SVENSKKOLLEN: Tinnerholm utsedd till årets MVP i New York City

Svenskkollen (Herr)

Anton Tinnerholm fortsätter att imponera på andra sidan Atlanten.
Nu har 29-åringen utsetts till årets MVP i New York City.
Här är veckans Svenskkollen!

OBS! Siffrorna efter spelarnas namn och klubblag anger tävlingsmatcher(cup/liga) och antalet gjorda mål. För målvakter är det antalet hållna nollor istället för mål. För att vara med i Svenskkollen ska man spela i en högstaliga, eller i en andraliga i England, Italien, Frankrike, Spanien eller Tyskland. Spelare som är låsta till ett annat landslag är inte med på listan.

BELGIEN

Gustav Engvall, KV Mechelen – 9/0
Spelade från start för första gången sedan i mitten av oktober - och noterades också för en målgivande passning (till Kerim Mrabti) i segermötet med Mouscron. Det var svenskens andra assist den här säsongen.

Kerim Mrabti, KV Mechelen  – 14/4
Kerim Mrabti fortsätter att visa att formen är där. Mot Mouscron noterades svensken för mål i sin andra raka ligamatch. Assisten stod landsmannen Gustav Engvall alltså för. Det var Mrabtis tredje mål på de fyra senaste ligamatcherna. Fyra totalt för säsongen.

Victor Wernersson, KV Mechelen  – 6/0
Återigen fast på bänken hela matchen, för andra omgången i rad.

Erdin Demir, Zulte-Waregem – 0/0
Demir har dock inte varit med i truppen på hela säsongen.

BOSNIEN-HERCEGOVINA

Mirza Halvadzic, Sloboda Tuzla – 2/0
Återupptar säsongen för de sista matcherna den 27 februari.

CYPERN

Daniel Larsson, Apollon Limassol – 5/1
Skadad och var inte med i truppen Pafos FC.

DANMARK

Patrik Carlgren, Randers FC – 13/4 nollor
Danska ligan har uppehåll och återstartar ligaspelet i början av februari.

Alexander Milosevic, Velje BK  – 12/0

Är, enligt sajten FotbollDirekt, på väg att lämna den danska klubben. Milosevic uppges utnyttja en klausul och bryta kontraktet i januari.

Diego Montiel, Velje BK  – 10/2

Daniel Svensson, FC Nordsjälland – 5/0

EGYPTEN

Amor Layouni, Pyramids – 0/0
Den egyptiska ligan har dragit igång en ny säsong, men Layouni har inte spelat något alls under de första omgångarna.

ENGLAND

Robin Olsen, Everton (utlånad från Roma) – 2/1 nollor
Fast på bänken i segermötet med Sheffield United. Konkurrenten Jordan Pickford höll nollan.

Victor Nilsson Lindelöf, Manchester United – 19/1
Fick spela till höger i backlinjen då Eric Bailly och Harry Maguire bildade mittbackspar mot Leicester. Matchen slutade oavgjort 2-2. Svensken tvingades dessutom kliva av matchen med skadekänningar i ryggen.

Emil Krafth, Newcastle United  – 7/0
För andra matchen i rad fick den svenske landslagsmannen sitta hela Newcastles match på bänken. Den spelades mot Manchester City och ”Toons” åkte på pisk med 2-0.

Viktor Gyökeres, Swansea City – 13/1
Ingen kul tillvaro för svensken just nu, som mot QPR fick sitta 90 minuter på bänken - för fjärde matchen i följd. Totalt har det blivit tio framträdanden i ligan - och noll mål - för Gyökeres.

Pontus Jansson, Brentford – 13/0
Tillbaka efter lite skadefrånvaro och hade åter kaptensbindeln runt armen då hans Brentford besegrade Cardiff med 2-3 på bortaplan.

