SVENSKKOLLEN: Två drömmål av svenskorna i Juventus och nytt mål från Rolfö

Svenskkollen (Dam)

Blytung vecka för svenskorna i Chelsea som är ute ur Champions League - medan det varit en succévecka för Nildén och Hurtig i Juventus. Här är veckans svenskkollen.

CYPERN

Matilda Abramo, Apollon Ladies – 12/0

Matilda Abramo var även i helgen utanför laget för Apollon. Vad detta beror på är ännu oklart, med tanke på att Abramo tidigare varit given. Apollon vann dock sin ligamatch med hela 9-0.

Sofia Hagman, Apollon Ladies - 13/2

Sofia Hagman fortsätter att vara den svenska som får mest speltid sedan tränarbytet. Hon spelade 90 minuter i helgen.

Jonna Andersson, Apollon Ladies - 3/2 nollor

Jonna Andersson fick spela den andra halvleken i vinsten. Detta var henens blott tredje insats sedan hon anslöt från Hammarby.

DANMARK

Beatrice Persson, Brøndby - 7/2

Den danska ligan har gått på vinteruppehåll och återupptas först efter årsskiftet.

ENGLAND

Magdalena Eriksson, Chelsea - 15/0

Det har varit en oerhört tung vecka för Chelsea. Fjolårstvåan är utslaget ur Champions League efter en genomklappning mot Wolfsburg. Matchen slutade hela 4-0. Eriksson fick en smäll strax före paus och blev liggandes länge. Hon reste sig upp men byttes ut i den andra halvleken – förmodligen på grund av den tidigare smällen. Chelseas ligamatch ställdes sedan in på grund av corona.

Jonna Andersson, Chelsea - 12/0

Andersson fick ingen speltid mot Wolfsburg och hösten erbjöd inte mer än ett fåtal starter.

Zecira Musovic, Chelsea - 7/4 nollor

Musovic fick förtroendet i förlusten mot Wolfsburg. Vid det första målet släpptes returen rakt ut, men övriga mål kan Musovic knappast klandras för. Sju matcher denna höst får bedömas som bra för Musovic sett till förväntningarna.

Anna Anvegård, Everton - 9/2

Everton spelade ett hett cupmöte mot Manchester United i tisdags. Anna Anvegård var utanför startelvan, men spelade den andra halvleken. Det blev dock en ny förlust för Everton som föll med 2-0 efter två snabba mål i den första halvleken. Roligare blev det inte under söndagen för varken Anvegård eller Everton. Anfallaren spelade en dryg timme när Everton föll med 1-0 mot Tottenham.

Nathalie Björn, Everton - 8/0

Björn var den svenska som spelade hela matchen mot Manchester United. Hon tilldelades ett gult kort i den matchen. Hon var sedan den enda som spelade 90 mot Tottenham också. Evertons offensiv har kritiserats hårt på flera håll, vilket gjort att Björn och övriga backar klarat sig undan den värsta kritiken.

Hanna Bennison, Everton - 12/1

När Anna Anvegård byttes in i halvitd, genomfördes ett trippelbyte. En av spelarna som offrades var Hanna Bennison. Det blev alltså bara 45 minuter för mittfältaren i cupen och hon var sedan utanför startelvan mot Tottenham. Hon hoppade in i förlustmatchen i samband med att Anvegård byttes ut.

Filippa Angeldahl, Manchester City - 11/2

Manchester Citys ligamatch blev uppskjuten.

FINLAND

Maja Göthberg, KuPS - 23/3

Ligaspelet i Finland är slut för säsongen.

Cassandra Korhonen, Åland United - 30/28

FRANKRIKE

Amanda Ilestedt, PSG - 12/2

PSG vann sin grupp i Champions League i överlägsen stil och avslutade på bästa sätt genom 6-0 mot isländska Breidablik. Amanda Ilestedt startade matchen som mittback, varnades och byttes ut i mitten av den andra halvleken. Nu väntar vinteruppehåll i Frankrike.

Emma Holmgren, Lyon - 1/0

Emma Holmgren satt på bänken för Lyon i veckans Champions League-match.

Lova Lundin, Soyaux - 3/0

Soyaux var spellediga i helgen.

ITALIEN

Lina Hurtig, Juventus - 20/8

Lina Hurtigs storform fortsätter. Juventus behövde bara göra jobbet mot gruppjumbon Servette i sista omgången för att bli klara för kvartsfinal i Champions League. Juventus vann med hela 4-0 där Hurtig stod för ett riktigt klassmål när hon mötte ett inlägg på volley. Hurtig vilades sedan när Juventus komfortabelt vann helgens cupmatch med 4-1.

Linda Sembrant, Juventus - 0/0

Sembrandt fortsätter sin rehabträning och är ännu inte redo för match.

