SVENSKKOLLEN: Tungt för svenskorna i Challenge Cup

Sofia Jakobsson gjorde sin första match från start för sin nya klubb, San Diego Wave.
Här är veckans svenskkollen.

Sofia Jakobsson och Fridolina Rolfö.

BELGIEN

Amanda Johnsson Haahr, OH Leuven 6/2
Det blev mållöst mellan Leuven och Genk. Johnsson Haahr startade och spelade ungefär 80 minuter innan hon sedan byttes ut.

CYPERN

Matilda Abramo, Apollon Ladies 17/0
Sista ligamatchen spelades och Apollon besegrade Lefkothea med 4-2. Matilda Abramo satt på bänken hela matchen.

Sofia Hagman, Apollon Ladies 18/4
Även Sofia Hagman satt på bänken i den sista ligamatchen.

Jonna Andersson, Apollon Ladies 8/6 nollor
Jonna Andersson vaktade målet hela matchen mot Lefkothea.

DANMARK

Beatrice Persson, Brøndby 8/2

Tre svenskor kom till start för Bröndby. Persson byttes ut i den 61:a minuten innan avgörandet kom i den 90:e minuten. Och HB Köge vann med 3-2.

Anna Welin, Brøndby 1/0
Welin spelade hela matchen när man förlorade den första omgången av mästerskapsserien.

Matilda Kristell, Brøndby 010
Kristell spelade hela matchen när man förlorade den första omgången av mästerskapsserien.

ENGLAND

Magdalena Eriksson, Chelsea 18/1
När Champions League spelades skulle Chelsea ta i kapp ett ligamöte med Tottenham Hotspurs men matchen ställdes in på grund av covid utbrott i Tottenham.

Under söndagen ställdes man dock mot Leicester City och vann med rafflande 9-0. Ett tangerat rekord för den största krossen i WSL-historien. Eriksson byttes in i den 62:a minuten.

Jonna Andersson, Chelsea 25/0

När man sedan besegrade Leicester City i ligamötet under söndagen byttes Andersson in i den 71:a minuten.

Zecira Musovic, Chelsea 10/5 nollor

Zecira Musovic fick det väldigt lugnt mellan stolparna under söndagen. Hon höll nollan när man besegrade Leicester.

Anna Anvegård, Everton 16/7
Anna Anvegård har åkt på en huvudskada och har varit utanför spel hela veckan.

Nathalie Björn, Everton 14/0
Det blev en tung vecka för Everton. Först förlorade man mot Manchester City med 4-0. Björn startade men blev sedan utbytt i andra halvlek.

Sen väntade en historisk match på Old Trafford. 20 000 åskådare fick se United besegra Everton med 3-1. Björn startade även här men byttes sedan ut i paus.

Hanna Bennison, Everton 19/1
Bennison startade mot City när man förlorade 4-0, men byttes även hon ut i paus.

På Old Trafford byttes Bennison in med 20 minuter kvar av matchen.

Filippa Angeldahl, Manchester City 17/2
Det blev ingen speltid för Angeldahl i veckan. I matchen mot Everton satt hon på bänken hela matchen. Helgsmötet med Birmingham sköts upp på grund av covid.

Julia Zigiotti Olme, Brighton & Hove Albion 7/0
Brighton Hove & Albion besegrade Aston Villa med 2-0. När Zigiotti Olme byttes in i den 82:a minuten hade man gjort båda målen.

Emma Kullberg, Brighton & Hove Albion 8/0

Emma Kullberg spelade hela matchen när man tog tre viktiga poäng.

Stina Blackstenius, Arsenal 7/4
Arsenal tog emot Wolfsburg i Champions League-kvarten på Emirates. Stina Blackstenius var högst delaktig i offensiven och hade ett mål som vinkades av för offside. I den 83:e minuten byttes hon sedan ut.

Mötet med Tottenham i ligan sköts upp på grund av covid.

FINLAND

Maja Göthberg, KuPS 1/0
Den finska ligan drog igång och KuPs besegrade Ilves med 5-1 i premiären. Göthberg spelade hela matchen.

FRANKRIKE

Amanda Ilestedt, PSG 16/2
Ilestedt var potentiellt PSGs stabilaste mittback när man besegrade Bayern München i det första mötet av två i kvartsfinalen av Champions League. Ilestedt spelade hela matchen mot sitt gamla lag, och det står nu 2-1 till PSG inför returen på Parc de Princes.

Emma Holmgren, Lyon 4/0 nollor
Holmgren satt på bänken i CL-mötet med Juventus.

ITALIEN

Linda Sembrant, Juventus 6/0
Juventus chockade Lyon när man vann det första mötet av två i CL-kvarten med 2-1. Linda Sembrant var ensam svenska att spela hela matchen. Nu väntar returen på bortaplan senare under veckan.

Sedan besegrade man Inter i ligan. Juventus vann med 3-1 och Sembrant spelade hela matchen.

Lina Hurtig, Juventus 25/10
Lina Hurtig startade för Juventus när man vann mot Lyon i CL-kvarten med 2-1. Och Hurtig var nära på att näta flera gånger. Redan efter två minuter kom den första chansen men det gav inget.

Hurtig startade för Juventus i ligamötet med Inter och byttes sedan ut i den 62:a minuten.

Amanda Nildén, Juventus 19/3
Nildén började på bänken och fick göra sin CL-debut med sju minuter kvar av stopptid.

Även i ligamötet med Inter började Nildén på bänken. I den 74:e minuten byttes hon in och då stod det redan 3-1 till Turinklubben, det blev sedan också slutresultatet.