Just Jansson genererade annars skratt efter en kommentar på sociala medier, skriven till tidigare lagkamraten Luke Ayling. Leeds hade skadeproblem och Ayling, som normalt sett spelar till höger i backlinjen, fick spela mittback - och imponerade. Jansson skrev då på Instagram: ”Förstår varför jag fick lämna när högerbacken är bättre mittback än mig, haha. Jag älskar det kompis”.

Jansson lämnade Leeds 2019, trots att han fått närmast kultstatus i klubben. Fotbollskanalen rapporterade då om att det bland annat berodde på att Leeds var ekonomiskt pressat.

Ken Sema, Watford – 19/1
Ken Semas Watford har fått ny tränare i Xisco Munoz - men svensken får fortsatt mycket förtroende på planen och i segermatchen mot Norwich (1-0) gjorde Sema 90 minuter på vänsterkanten. Berättade själv om tränarbytet i en intervju med Fotbollskanalen nyligen.

Viktor Johansson, Rotherham United – 3/1 nollor
Har fått spela två raka ligamatcher i The Championship. Rotheram spelar även under tisdagskvällen då man ställs mot Barnsley. Återstår att se om svensken får chansen igen då.

FINLAND

Gustaf Backaliden, IFK Mariehamn - 26/4
Ligan är slut. Mariehamn säkrade nytt kontrakt, till slut.

Calle Svensson, IFK Mariehamn - 0/0
Mittbacken skrev nyligen på ett 1+1-årskontrakt med den åländska klubben. Hämtas från Västerås SK i superettan.

Jakob Tånnander, Haka (utlånad från HJK) - 13/2
Ligan är slut och till nästa säsong återvänder Tånnander till HJK, som han förlängt med över 2021.

FRANKRIKE

Niclas Eliasson, Nimes - 10/0
Yttern fick nöja sig med ett inhopp i den 89:e minuten hemma mot Dijon i onsdags. Nimes föll med 3-1 och ligger nu sist i Ligue 1. Laget har vunnit en av de elva matcher som man spelat sedan Eliasson anlände tidigare i år. Eliasson själv har hittills gjort noll mål och noll assist i nya klubben.

Jack Lahne, Amiens - 4/0
Utanför truppen för tionde matchen i rad, när Amiens spelade 0-0 mot Ajaccio förra tisdagen. Amiens ligger tia i Ligue 2.

Zeidane Inoussa, Caen - 3/0

Den 18-årige forwarden, som tidigare spelat för Brommapojkarna, var inte med i truppen till den gångna veckans match i Ligue 2.

FÖRENADE ARABEMIRATEN

Samuel Armenteros, Fujairah FC - 13/4
Forwarden spelade hela matchen när Fujairah föll med 2-1 borta mot Al Wahda i fredags.

GIBRALTAR

San Mustafa, Europa Point FC - 2/0
Uppehåll till i mitten av januari.

GREKLAND

Daniel Sundgren, Aris – 8/0
Uppehåll. Aris har sin nästa match den 4 januari.

ISLAND

Sebastian Starke Hedlund, Valur – 22/0
Den isländska ligan är slut och Valur korades till mästare.

Marcus Johansson, IA – 17/1
IA slutade åtta i den isländska ligan.

ITALIEN

Zlatan Ibrahimovic, Milan - 9/11
Forwarden har varit skadad ett tag och ser ut att missa de två första matcherna under 2021 också, enligt italienska Sport Mediaset.

Dejan Kulusevski, Juventus – 16/3
Hoppade in i den 73:e minuten i 3-0-förlusten mot Fiorentina förra tisdagen.

Riccardo Gagliolo, Parma – 14/1
Backen spelade hela matchen när Parma föll med 2-1 borta mot Crotone förra tisdagen.

Albin Ekdal, Sampdoria – 15/2
Mittfältaren spelade hela matchen när Sampdoria förlorade med 3-2 hemma mot Sassuolo i onsdags. Ekdal sägs för övrigt förlänga sitt utgående avtal med Sampdoria fram till sommaren 2022.

