Svenskkollen: Björn tillbaka efter lång skadefrånvaro

Svenskkollen (Dam)

Nathalie Björn är tillbaka i spel med Everton efter lång skadefrånvaro.
Och i Frankrike är Emma Holmgren tillbaka mellan stolparna.
Här är veckans svenskkollen.

OBS! Siffrorna efter spelarnas namn och klubblag anger tävlingsmatcher (cup/liga) och antalet gjorda mål. För målvakter är det antalet hållna nollor istället för mål. För att vara med i Svenskkollen ska man spela i en högstaliga, eller i en andraliga i England, Italien, Frankrike, Spanien eller Tyskland. Spelare som är låsta till ett annat landslag är inte med på listan.

BELGIEN

Amanda Johnsson Haahr, OH Leuven 5/2
Leuven har varit spelledigt.

CYPERN

Matilda Abramo, Apollon Ladies 17/0
På Cypern vankades det returmöte i cupen. Apollon ställdes mot Aris Limassol och van med 3-0. Totalt vann med med 7-1 över de två mötena. Abramo var tillbaka efter förra veckans sjukfrånvaro och spelade andra halvlek.

Sofia Hagman, Apollon Ladies 18/4
Hagman spelade hela matchen i vinsten.

Jonna Andersson, Apollon Ladies 7/6 nollor
Jonna Andersson fick sitta på bänken.

DANMARK

Beatrice Persson, Brøndby 7/2
Det danska ligaspelet har avslutats för säsongen men för Brøndby väntar slutspel mot seriesegrarna HB Köge i mars.

Anna Welin, Brøndby 0/0
Se ovan.

Matilda Kristell, Brøndby 0/0
Se ovan.

ENGLAND

Magdalena Eriksson, Chelsea 15/0
Magdalena Eriksson har varit utanför truppen på grund av att hon testat positivt i Covid-19.

Jonna Andersson, Chelsea 24/0
Det blev två matcher i Women’s Super League för Chelsea i veckan. Först besegrade man West Ham med 4–1. Jonna Andersson spelade fram till Pernille Harder som kunde trycka in ledningsmålet innan hon byttes ut i den 76:e minuten.

När man sen besegrade Aston Villa med 1–0 under söndagen spelade Andersson 90 minuter.

Zecira Musovic, Chelsea 10/5 nollor
Zecira Musovic stod i mål för Chelsea när man vann mot West Ham under torsdagen.

Musovic tog även plats mellan stolparna mot Aston Villa under söndagen och höll nollan. Dessutom spelade hon fram till Sam Kerr som gjorde matchens enda mål i den 92:a minuten

Anna Anvegård, Everton 16/7
Everton besegrade Leicester City med 3-2. Anna Anvegård storspelade i bottenmötet. Först spelade hon fram till Toni Duggan som kunde trycka dit ledningsmålet. Och sen gjorde hon två mål själv.

Nathalie Björn, Everton 11/0
Nathalie Björn är tillbaka i Everton efter en lång skadefrånvaro. Landslagsbacken byttes in i den 88:e minuten.

Hanna Bennison, Everton 16/1

Bennison spelade hela matchen mot Leicester.

Filippa Angeldahl, Manchester City 15/2
Manchester City vann över Tottenham med 1–0. Men Filippa Angeldahl satt på bänken hela matchen.

Julia Zigiotti Olme, Brighton & Hove Albion 6/0
Svenskmöte i WSL. Arsenal vann med 3-0 och Zigiotti Olme byttes in i den 72:a minuten.

Emma Kullberg, Brighton & Hove Albion 7/0
Kullberg spelade hela matchen mot Arsenal och drog på sig ett gult kort i slutet av matchen.

Stina Blackstenius, Arsenal 5/3
Stina Blackstenius har hittat sin plats i topplaget Arsenal. Svenskan stod för två mål redan i första halvlek. Och hade en hel del chanser som hade kunnat generera svenskans första hattrick i Arsenal-tröjan. Blackstenius byttes ut i den 78:e minuten.

FINLAND

Maja Göthberg, KuPS 24/3

Göthberg spelade hela matchen när KuPs förlorade och åkte ut ur finska cupen på straffar. Åland har därmed fortsatt chans att försvara sin titel för 3:e året i rad.

FRANKRIKE

Amanda Ilestedt, PSG 15/2
Amanda Ilestedt är fortsatt skadad och var utanför truppen.

