Nathalie Björn gjorde sitt första mål i Everton-tröjan.
Och i Italien, England, Tyskland och Portugal har svenskarna tagit hem ligatitlar.
Här är veckans svenskkollen.

BELGIEN

Amanda Johnsson Haahr,
 OH Leuven 12/8
Johnsson Haahr avslutade säsongen med att ta en varning och göra ett av målen i vinsten mot Standard Liege. Leuven slutar på en 2:a plats i Belgien.

Beatrice Persson, Brøndby 8/2
Brøndby åkte på en förlust HB Köge. Köge är nu en vinst ifrån att vinna ligan i år före Fortuna Hjörring. Persson startade och byttes sedan ut i den 88:e minuten.

Anna Welin, Brøndby 3/0
Welin spelade hela matchen mot i förlusten mot HB Köge.

Matilda Kristell, Brøndby 3/0
Kristell startade mot Köge och drog på sig en varning i den 63:e minuten innan hon byttes ut i den 76:e.

ENGLAND

Magdalena Eriksson, Chelsea 13/1
Chelsea är återigen mästare i England efter att ha vänt ett 2-1-underläge mot Manchester United till en 4-2-seger. Eriksson spelade hela matchen.

Jonna Andersson, Chelsea 17/0
Andersson spelade hela första halvlek i finalomgången av Women’s Super League, det blev också hennes sista ligamatch med klubben.

Zecira Musovic, Chelsea 8/7 nollor
Zecira Musovic satt på bänken när Chelsea säkrade sin tredje raka titel efter en dramatisk slutomgång.

Anna Anvegård, Everton 17/7
Everton kryssade mot Brighton & Hove Albion - fyra svenskor startade och Anvegård var en av de. Hon byttes sedan ut i den 63:e minuten när man slutade på en tionde plats i Women’s Super League.

Nathalie Björn, Everton 14/1
Matchen mot Brighton slutade 1-1, men Nathalie Björn fick avsluta på topp när hon gjorde Evertons enda mål. Hon spelade hela matchen.

Hanna Bennison, Everton 20/1
Även Bennison spelade även hon hela matchen mot Brighton.

Filippa Angeldahl, Manchester City 20/2
Manchester City har säkrat Champions League-spel. Det efter att man besegrat Birmingham med 6-0. Angeldal kom in i den 73:e minuten.

Julia Zigiotti Olme, Brighton & Hove Albion 8/2

Brighton kryssade mot Everton och Zigiotti Olme har fått mer och mer förtroende. Mot Everton spelade svenskan hela matchen. Brighton slutar på en sjunde plats i ligan.

Emma Kullberg, Brighton & Hove Albion 10/0
Kullberg inledde på bänken mot Everton men byttes in i halvtid.

Stina Blackstenius, Arsenal 10/5
Arsenal föll på målsnöret efter en vecka med två spelade matcher. Först vann man derbyt mot Tottenham, då spelade Blackstenius 68 minuter innan hon byttes ut. Mot Westham byttes hon in i den 59:e minuten och med sin första touch hittade hon in till 1-0. Arsenal slutar på en andra plats i ligan.

FINLAND

Maja Göthberg, KuPS 5/0
Göthberg spelade hela matchen när KuPS vann sin 6:e raka match av sex möjliga.

FRANKRIKE

Amanda Ilestedt, PSG 19/2
Ilestedt spelade hela matchen när PSG besegrade Bordeaux med 1-5. Och titelracet är fortfarande i full gång med två omgångar kvar. Lyon toppar just nu ligan med fem poäng mer än PSG.

Emma Holmgren, Lyon 4/0 nollor
Holmgren var inte med i truppen mot Paris FC när Lyon, som har fem poäng ner till PSG med två matcher kvar, vann med 2-0.

ITALIEN

Linda Sembrant, Juventus 9/0
Linda Sembrant spelade hela matchen när Juventus säkrade sin femte raka ligatitel. Det är också Sembrants tredje titel med Turinlaget.

Lina Hurtig, Juventus 26/10
Hurtig spelade inte mot Sassuolo när Juventus tog sin femte raka ligatitel.

Amanda Nildén, Juventus 21/3

Nildén inledde på bänken mot Sassuolo och byttes sedan in i den 75:e minuten.

Elin Landström, Inter 19/0
Inter förlorade i derbyt mot Milan med 0-3. Landström byttes in i den 54:e minuten.

Marija Banusic, Pomigliano 20/6
Pomigliano förlorade tre viktiga poäng i kampen om att hålla sig kvar i Serie A. Banusic startade för Pomigliano men byttes sedan ut i den 61:a minuten.

Stephanie Öhrström, Lazio 15/2 nollor
Lazio ledde med 1-3 i halvlek men Verona vände med tre snabba – men Lazio kvitterade sedan i den 93:e minuten. Öhrström stod hela matchen.