Mattias Svanberg, Bologna – 14/1
Mittfältaren fick nöja sig med ett inhopp i den 65:e minuten mot Atalanta (2-2) i onsdags. Han kom in när Bologna låg under med 2-0.

Joel Asoro, Genoa (utlånad från Swansea) 0/0
Utanför truppen - igen. Har fortfarande inte gjort Serie A-debut för Genoa.

Samuel Gustafson, Cremonese – 14/0
Mittfältaren hoppade in i paus i 2-1-segern över Pordenone förra tisdagen och startade sedan mot Monza (förlust med 2-0) i söndags. Gustafson blev utbytt i 85:e minuten. Cremonese ligger en poäng över det negativa kvalstrecket i Serie B.

Marcus Rohdén, Frosinone – 14/2
Frosinone föll med 1-0 mot Cittadella förra tisdagen (Rohdén spelade 68 minuter) och därefter uppstod stora problem för laget. Till matchen mot Pordenone i söndags saknades nämligen så många spelare på grund av ett covid-utbrott i truppen att man bara hade 14 spelare, varav tre målvakter, tillgängliga. Rohdén var en av många som inte kunde spela. Laget fick med sig en poäng (1-1) och ligger just nu sexa i Serie B.

Jonathan Morsay, Chievo - 4/0
Utanför truppen mot Pisa.

Joseph Colley, Chievo - 0/0

John Björkengren, Lecce - 3/0
Mittfältaren satt på bänken, utan att få hoppa in, mot Spal (förlust med 1-0) förra tisdagen men i söndags fick han hoppa in i den 78:e minuten (seger med 2-1) hemma mot Vicenza. Lecce är sjua i Serie B.

Nikola Vasic, Reggina - 8/0
Forwarden hoppade in i den 88:e minuten borta mot Vicenza (1-1) förra tisdagen och därefter fick han sitta på bänken under hela matchen mot Reggiana i söndags (seger med 1-0). Reggina är på negativ kvalplats i Serie B just nu.

KANADA

Alexander Achinioti Jönsson, Forge FC, 13/3
Forge FC föll i matchen om 5-8:e-platsen mot Marathon från Honduras med 1-0 i Concacaf Champions League. Alexander Achinioti Jönnson startade och spelade 78 minuter innan 24-åringen byttes ut. Laget därmed ute ur turneringen. Bara att ladda om inför cupfinalsmatch mot Toronto FC. Ännu är oklart när den kommer att spelas.

Erik Zetterberg, FC Edmonton, 7/0
Kanadensiska ligasäsongen är över. Tyngre säsong för Erik Zetterberg och FC Edmonton som efter fyra raka förluster missade slutspelet i turneringsspelet på Noba Scotia. Mittfältaren Zetterberg blev mållös denna säsong.

LETTLAND

Sylvin Kayembe, FS Metta 18/0
Sylvin Kayembe har inte spelat sedan senaste Svenskkollen.

KINA

Sam Larsson, Dalian Professional – 18/4
Dalian Professional vann första mötet med Guangzhou R&F med 3-0 i placeringsmatchen om 11:e-platsen i Super League men i returen klappade Dalian Professional ihop och föll i förlängning efter 4-0. Sam Larsson saknades i matchtruppen. Dalian kvar i kinesiska Super League även 2021.

Marcus Danielson, Dalian Professional – 16/1
Dalian Professional vann första mötet med Guangzhou R&F i placeringsmatchen om 11:e-platsen i Super League med 3-0 men i returen klappade Dalian Professional ihop och föll i förlängning efter 4-0. Danielson saknades i matchtruppen då han fick ledigt på grund av landslagsuppehåll med det svenska landslaget. Dalian kvar i kinesiska Super League 2021.