Amanda Nildén, Juventus - 15/2

Nildén fick en kvarts speltid i Champions League. Hon gjorde desto större avtryck i 4-1-vinsten mot Bari i cupen. Nildén stod för ett riktigt drömmål och spelade hela matchen. En mycket positiv vecka för Nildén som kan glädjas åt sitt andra mål i den randiga tröjan.

Elin Landström, Inter - 12/0

Inter vann sin cupmatch med 3-0 mot San Marino. Elin Landström fanns med från start.

Marija Banusic, Pomigliano – 11/5

Marija Banusic mötte i söndags sin före detta klubb Roma i cupen. Det blev förlust med 3-1 och det blev ingen speltid för den svenska mittfältaren.

Stephanie Öhrström, Lazio - 8/1 nollor

Lazio föll mot Fiorentina med 1-0 i helgens möte i Coppa Italia. I mål stod Stephanie Öhrström.

Jonna Dahlberg, Hellas Verona - 8/0

Jonna Dahlberg satt återigen hela matchen på bänken för Hellas Verona. Laget spelade cupmatch mot Milan under fredagskvällen och föll tungt med hela 3-0.

Sara Nilsson, Hellas Verona – 12/0

Nilsson fick däremot chansen från start och spelade hela matchen. Nilsson får mycket förtroende men väntar fortfarande på säsongens första mål.

Emelie Helmvall, Sampdoria - 10/1

Emelie Helmvall spelade hela matchen mot Ravenna i cupen. Det blev dessutom vinst med 3-0.

- Övre halvan av tabellen och vidare i Coppa Italia, klart godkänd säsong hittills. Speciellt med tanke på att vi började från noll i somras och ändå har lyckats så pass bra. Själv är jag nöjd och trivs jättebra, skriver Helmvall om den första halvan av säsongen i ett sms till Fotbollskanalen.

Sejde Abrahamsson, Napoli - 13/0

Det blev en smått märklig cupeftermiddag, både för Napoli och Sejde Abrahamsson personligen. Hon tvingades bryta cupmatchen mot Empoli efter en halvtimme efter ett spräckt ögonbryn. Matchen slutade 1-1 vilket skapat stor förvirring kring vilka som går vidare. Nu väntar lottning mellan tre lag efter att alla matcher slutat likadant.

Karin Lundin, Fiorentina - 12/6
Karin Lundin fanns på planen hela matchen i vinsten mot Sampdoria. Det blev dock inga nya mål för anfallaren.

Julia Molin, Glasgow City - 16/1

Den skotska ligan har gått på juluppehåll.

SPANIEN

Kosovare Asllani, Real Madrid - 7/3

Real Madrid gick uppenbarligen hårt för segern mot ukrainska Zhytlobud i Champions League – trots att matchen hade mindre betydelse. Det var en ordinarie startelva som ställdes på planen, inkluderad Kosovare Asllani. Matchen vanns med 3-0 och hon byttes av redan i halvtid. Dessvärre kan det ha haft att göra med nya skadebekymmer för hon fanns inte med i truppen till helgens Madridderby som slutade med en 3-1-vinst.

Fridolina Rolfö, Barcelona - 17/7

Barcelona var redan klara gruppvinnare inför matchen mot Köge i Champions League. Fridolina Rolfö vilades därför, men fick hoppa in redan efter 23 minuter på grund av skada. Rolfö svarade då för en ny imponerande insats. Barcelona vann med 5-0 och Rolfö gjorde ett mål och en assist. Det blev sedan en halvtimmes spel mot Rayo Vallecano i lördagens ligamatch, som Barcelona vann med 4-0.

Hedvig Lindahl, Atlético Madrid - 6/3 nollor

Trots att Atletico Madrid höll nollan förra helgen med Hedvig Lindahl på bänken, fick hon nu chansen från start. Lindahl lyckades inte hålla nollan, men det spelade förmodligen mindre roll. Atletico vann med hela 6-1 mot Real Betis och ligger kvar på en tredjeplats i ligan.

TYSKLAND

Hanna Glas, Bayern München - 16/2

Som förväntat slutar Bayern tvåa i sin Champions League-grupp och är nu klara för kvartsfinal. Den sista matchen mot Benfica var av mindre betydelse men Bayern stod för en stark prestation och vann med 4-0. Hanna Glas spelade hela matchen som högerback. Hon var sedan utanför matchtruppen i helgens ligamatch.

Sofia Jakobsson, Bayern München - 11/1
Jakobsson spelade matchens sista 35 minuter mot Benfica. Matchen var dock väldigt avgjord i det läget och samtliga mål hade redan gjorts. När Bayern sedan besegrade Werder Bremen med 2-0 blev det ingen speltid alls för Jakobsson. En förhållandevis tung höst har det varit för Jakobsson i klubbens starka konkurrens.