SVENSKKOLLEN: Målskyttar i England och Italien

Den cypriotiska ligan hade ingen ligaomgång denna vecka – trots att det var ligapremiär helgen innan. Abramo har därför varit spelledig.

Sofia Hagman, Apollon Ladies - 4/0
Situationen var densamma för Hagman som också var matchfri. Den lediga helgen kan ha varit bra för henne, med tanke på att hon missade premiären på grund av en skada.

Jonna Andersson, Apollon Ladies - 0/0 nollor
Vi har en ny svensk i Apollon och de är återigen tre efter att Julia Spetsmark tidigare lämnat. Målvakten Jonna Andersson blev i veckan klar för klubben efter att hon lämnat Hammarby. Det är fullt möjligt att det blir debut vid kommande helgs ligaomgång.

DANMARK

Beatrice PerssonBrøndby - 7/2
Persson är fortsatt frånvarande med en knäskada. Hon fanns inte med i onsdagens cupmatch eller ligamatchen under söndagen. Hur länge Persson blir borta återstår att se.

ENGLAND

Magdalena Eriksson, Chelsea - 4/0
Chelsea spelade likt de flesta engelska lagen cupmatch i veckan. Birmingham städades enkelt av med 4-0 och Eriksson behövde inte spela några minuter, utan laget kunde istället roteras. Eriksson var sedan med i startelvan som tog emot Brighton på lördag förmiddag. Chelsea vann matchen med 3-1 där hon spelade hela matchen. Bortsett att Eriksson vändes bort på Brightons mål, stod hon för en stabil prestation.

Jonna Andersson, Chelsea - 5/0
Jonna Andersson, som hittills annars fått nöja sig med inhopp, spelade 90 minuter i cupmatchen. Hon var inte inblandad i något av målen, men agerade stabilt defensivt. Det blev sedan ett sent inhopp i ligamatchen mot Brighton.

Zecira Musovic, Chelsea - 1/0 nollor
Zecira Musovic lär ha uppskattat veckans cupmatch. Det innebar säsongsdebut för hennes del och dessutom en hållen nolla. Förväntat var hon tillbaka på bänken i ligamatchen.

Anna Anvegård, Everton - 3/1
Anvegård missade förra omgångens match på grund av en lättare skada. Nu var hon tillbaka – och hon var det dessutom med besked. Redan efter två minuter tryckte hon dit Evertons ledningsmål. Liverpoolklubben besegrade Reading komfortabelt med 3-0 och Anvegård spelade 63 minuter.

Nathalie Björn, Everton - 3/0
Björn missade Evertons match mot Reading efter att ha startat samtliga matcher tidigare på säsongen. Vad det rör sig om för skada eller annan anledning har inte kommunicerats från Everton.

Hanna Bennison, Everton - 4/1
Bennison fick oväntat nog starta på bänken i helgen, efter förra omgångens drömmål. Det blev bara 10 minuters speltid för Bennison som får sikta på att ta plats på Evertons mittfält till nästa omgång.

Filippa Angeldahl, Manchester City - 4/1
Efter en tung säsongsinledning för Manchester City, gick det lättare i cupspelet. Leicester besegrades enkelt – där Filippa Angeldahl spelade hela matchen. Hon stod dessutom för sitt första mål i den nya tröjan. Desto sämre gick det när det återigen var dags för ligamatch. Manchester City förlorade med 0-2 mot West Ham. Angeldahl startade matchen och byttes ut efter 68 minuter.

FINLAND

Maja GöthbergKuPS - 22/3
Väntan är över! Maja Göthberg kunde i helgen fira ligavinsten med sitt KuPS. De gjorde det efter en bortavinst med 1-0 mot HJK. Göthberg har varit en kugge i KuPS bygge och det slutade alltså med ett guld i lördags.

Cassandra Korhonen, Åland United - 28/28
Åland United fick besviket se KuPS ta hem titeln i helgen, men de klarade ändå av att göra jobbet själva. De bortavann med 1-0 mot Honka. Givetvis var det Cassandra Korhonen som blev matchvinnare. Det är snart färdigspelat för Korhonen i klubben.