NEDERLÄNDERNA

Simon Gustafson, Utrecht – 12/1
Simon Gustafson har bommat speltid i de tre senaste tävlingsmatcherna för Utrecht till följd av en skada. Under helgen var 25-årige mittfältaren tillbaka i spel och fick 90 minuter när Utrecht spelad 2-2 mot topplaget AZ. Gustafson fick lämna planen mållös men tilldelades ett gult kort i samband med att bollen tog svensken på handen i sitt eget straffområde.

Emil Bergström, Utrecht – 3/0
Det blev tre matcher för Bergström i Utrecht efter skadan som höll honom borta från spel i början av säsongen. Tyvärr har svensken nu återigen skadat sig och har saknats i de fyra senaste ligamatcherna.

Sebastian Holmén, Willem II – 12/0
Sebastian Holmén startade helgens match mot Ajax men spelade bara 39 minuter innan 28-åringen byttes ut med en misstänkt muskelskada. Matchen slutade 1-1 och Willem placerar sig en 15:e-plats efter 14 spelade omgångar.

Ramon Pascal Lundqvist, Groningen – 11/0
Ramon Pascal Lundqvist fick starta helgens ligamatch mot Heracles men byttes ut strax efter halvtid - oklart varför. Groningen förlorade matchen med 1-0 och placerar sig sexa i tabellen.

Benjamin Nygren, Heerenveen - 10/2
Benjamin Nygren startade när Heerenveen förlorade med hela 3-0 mot Feyenoord och fick 75 minuters speltid. Heerenveen nu vinstlösa i de sju senaste ligamatcherna, vilket har gett klubben en åttondeplats i tabellen.

Gabriel Gudmundsson, Groningen – 10/0
Gabriel Gudmundsson noterades för 75 minuters speltid när Groningen förlorade mot Heracles med 1-0.

Tesfaldet Tekie, Fortuna Sittard - 13/0
Den tidigare IFK Norrköping-spelaren Tesfaldet Tekie spelade 90 minuter när Fortuna Sittard besegrade Waalwijk med 2-1. Tekie fick lämna planen poänglös men hyllas i nederländska medier efter matchen.

Emil Hansson, Fortuna Sittard - 13/2
22-årige Emil Hansson fick inleda helgens match mot Waalwijk på bänken men byttes in i halvtid och hjälpte sin klubb till en 2-1-vinst. Placerar sig på en 13:e-plats i tabellen.

Rami Hajal, Heerenveen - 11/0
19-åringe Rami Hajal fick starta för Heerenveen när laget mötte Feyenoord. Blev en tung förlust med 3-0 där Hajal även tilldelades ett gult kort. Svensken byttes ut med kvarten kvar att spela.

Alexander Jeremejeff, Twente (utlånad från Dynamo Dresden) 9/1
27-årige anfallaren har fått oregelbundet med speltid i de senaste omgångarna och fick endast elva minuter när Twente föll med 2-0 mot Sparta Rotterdam. Nederländska sportbuzzer ställer sig frågandes till Jeremejeffs utveckling i klubben.

Simon Tibbling, Emmen 10/0
Simon Tibbling har återigen fått speltid i nederländska Emmen. I veckans match mot Zwolle (0-0) fick svensken komma in och spela 24 minuter men i helgen var Tibbling tillbaka fast på bänken hela matchen. Det när Emmen föll mot Utrecht med 3-2. Klubben jumbo i Eredivisie.

Jesper Karlsson, AZ 12/5
Jesper Karlsson spelade 80 minuter när AZ spelade 2-2 mot Utrecht.

NORGE

Liridon Kalludra, Kristiansund – 26/4
Kristiansunds säsong är över. Laget slutade på en femteplats och missade därmed en Europaplats med tre poäng.

Andreas Linde, Molde – 27/7 nollor
Ligasäsongen är över för denna gång i Norge och Molde har säkrat spel i Europa till nästa säsong.Molde slutade tvåa i tabellen.

