SVENSKKOLLEN: Asllani historisk matchhjälte

Svenskkollen (Dam)

Kosovare Asllani blev matchhjälte när hon spelade Real Madrid till sin första cupsemi.
Och Fanny Lång räddade poäng för Kolbotn i debuten.
Här är veckans svenskkollen.

OBS! Siffrorna efter spelarnas namn och klubblag anger tävlingsmatcher(cup/liga) och antalet gjorda mål. För målvakter är det antalet hållna nollor istället för mål. För att vara med i Svenskkollen ska man spela i en högstaliga, eller i en andraliga i England, Italien, Frankrike, Spanien eller Tyskland. Spelare som är låsta till ett annat landslag är inte med på listan.

Beatrice Persson, Brøndby 8/2
Brøndby åkte på en förlust mot ThistedQ, Persson startade och spelade hela matchen.

Anna Welin, Brøndby 3/0
Welin spelade hela matchen även hon.

Matilda Kristell, Brøndby 3/0
Även Matilda Kristell startade matchen, men byttes sedan ut i den 81:a minuten.

ENGLAND

Magdalena Eriksson, Chelsea 12/1
Magdalena Eriksson inledde på bänken och fick komma in i halvtid för Chelsea.

Jonna Andersson, Chelsea 16/0
I den 70:e minuten byttes Andersson in mot Tottenham och minuten senare spelade hon fram till Sam Kerr som kunde göra 2-1.

Zecira Musovic, Chelsea 8/7 nollor
Det bjöds på bisarra scener när Ann-Katrin Berger fick syna det röda kortet och Musovic fick kliva fram. Då stod det 1-0 till Tottenham. Men när den svenska landslagsmålvakten ställde sig mellan stolparna vände Chelsea och till slut vann man med 3-1.

Anna Anvegård, Everton 16/7
Anna Anvegård har åkt på en huvudskada och har varit utanför spel under en längre period men börjar närma sig comeback.

Nathalie Björn, Everton 13/0
Det blev en tung förlust för Everton mot Arsenal. Björn spelade hela matchen när man förlorade med 3-0.

Hanna Bennison, Everton 19/1
Även Bennison spelade hela matchen mot Arsenal.

Filippa Angeldahl, Manchester City 19/2
Manchester City besegrade Leicester med 4-0. Angeldal kom in I den 76:e minuten och då hade slutresultatet redan slagits fast.

Julia Zigiotti Olme, Brighton & Hove Albion 8/1
Birmingham besegrade Brighton med 3-1. Men styrkebeskedet från Julia Zigiotti Olme kom i förlusten. Hon gjorde nämligen sitt första mål i Brighton-tröjan.

Emma Kullberg, Brighton & Hove Albion 9/0
Kullberg är fortsatt given i startelvan och spelade hela matchen mot Birmingham i förlusten.

Stina Blackstenius, Arsenal 9/4
Chelsea spelade ut Arsenal ur cupen. Men revanschen kom när man besegrade Everton med 3-0, och Arsenal har alltså fortfarande chans på ligatiteln. Blackstenius byttes ut i den 65:e minuten.

FINLAND

Maja Göthberg, KuPS 3/0
Göthberg kom in i halvitd när man besegrade NJS med klara 9-0.

FRANKRIKE

Amanda Ilestedt, PSG 18/2

Den svenska backen spelade hela matchen mot Lyon i Champions League-semifinalen. Det blev tufft inledningsvis men till slut kunde Lyon vända och vinna med 3-2. Och har därför fördel inför nästa möte.

Emma Holmgren, Lyon 4/0 nollor
Holmgren satt på bänken när man vann det första mötet av två i CL-semin mot PSG.

ITALIEN

Linda Sembrant, Juventus 7/0
Linda Sembrant spelade hela matchen när man besegrade Lazio med 5-1.

Lina Hurtig, Juventus 26/10
Hurig startade även hon mot Lazio och innan hon byttes ut i den 67:e minuten hade hon spelat fram till 3-1-målet.

Amanda Nildén, Juventus 20/3
Nildén fick inleda på bänken och byttes sedan in i den 67:e minuten.