- Jag blir inte kvar här nästa säsong, berättade Korhonen i en intervju för Fotbollskanalen förra veckan.

FRANKRIKE

Amanda Ilestedt, PSG - 2/0
Det blev ingen helgmatch för Ilestedts PSG. Planen var ospelbart när PSG skulle ha spelat mot Guingamp under söndagen. När matchen kommer att spelas är ännu inte klart.

Emma Holmgren, Lyon - 0/0
Emma Holmgren spelade ingenting i fredagsmatchen mot Bordeaux. När nu Champions League-spel väntar för Lyon kan det möjligtvis finnas en chans till ökad rotation för Holmgren. Hon har ännu inte stått någon match för sitt nya lag.

Lova LundinSoyaux - 3/0
Lova Lundin var inte uttagen i truppen för Soyaux när hennes klubb föll hemma mot Dijon med 1-2.

ITALIEN

Lina Hurtig, Juventus - 8/2
Dominanterna från Turin var illa ute mot Roma under lördagen. Juventus låg under länge, innan vändningen skedde sista 25 minuterna. Det blev en ny seger, denna gång med 1-2. Hurtig spelade hela matchen ute till höger i anfallet. Hon får fortsatt regelbunden speltid men Hurtig är inne i en viss svacka när det gäller poäng.

Linda Sembrant, Juventus - 0/0
Juventus lade åtminstone upp en bild på Linda Sembrant med texterna ”So good to see you”. En hint om att en comeback är nära efter skadan? Hon var inte med i helgens ligamatch i alla fall.

Amanda Nildén, Juventus - 6/0

Nildén spenderade hela matchen mot Roma på bänken. Många matcher väntar Juventus under de nästkommande veckorna så möjligheterna till speltid bör vara stora för Nildén.

Elin Landström, Inter - 4/0
Efter att förra veckans match skjutits upp på grund av corona, var Inter och Elin Landström tillbaka på planen. Oväntat nog förlorade de mot Pomigliano med 2-0. Landström spelade hela matchen som vänsterback.

Marija BanusicPomigliano - 5/1
Pomigliano kan som sagt ha stått för omgångens skräll. Livsviktiga poäng var det i alla fall som nykomlingen tog och det var Marija Banusic som visade vägen. Hon satte dit matchens första mål och spelade 85 minuter totalt. Det var hennes första mål i den italienska ligan.

Stephanie Öhrström, Lazio - 4/0 nollor
Ny match – nya insläppta mål. Öhrströms Lazio ställdes i helgen mot Sassuolo och föll med 3-0. Öhrström kämpade tappert i målet men fick trots det se bollarna trilla in. Lazio är sist i ligan, utan poäng och -17 i målskillnad.

Jonna Dahlberg, Hellas Verona - 5/0
Hellas Verona krigar vidare i botten och Jonna Dahlberg fortsätter att kontinuerligt få hoppa in i matcherna. Mönstret fortsatte i helgen. Det blev förlust mot Empoli med 3-1 och Dahlberg byttes in med en halvtimme kvar.

Sara Nilsson, Hellas Verona - 5/0
Nilsson har hittills spelat något mer än Dahlberg, men även hon var förpassad till bänken från start. Nilsson hoppade in samtidigt som Dahlberg men ingen av svenskorna kunde göra några större avtryck på matchen.

Emelie Helmvall, Sampdoria - 4/0
Helmvall har fått göra sin första start för säsongen i Sampdoria. Det blev dock bara 45 minuter mot Fiorentina när hennes lag föll med 4-2. Ett framsteg för Helmvall som innan bara agerat inhoppare.

Sejde Abrahamsson, Napoli - 5/0
Efter en uppgående trend, var Napoli tillbaka med förlust i helgen. De föll med 0-1 mot Milan. Sejde Abrahamsson spelade hela matchen för sin klubb och fortsätter att spela i stort sett varenda sekund.

Karin Lundin, Fiorentina - 5/4
Lundin var glödhet förra helgen med ett äkta hattrick. Mot Sampdoria lämnade Lundin matchen mållös, men det lär hon inte gräma sig alltför mycket över. Det blev två nya assists in på kontot och Fiorentina tog tre sköna poäng.