Emelie Helmvall, Sampdoria 16/2
Helmvall spelade första halvlek innan hon sedan byttes ut.

Sejde Abrahamsson, Napoli 16/0

Napoli tog viktiga tre poäng då man just nu är på väg att degraderas. Abrahamsson spelade hela matchen för Napoli.

Karin Lundin, Fiorentina 20/8
Fiorentina tog en viktig vinst mot Pomigliano. Lundin byttes in i den 81:a minuten.

Ronja Aronsson, Fiorentina 6/0
Aronsson saknades helt i Fiorentinas matchtrupp.

Emma Lind, Roma 4/2 nollor
Lind blev kvar på bänken i mötet med Sampdoria.

Beata Kollmats, Roma 6/1
Kollmats spelade 90 minuter i krossen mot Sampdoria och gjorde även sitt första mål för säsongen.

NORGE

Moa Edrud, Arna-Bjørnar 0/0 nollor
Moa Edrud satt på bänken hela matchen mot Kolbotn.

Mimmi Löfwenius Veum, Lillestrøm 0/0
Löfwenius Veum är skadad och väntas vara borta under en längre period.

Nina Jakobsson, Lillestrøm 5/0
Jakobsson spelade hela matchen i toppmötet mot Rosenborg BK. Matchen slutade 0-0.

Zara Jönsson, Stabæk 2/0
Jönsson spelade från start mot Avaldsnes och gjorde matchens enda mål innan hon byttes ut i den 88:e minuten.

Kim Sundlöv, Stabæk 3/0
Sundlöv startade i kryssmatchen mot Kolbotn och byttes sedan ut i den 64:e minuten.

Fanny Lång, Kolbotn 4/0
Lång spelade hela matchen när man vann mot Arna-Björnar. I den 90:e minuten drog hon på sig en varning.

PORTUGAL

Cassandra Korhonen, Benfica 6/3
Benfica blev i går mästare i Portugal efter att ha besegrat Sporting CP inför 14.000 åskådare. Korhonen var inte med i matchtruppen.

SCHWEIZ

Sara Nilsson, FC Aarau 9/3

Det blev förlust i kvartsfinalen av ligaslutspelet. Aarau förlorade mot Servette med udda målet - Nilsson spelade 80 minuter.

SKOTTLAND

Julia Molin, Glasgow 23/1
Molin spelade från start i kryssmatchen mot Rangers. Resultatet innebär att Rangers vinner ligan och att Glasgow för första gången på 14 år inte vinner ligan. Molin byttes ut i den 87:e.

SPANIEN

Kosovare Asllani, Real Madrid 15/5
Asllani spelade hela matchen mot Valencia när man kryssade mot bottenlaget.

Hedvig Lindahl, Atletico Madrid 10/4 nollor
Det blev ingen speltid för Lindahl mot Eibar.

Hanna Lundkvist, Atletico Madrid 3/0
Det blev ingen speltid för Lundkvist mot Eibar.

Fridolina Rolfö, Barcelona 26/9

Barcelona tog en enkel vinst mot Rayo Vallecano. Rolfö spelade 72 minuter och spelade fram till 1-4 målet.

Michelle De Jongh, Madrid CFF 6/1
De Jongh spelade från start mot Levante och gjorde 1-1 målet. Men byttes sedan ut i den 30:e minuten på grund av en utvisning i laget. CFF förlorade med 1-3.

Ebba Hed, Madrid CFF 4/0
Hed var inte med i matchtruppen mot Levante.

Amanda Edgren, Sporting de Huelva 6/1
Huelva förlorade med 3-1 mot Sevilla. När Edgren byttes ut i den 77:e stod det 1-1.

TYSKLAND

Hanna Glas, Bayern München 25/4
Hanna Glas startade på bänken mot Leverkusen men byttes in i den 83:e minuten.

Rebecka Blomqvist, Wolfsburg 18/6
Blomqvist är skadad och var utanför truppen när man säkrade ligatiteln.

USA

Freja Olofsson, Racing Louisville FC - 4/0
Louisville kryssade mot OL Reign. Olofsson spelade hela matchen. Louisville ligger just nu på en nionde plats i tabellen efter två spelade omgångar.

Julia Roddar, Washington Spirit - 8/0
Washington Spirit tog sig till finalen i Challenge Cup - i semifinalen drog hon på sig en varning i 87:e och sen satte hon sin straff.

I finalen spelade hon första halvleken.

Sofia Jakobsson, San Diego Wave - 5/0
Andra raka för San Diego. Jakobsson spelade 64 minuter innan hon sedan byttes ut.

Publicerad 2022-05-09 kl 19:48