TV: Öster fullbordade skrällen – vann säkert mot Degerfors och tog sig till kvartsfinal

Öster behövde bara en poäng borta mot ett redan utslaget Degerfors för att nå kvartsfinalen i svenska cupen.
Christian Ljungbergs snygga skott efter bara två minuter visade vägen för Växjölaget som tog en säker 3-1-seger och därmed vann gruppen.
- Det får vi fira idag och njuta av, säger målskytten Anton Andreasson till C More.

I spelaren ses höjdpunkterna från matchen.

Öster hade ett gyllene läge att avancera till kvartsfinal inför den sista omgången i gruppspelet i svenska cupen. En poäng var allt som räckte borta mot Degerfors för att knipa förstaplatsen framför Malmö och Falkenberg.

Och Öster rivstartade och gjorde mål direkt i matchinledningen. Efter en frispark från kanten och ett nytt inlägg hamnade bollen hos Christian Ljungberg. Mittfältaren samlade in bollen och skruvade läckert in ledningsmålet för Öster efter bara två minuter.

Öster fortsatte skapa målchanser i inledningen av matchen och Dragan Kapcevic blev fri i mitten av straffområdet, men hans tåfjutt gick rakt i magen på målvakten.

Degerfors jobbade sig in i matchen, men lyckades inte skapa några riktigt farliga målchanser i första halvlek och istället punkterade Öster matchen på tio minuter i andra halvlek.

Anton Andreasson var alert och var snabbast fram på en retur på hans egna skott och tryckte in 2-0 för Öster. Knappt tio minuter senare blev Carl Johansson nedknuffad i straffområdet och Dragan Kapcevic var kylig från straffpunkten och rullade enkelt in 3-0.

Degerfors gav Malmö ett litet hopp när Viktor Götesson hittade fram till Erik Björndahl framför mål, där anfallaren kunde stöta in reduceringen till 3-1. Men Degerfors kom aldrig närmre än så och Öster kunde enkelt vinna matchen och därmed också gruppen efter tre raka vinster.

- Jag tycker det är mycket att tacka vår andra halvlek för. Kommer inte upp i den nivå vi kan och vi ändrar lite på saker vi vill. Vi gör det på ett utmärkt sätt, vi gör det jättebra jobb och det tycker jag vi visar i andra halvlek.

Degerfors: Miskic - Granath, Wright, Janevski - Ekroth, Ortmark, Björndahl, Astvald - Gravius, Lindahl, Viktorsson

Öster: Andersson - Silverholt, Örnblom, Lundgren, Karlsson - Pavic, Andreasson, Ljungberg, Silka, Johansson - Kapcevic