NORGE

Emelie LövgrenArna-Bjørnar 16/2
Arna-Bjørnar var spellediga i helgen vilket betydde ingen match för Lövgren.

Moa EdrudArna-Bjørnar 13/4 nollor
Se ovan.

Mimmi Löfwenius VeumLillestrøm - 14/8
Lilleström spelade i helgen semifinal i den norska cupen. Motståndet var svårast möjliga, Sandviken. Det blev förlust för Lilleström med 0-2, men Löfwenius Veum spelade från start.

Cathrine Dahlström, Lillestrøm - 9/0
Dahlström är fortsatt borta med en knäskada.

Zara JönssonStabæk - 15/4
Stabaek tog livsviktiga poäng i den norska bottenstriden. Jumbon Klepp väntade på hemmaplan och det slutade med en 1-0-seger. Jönsson hoppade in efter cirka en timmes spel. Det är nu en poäng upp till säker mark.

Kim SundlövStabæk - 15/0
Kim Sundlöv fick förtroendet från start och spelade hela matchen i Stabaeks blytunga seger.

- Det var en oerhört viktig seger och det känns skönt att vi vunnit två matcher i rad. Sett till tabelläget var det mer eller mindre en överlevnadsmatch. I och med vinsten har vi nu alla möjligheter att komma över kvalplats, skrev Sundlöv till Fotbollskanalen efter vinsten.

Elma Junttila-NelhageKolbotn - 13/1
Kolbotn var också spellediga i helgen.

SKOTTLAND

Julia Molin, Glasgow City - 8/1
Julia Molin spelade ingenting i Glasgows veckoomgång mot Partick Thistle. Hennes Glasgow City klarade sig bra ändå och vann den matchen. Till helgen var hon sedan tillbaka i startelvan då hennes lag vann med hela 9-0. Molin stod dessutom för ett av målen.

SPANIEN

Kosovare Asllani, Real Madrid - 3/0
Asllanis säsongsinledning fortsätter att hacka. Hon missade båda veckans matcher och meddelade senare i ett instagram-inlägg att hon kommer att bli borta resten av månaden. Hon förväntas vara tillbaka först i november.

Fridolina Rolfö, Barcelona - 5/1
Rolfö inledde veckomatchen på bänken. När hon sedan hoppade in efter en timmes spel, var resultatet hela 6-0. Barcelona fortsatte sedan manglingen och det slutade 8-0 med en assist för Rolfös del. När sedan Alaves väntade till helgen var det dags igen. 9-1 blev resultatet den gången. Rolfö startade då men byttes ut efter 67 minuter. Barcelonas säsongsinledning saknar helt motstycke.

Hedvig Lindahl, Atlético Madrid - 2/2 nollor

Lindahl var åtminstone tillbaka i truppen i veckans två matcher efter frånvaron från helgen innan. Hon spenderade dock båda matcherna på bänken. Atletico Madrid vann veckoomgångens match med 3-2 medan söndagens Madridderby slutade 2-2. Om Lindahl är tillbaka till nästa omgång återstår att se.

TYSKLAND

Hanna Glas, Bayern München - 4/2
Hanna Glas och hennes Bayern fortsätter att göra vad de vill i tyska ligan. Ny match – ny storseger. Glas var uppsatt som mittback i matchen mot Köln där det blev vinst med 6-0. Det blev inget mål eller några assist denna gången från henne. Glas bytte av Jakobsson efter 63 minuter

Sofia Jakobsson, Bayern München - 4/0
Matchen var vunnen sedan länge när Jakobsson byttes in efter 63 minuter. Jakobsson får också vänta vidare på sitt första mål. Kanske kommer det i veckan i Champions League då Benfica väntar.

Rebecka Blomqvist, Wolfsburg - 5/0
Wolfsburg hade först en cupmatch under måndagskvällen, där laget avancerade utan större bekymmer. Matchen slutade 3-1, men Blomqvist fanns inte med i truppen. Det berodde förmodligen på rotation, för hon var tillbaka i startelvan i ligamatchen mot Freiburg under lördagen. Det blev 68 minuter för Blomqvist på planen innan hon byttes ut. Matchen slutade 2-2 och Wolfsburg tappar i jakten på Bayern.