Emma Holmgren, Lyon 4/0 nollor
Holmgren var tillbaka mellan stolparna för första gången på ett tag. Lyon hade chans att göra ett ryck i toppen av tabellen men tappade poäng mot St. Etienne.

ITALIEN

Linda Sembrant, Juventus 4/0
Juventus har tagit sig ur sin formsvacka och börjar hitta tillbaka till sin identitet. Sembrant spelade 90 minuter när man storbesegrade Milan i cupen.

Lina Hurtig, Juventus 24/9
Hurtig är fortsatt utanför truppen på grund av skada.

Amanda Nildén, Juventus 18/3

Amanda Nildén hoppade in i startelvan och satte 0-2 målet i matchen som slutade 1-6 mot Milan. Nildén drog till med vänsterfoten utifrån straffområdet och hittade in bakom Milans målvakt.

Elin Landström, Inter 16/0
Inter var spelledigt då man inte är vidare i Coppa Italia.

Marija Banusic, Pomigliano 17/5
Pomigliano var spelledigt då man inte är vidare i Coppa Italia.

Stephanie Öhrström, Lazio 14/1 nollor
Lazio var spelledigt då man inte är vidare i Coppa Italia.

Emelie Helmvall, Sampdoria 14/2
Sampdoria var spelledigt då man inte är vidare i Coppa Italia.

Sejde Abrahamsson, Napoli 14/0
Napoli var spelledigt då man inte är vidare i Coppa Italia.

Karin Lundin, Fiorentina 17/6
Fiorentina var spelledigt då man inte är vidare i Coppa Italia.

Ronja Aronsson, Fiorentina 4/0

Emma Lind, Roma 4/2 nollor
Lind höll nollan när man besegrade Empoli i den första matchen av semifinalen i Coppa Italia.

Beata Kollmats, Roma 3/0
Beata Kollmats kom inte till start i cupen mot Empoli.

Cassandra Korhonen, Benfica 5/3
Korhonen satt på bänken i cupen när man kryssade mot Famalicão – men Benfica tog sig vidare då man vunnit det tidigare mötet med 1–0.

SCHWEIZ

Sara Nilsson, FC Aarau 4/1
Aarau ställdes mot topplaget Servette och åkte på en uddamåls-förlust när man förlorade med 2–1.

SKOTTLAND

Julia Molin, Glasgow 21/1
Glasgow besegrade Celtic i ligan med 2–1. Molin spelade hela matchen.

SPANIEN

Kosovare Asllani, Real Madrid 12/4
Veckan började bra för Asllanis Real Madrid. Man besegrade Atletico Madrid i derbyt med 2–0, då byttes svenskan in i minut 82.  När man sen ställdes mot Barcelona åkte man på storkross, 5–0. Barcelona tog hem ligatiteln och Asllani spelade hela matchen.

Hedvig Lindahl, Atletico Madrid 10/4 nollor
Atletico förlorade mot Real Madrid under onsdagen. Hedvig Lindahl kom inte till spel.

Men när man kryssade mot Rayo Vallecano under helgen tappade man viktiga poäng i kampen om tredje platsen.

Hanna Lundkvist, Atletico Madrid 3/0
Hanna Lundkvist kom inte till spel mot Real Madrid eller Rayo Vallecano.

Fridolina Rolfö, Barcelona 23/9
Fridolina Rolfö har tagit sin första titel med Barcelona. Barcelona har vunnit 24 av 24 möjliga ligamatcher hittills. Rolfö kom till start och spelade fram till 1-0 målet som Alexia Putellas kunde trycka in, svenskan byttes sen ut i den 84:e minuten.

Michelle De Jongh, Madrid CFF 5/0
Madrid CFF förlorade mot Athletic Bilbao och Michelle De Jongh satt på bänken hela matchen.

Ebba Hed, Madrid CFF 3/0
Madrid CFF förlorade mot Athletic Bilbao och Ebba Hed satt på bänken hela matchen.

Amanda Edgren, Sporting de Huelva 4/1
Egren fanns med i startelvan när man besegrade Eibar med 2–1. Svenskan byttes ut i den 73:e minuten.

TYSKLAND

Hanna Glas, Bayern München 22/4
Bayern tog viktiga poäng i toppen mot Hoffenheim, och toppar tabellen med 40 poäng. Två poäng före närmast jagande Wolfsburg. Värt att nämna är att Bayern dock spelat en mer match än Wolfsburg. Glas spelade 90 minuter.