SVENSKKOLLEN: Asllani gjorde efterlängtad comeback

Svenskkollen (Dam)

Chelseas tre svenskor är nyblivna cupmästare, nytt mål för anfallaren i Italien och Kosovare Asllani är tillbaka efter skadan.
Här är veckans Svenskkollen.

CYPERN

Matilda Abramo, Apollon Ladies – 12/0
Det var cupomgång i de flesta länderna i helgen där svenskor spelar, bland annat på Cypern. Apollon vann sin match med 3-0 där Matilda Abramo spelade hela matchen. Hon stod dessutom för en assist.

Sofia Hagman, Apollon Ladies - 11/2
Hagman spelade 45 minuter i vinstmatchen, precis som hon gjorde innan uppehållet där det blev seger med de bisarra siffrorna 18-0. Med andra ord har Apollon kunnat rotera friskt de senaste veckorna.

Jonna Andersson, Apollon Ladies - 2/1 nollor
Det har hittills blivit två matcher för Jonna Andersson i sin nya klubb, men någon speltid blev det inte för henne i helgen. Målvakten var bänkad i cupmatchen.

DANMARK

Beatrice Persson, Brøndby - 7/2
Den danska ligan har gått på vinteruppehåll och återupptas först efter årsskiftet. Persson har missat stora delar av hösten på grund av en knäskada.

- Rehaben går bra. Jag har börjat springa ordentligt nu, skriver Persson i ett sms till Fotbollskanalen.

ENGLAND

Magdalena Eriksson, Chelsea - 12/0
Chelsea är FA-cupmästare efter vinst i finalen mot Jonas Eidevalls Arsenal. Inför storpublik körde Chelsea över motståndet och vann med hela 3-0. Eriksson stod för en stabil prestation när nollan hölls och hon ofta deltog i anfallsspelet. Hon spelade hela matchen. Detta var en skön revansch för Chelsea som tidigare i år förlorade ligapremiären mot Arsenal.

Jonna Andersson, Chelsea - 11/0
Andersson fick ingen speltid i cupfinalen, men lär få chansen i kommande match då hon ofta spelat varannan match under säsongen. Chelsea är inne i ett hektiskt spelschema.

Zecira Musovic, Chelsea - 5/4 nollor
Musovic spenderade cupfinalen på bänken.

Anna Anvegård, Everton - 7/2
Anna Anvegård är fortsatt skadad och missade Evertons match till helgen. Det var cupmatch mot Durham, där det blev vinst med 1-0.

Nathalie Björn, Everton - 6/0
Björn var tillsammans med Anvegård borta redan innan uppehållet, men det blev comeback i cupmatchen för Björn. Hon hoppade in med fyra minuter kvar av matchen för att försvara Evertons ledningsmål.

Hanna Bennison, Everton - 10/1
Bennison var den svenska som startade cupmatchen. Hon blev dessutom kvar hela matchen på planen. Viktiga minuter för den lovordade talangen som var sjuk i början av landslagssamlingen men nu verkar vara helt återställd.

Filippa Angeldahl, Manchester City - 10/2
Manchester City besegrade Aston Villa med 5-0 före uppehållet. Nu var det ny match mot Aston Villa i ligacupen. Resultatet? Återigen 5-0. Det gick dock trögt i den första halvleken innan samtliga mål kom i den andra halvleken. Filippa Angeldahl startade och spelade 73 minuter.

FINLAND

Maja Göthberg, KuPS - 23/3
Ligaspelet i Finland är slut för säsongen.

Cassandra Korhonen, Åland United - 30/28

FRANKRIKE

Amanda Ilestedt, PSG - 10/0
PSG har hittat tillbaka till formen efter en något tyngre period med storförlust i ligan och i Champions League. Ligajumbon Issy besegrades i lördags med 3-0. Amanda Ilestedt fanns med i backlinjen och spelade hela matchen när nollan hölls.

Emma Holmgren, Lyon - 1/0
Emma Holmgren satt på bänken i Lyons vinst med 4-0 över Fleury.

Lova Lundin, Soyaux - 3/0
Lova Lundin var inte med i Soyauxs matchtrupp. Hon har under hösten varit på provspel hos Djurgården.

ITALIEN

Lina Hurtig, Juventus - 17/6
Juventus fortsätter att glänsa i ligaspelet. Lina Hurtig startade men blev mållös i 2-0-segern över Sassuolo. Något oväntat sett till henens utmärkta form den senaste tiden. Hon spelade 68 minuter.

Linda Sembrant, Juventus - 0/0
Sembrandt fortsätter sin rehabträning och är ännu inte redo för match.

Amanda Nildén, Juventus - 11/1
Nildén fortsätter att ha en starkt uppåtgående kurva. Hon blev inkallad till landslaget vid senaste samlingen och fick förtreondet från start mot Sassuolo vid hemkomsten. Hon svarade med att assistera till 1-0-målet. Nildén byttes sedan ut samtidigt som Hurtig.

Elin Landström, Inter - 10/0
Det var dags för Milanoderbyt i helgen mellan Milan och Inter. Där fick Elin Landström inleda matchen på bänken – trots att hon startat nästan varje match tidigare. Inter gjorde dock en ytterst stark första halvlek där matchens samtliga mål föll. Inter vann med hela 3-0. Landström byttes in i halvtid och spelade sedan den andra halvleken där ledningen fick försvaras.

Marija Banusic, Pomigliano – 10/5

Pomiglianos positiva trend har avtagit. Det blev förlust i mittenmötet med Fiorentina med 3-1. Banusic som saknades i elvan före uppehållet var nu tillbaka från start. Det blev inga nya poäng och hon byttes ut efter 73 minuter.

Stephanie Öhrström, Lazio - 6/1 nollor
Öhrström var tillbaka i Lazios mål efter en tids skadefrånvaro. Hon valde dessutom helt rätt läge att göra comeback i. Lazio tog blytunga poäng i bottenkampen mot Hellas Verona. Öhrström höll nollan när huvudstadsklubben vann med 1-0. Det var deras första vinst för säsongen. Lazio lämnar därmed sistaplatsen.

Jonna Dahlberg, Hellas Verona - 8/0
Dahlberg saknades i Hellas Veronas trupp mot Lazio.

Sara Nilsson, Hellas Verona – 11/0
Nilsson fick nöja sig med ett inhopp i Hellas Veronas förlustmatch. Hellas hade svårt att skapa tillräckligt med målchanser, så möjligheterna till en startplats bör var inom räckhåll till nästa helg för Nilsson som spelat elva av matcherna under säsongen.

Emelie Helmvall, Sampdoria - 8/1
Emelie Helmvall blev oväntat kvar på bänken hela matchen för Sampdoria. Hon har visat allt bättre form under säsongen, men här blev det ingen speltid. Sampdoria förlorade mötet mot Roma med 2-1.

Sejde Abrahamsson, Napoli - 11/0
Napoli tappade tunga poäng mot Empoli under söndagen. Sejde Abrahamsson spelade till vänster i backlinjen när laget föll med 1-0.

- Vi hade ganska bra koll på matchen men svårt att få utdelning på våra chanser, medan de gör mål på deras enda riktiga chans, berättade Abrahamsson i ett sms till Fotbollskanalen efter matchen.

Karin Lundin, Fiorentina - 10/6
Karin Lundin var den hetaste svenskan på planen mot Pomigliano. I vinsten med 3-1 svarade Lundin för ett nytt mål, hennes sjätte för säsongen. Ett viktigt mål för henne som haft en tids måltorka. Lundin spelade hela matchen för sitt Fiorentina.