Elin Landström, Inter 18/0
Landströms Inter fick se sig besegrat av mästarlaget med 3-1. Landström startade på bänken men byttes sedan in i den 65:e minuten.

Marija Banusic, Pomigliano 18/5
Pomigliano förlorade mot tabelljumbon Hellas Verona som tog sin första trea för säsongen. Banusic började på bänken och byttes in efter pausen. 2-0 till Hellas Verona.

Stephanie Öhrström, Lazio 15/2 nollor
Det blev mållöst mellan l.azio och Empoli. Öhrström stod hela matchen.

Emelie Helmvall, Sampdoria 14/2
Sampdoria besegrade Napoli efter ett tidigt mål. Det blev också matchens enda mål, Helmvall satt på bänken hela matchen.

Sejde Abrahamsson, Napoli 15/0
Napoli åkte på andra raka förlusten när man ställdes mot Sampdoria. Abrahamsson spelade hela matchen.

Karin Lundin, Fiorentina 19/8
Lundin spelade sin första match från start på ett tag, dessutom spelade hon hela matchen i förlusten. Milan vann med 2-0.

Ronja Aronsson, Fiorentina 5/0
Aronsson satt på bänken hela matchen när Milan besegrade Fiorentina med 2-0.

Emma Lind, Roma 4/2 nollor
Lind var utanför truppen.

Beata Kollmats, Roma 4/0
Beata Kollmats byttes in i den 80:e minuten. Då stod det 2-0 till Roma mot Sassuolo, man vann till slut med 3-0.

NORGE

Moa Edrud, Arna-Bjørnar 0/0 nollor
Moa Edrud satt på bänken hela matchen när man besegrades med 7-0 mot Brann.

Mimmi Löfwenius Veum, Lillestrøm 0/0

Löfwenius Veum var utanför truppen när LSK tog tre poäng.

Nina Jakobsson, Lillestrøm 2/0
Det blev även 90 minuter för Nina Jakobsson när man ställdes mot Avaldsnes. LSK vann med 2-0.

Zara Jönsson, Stabæk 2/1
Två av två möjliga förluster för Stabæk. Men Jönsson gjorde sitt första mål för säsongen när hon spelade hela matchen.

Kim Sundlöv, Stabæk 2/0
Sundlöv startade när man förlorade mot Rosenborg med 2-3. Sundlöv byttes sedan ut i den 85:e minuten.

Fanny Lång, Kolbotn 0/0
Fanny Lång är skadad och väntar därmed på sin debut.

PORTUGAL

Cassandra Korhonen, Benfica 5/3
Cassandra Korhonen missade straff när man förlorade i cup-finalen i veckan.

Sedan spelade hon inte när Benfica spelade mot Braga i ligaspelet.

SCHWEIZ

Sara Nilsson, FC Aarau 6/1Aarau åkte på ännu en förlust. Sara Nilsson spelade från start men byttes sedan ut i den 90:e minuten. Basel vann med 3-0.

SKOTTLAND

Julia Molin, Glasgow 23/1
Glasgow krossade Hamilton Academical med 6-0 och Julia Molin spelade hela matchen.

SPANIEN

Kosovare Asllani, Real Madrid 12/4
Kosovare Asllani och spelade varken i ligaspelet eller i Champions League.

Hedvig Lindahl, Atletico Madrid 10/4 nollor
Lindahl satt på bänken mot Valencia. Atletico vann med 3-0.

Hanna Lundkvist, Atletico Madrid 3/0
Lundkvist byttes in i den 78:e minuten när Atletico Madrid vann med 3-0 mot Valenica.

Fridolina Rolfö, Barcelona 25/9
Fridolina Rolfö spelade hela matchen i CL-kvarten mot Real Madrid när man vann med 3-1. När man sedan spelade mot Madrid CFF i ligan saknades Rolfö helt i truppen.

Michelle De Jongh, Madrid CFF 5/0
De Jongh satt på bänken i matchen mot Barcelona.

Ebba Hed, Madrid CFF 4/0
Förlust när man ställdes mot Barcelona. Ebba Hed var ensam svensk om att spela matchen. Hed bytte in i den 70:e minuten-

Amanda Edgren, Sporting de Huelva 5/1
Huelva förlorade mot Real Sociedad med 1-2. Edgren spelade 79 minuter.

TYSKLAND

Hanna Glas, Bayern München 25/4
Bayern föll mot PSG i det första av två möten i CL-kvarten, Glas spelade hela matchen.

När man sedan krossade Essen med 4-0 i Bundesliga började Glas på bänken för att sedan hoppa in i den 60:e minuten.

Rebecka Blomqvist, Wolfsburg 18/6
Wolfsburg kryssade mot Arsenal på bortaplan i Champions League. Blomqvist byttes in i den 90:e minuten och fick inte många minuter på plan för att göra skillnad.

Även i ligan när man ställdes mot Frankfurt fick Blomqvist starta på bänken men byttes sedan in i paus.

USA

Freja Olofsson, Racing Louisville FC - 2/0
Racing Louisville tog emot Houston Dash i NWSL Challenge cup. Louisville förlorade med udda målet. Olofsson startade och drog på sig ett gult kort i den 61:a minuten. Svenskan byttes sedan ut i den 80:e minuten.

Julia Roddar, Washington Spirit – 2/0
Roddar startade för Washington Spirit när man kryssade mot Gotham City. I den 86:e minuten byttes svenskan sedan ut.

Sofia Jakobsson, San Diego Wave – 2/0
Jakobsson gjorde sin första start för San Diego Wave. Redan efter fem minuter hade Portland Thorns hittat in i Wave-nätet. Jakobsson byttes sedan ut i den 78:e minuten.

Publicerad 2022-03-28 kl 16:42