Elin Landström, Inter 18/0

Inter vann med klara 4-0 mot Hellas Verona. Då fick Landström starta på bänken, men den svenska backen byttes in i den 60:e minuten.

Marija Banusic, Pomigliano 19/6
Milan gick på knock mot Pomigliano. Det blev 6-2 till Milan och Banusic byttes in i den 79:e minuten.

Stephanie Öhrström, Lazio 15/2 nollor
Öhström spelade hela matchen mot Juventus och det blev en tung kväll. Fem insläppta mål blev det när man förlorade med 5-1 mot tabellettan.

Emelie Helmvall, Sampdoria 15/2
Helmvall satt på bänken i matchen mot Empoli.

Sejde Abrahamsson, Napoli 15/0
Napoli lyckades sno åt sig poäng mot topplaget Sassuolo. Abrahamsson spelade hela matchen som slutade mållös.

Karin Lundin, Fiorentina 19/8

Det blev en tung förlust för Fiorentina som endast har tre poäng ner till Napoli på nedflyttningsplats. Lundin kom in i den 68:e minuten när man förlorade med 3-2.

Ronja Aronsson, Fiorentina 6/0
Aronsson satt på bänken hela matchen mot Roma.

Emma Lind, Roma 4/2 nollor
Lind blev kvar på bänken i mötet med Fiorentina.

Beata Kollmats, Roma 5/0
Kollmats startade för ett Roma som var piskat att vinna, då man endast har två poäng upp till serieledande Juventus. Kollmats fick syna det gula kortet i första och byttes sedan ut i den 61:a minuten när man vann med 3-2.

NORGE

Moa Edrud, Arna-Bjørnar 0/0 nollor
Moa Edrud satt på bänken hela matchen.

Mimmi Löfwenius Veum, Lillestrøm 0/0
Löfwenius Veum är skadad och väntas vara borta under en längre period.

Cathrine Dahlström, Lillestrøm 0/0
Dahlström är skadad och kommer att vara borta under en längre period.

Nina Jakobsson, Lillestrøm 4/0
Det blev 90 minuter för Jakobsson när man besegrade Lyn FK med 3-1.

Zara Jönsson, Stabæk 2/0
Zara byttes in i den 64:e minuten när man kryssade mot Kolbotn.

Kim Sundlöv, Stabæk 3/0
Sundlöv startade i kryssmatchen mot Kolbotn och byttes sedan ut i den 64:e minuten.

Fanny Lång, Kolbotn 2/0
Kolbotn spelade lika mot Stabaek när matchen slutade 1-1. Fanny Lång debuterade för sitt Kolbotn efter en tids skada. Innan hon byttes ut i den 77:e minuten spelade hon fram till kvitteringsmålet.

Sen blev det också 62 minuter när man gästade Vålerenga. Där blev det en förlust.

PORTUGAL

Cassandra Korhonen, Benfica 6/3
Benfica vann med 2-0 mot Albergaria och Korhonen fick inleda på bänken. Det är oklart om hon kom till spel.

SCHWEIZ

Sara Nilsson, FC Aarau 9/3
Det blev två mål för Nilsson i matchen mot Yverdon. Det blev också de enda målen. Svenskan spelade hela matchen när man blev klart för det stundande slutspelet.

SKOTTLAND

Julia Molin, Glasgow 22/1
Molin spelade hela matchen när Glasgow blev klart för Champions League-kvalet i sommar.

SPANIEN

Kosovare Asllani, Real Madrid 14/5
Kosovare Asllani kom in i halvtid för Real Madrid som ligger 4:a på samma poäng som Atletico Madrid och Granadilla Teneriffa.

När man sedan tog sig till en historisk semifinal i Copa de la Reina satte Asllani den berömda spiken i kistan när hon fastställde slutresultatet 3-1.

Hedvig Lindahl, Atletico Madrid 10/4 nollor
Atletico Madrid har varit spelledigt.

Hanna Lundkvist, Atletico Madrid 3/0

Fridolina Rolfö, Barcelona 25/9
Ännu en rekordmatch på Camp Nou och ännu 90 minuter för Rolfö. Den här gången fick Wolfsburg känna av hur det är att ställas mot världens bästa lag. Rolfö var aktiv i anfallet när Barcelona vann med 5-1.