TV: Talangen fixade hemmaplansfördel till Elfsborg: "Helt galet"

BORÅS. Första A-lagsmatchen på hemmaplan.
Arian Kabashi, 19, tackade för förtroende genom att bli målskytt och fixa hemmaplansfördel i stundande kvartsfinal.
- Det var galet. Helt galet, säger Elfsborgs-talangen till Fotbollskanalen.

Elfsborg visste om förutsättningarna inför gruppfinalen mot Falkenberg.

Seger skulle säkra kvartsfinalplatsen. En storseger skulle dessutom ge dem hemmaplansfördel.

De lyckades med precis allt - tack vare en hemmadebutant.

I den 80:e matchminuten bytte Arian Kabashi av Simon Lundevall. Åtta minuter senare volleysköt han in det 6-1-mål som punkterade matchen och säkrade en kvartsfinal på hemmaplan för Elfsborg.

- Det finns inte på världskartan... Klart att det var skitkul, säger han som gjorde A-lagsdebut mot Ytterhogsdal senast.

- Där fick jag en chans, men missade. Nu fick jag hoppa in här och det fanns ju inte i tanken att jag skulle göra mål i sin hemmadebut. Man går ut och kör bara.

19-åringen har ett lärlingskontrakt med klubben och tränar med A-laget lite då och då. Fokus ligger på U21-matcherna - än så länge.

- Tills dess att jag får träna permanent med A-laget är det bara köra, säger han.

Det här måste ge en boost inför fortsättningen?
- Ja, verkligen. Speciellt att det är såhär tidigt på säsongen. Att ens få vara med här är ett stort plus.

Det är bara avgöra kvartsfinalen härnäst?
- Hoppas det...

Vägen fram till Kabashi 6-1-mål gick via 2-0 (Per Frick och Jon Jönsson) i paus.

Därefter reducerade dock Falkenberg överraskande efter en dryg timme. Joakim Nilsson gjorde omkull Viktor Götesson, på lån från just Elfsborg, domaren Kaspar Sjöberg pekade straffpunkten och Erik Pärsson klev fram och var säkerheten själv, 2-1.

Trots reduceringen blev det dock aldrig spännande.

Simon Lundevall tryckte in 3-1 efter flipperspel i Falkenbergs straffområde med dryga 25 minuter kvar. Sex minuter senare placerade Anders Randrup in 4-1 efter en hörna. Och som om inte det var nog rullade Daniel Gustafsson in 5-1 i matchminut 87.

Därefter klev Arian Kabashi fram och fick sista ordet.

Elfsborg lottades mot Brommapojkarna i kvartsfinalen.

Elfsborg: Stuhr Ellegaard - Randrup, Jönsson (Nilsson, 46'), Horn, Lundqvist - Dyer, Olsson, Jebali - Gustavsson, Frick (Rosenqvist, 76'), Lundevall (Kabashi, 80')

Falkenberg: Nilsson - Joza, Johansson (Karlsson, 20'), Johansson, Vall - Carlsson, Svensson, Kwakwa (Björkengren, 80'), Englund - Götesson, Pärsson

-
-

Fakta

Följ svenska cupen 2017

Nu börjar de allsvenska lagen sina förberedelser inför säsongsstarten i Allsvenskan den 1 april. Från januari till april visar C More över 100 försäsongsmatcher inklusive träningsmatcher och turneringar både hemma och utomlands samt alla matcher i Svenska Cupen.

SE LISTAN PÅ ALLA MATCHER HÄR!

Allsvensk abstinens?
Uppladdningen inför Allsvenskan 2017 med försäsongsmatcher och Svenska cupen ingår i C Mores Sport, Film och Serie-paket. Alla matcher från Uppladdningen inför Allsvenskan 2017 kommer även att kunna köpas som PPV för 99 kr per match.