Mattias Moström, Molde – 9/1
Trotjänaren Mattias Moström fick mer speltid när säsongen gick mot sitt slut. Extra fint var det att Moström gjorde sitt första mål för säsongen, i seriens sista match. 37-åriga veteranen sågs fälla en tår när han elegant pricksköt in 2-0-målet. Molde slutade tvåa i tabellen.

Marcus Sandberg, Stabæk – 30/7 nollor
Marcus Sandberg fick hålla nollan i säsongens sista match. Stabæk vann med 4-0 mot Strømsgodset IF och slutade åtta i tabellen.

Anton Kralj, Sandefjord - 22/0
Efter att ha smittats av covid-19 tog sig Antn Kralj tillbaka till spel och hjälpte Sandefjord att säkra ett nytt kontrakt i Eliteserien. Laget slutade på en elfteplats. Med en kontrakt som går ut inom kort är det ännu oklart om Malmösonen stannar i Norge.

William Kurtovic, Sandefjord - 19/0
Mittfältaren William Kurtovic saknades i de avslutande omgångarna för Sandefjord. Klubben slutade på en elfteplats och säkrade därmed kontraktet.

David Mitov Nilsson, Sarpsborg - 26/10 nollor
Mitov Nilsson saknades i matchtruppen när Sarpsborg förlorade mot Molde med 5-0. Saprsborg slutade på en 12:e-plats i tabellen.

Guillermo Molins, Sarpsborg - 5/0
Den tidigare Malmöanfallaren Guillermo Molins saknades i matchtruppen när Sarpsborg föll med 5-0 mot Molde i den sista omgången av eliteserien. Till sa.no berättar Sparsborgs sportschef Thomas Berntsen att det kan vara aktuellt att förlänga med Molins.

Kevin Kabran, Start - 29/3
27-årige mittfältaren Kevin Kabran spelade 90 minuter i säsongens sista match när Start föll mot Vålerenga med 4-0. Därmed är det klart att Kabrans Start blir degraderade ner till andraligan efter att ha slutat på nästjumbo-platsen.

Dino Islamovic, Rosenborg - 27/12
Dino Islamovic spelade 90 minuter när Rosenborg spelade 0-0 i säsongens sista match mot Sandefjord. Rosenborg slutar på en fjärdeplats och är därmed klart för Europaspel till nästa säsong.

Anton Salétros, Sarpsborg - 19/1
Anton Salétros saknades när Sarpsborg summerade säsongen med att förlora mot Molde med hela 5-0. Enligt norska uppgifter på grund av familjeskäl. Sarpsborg säkrade kontraktet denna säsong och slutade på en 12:e-plats i tabellen.

Pa Konate, Rosenborg - 11/1
Spelade hela matchen mot Sandefjord som slutade 0-0. Rosenborg slutar på en fjärdeplats och är därmed klart för Europaspel till nästa säsong. Under tisdagen bekräftade Rosenborg att Konate lämnar norska klubben. Har placerats i moderklubben Malmö FF.

Marcus Antonsson, Stabæk, 11/1
Den förre Malmö FF-anfallaren spelade 68 minuter i säsongens sista match mot Strømsgodset IF för Stabaek. Matchen vann Stabaek med 4-0. Placerar sig åtta i tabellen och har därmed säkrat kontraktet till nästa säsong.

NORDMAKEDONIEN

Filip Trajanovski, Borec Veles ­– 6/0
Den tidigare Gais-spelaren Filip Trajanovski har inte spelat sedan den senaste Svenskkollen.

POLEN

Mikael Ishak, Lech Poznan - 13/7
Mikael Ishak saknades när Lech Poznan förlorade mot Wilsla med 1-0. 27-åringen agerade nyligen räddare i nöden när han räddade en polsk journalist vid vägkanten.

Pawel Cibicki, Pogoń Szczecin – 4/0
Saknades i helgens matchtrupp i ligamatch mot Zaglebie. Polska medier rapporterar att Cibicki förväntas lämna klubben i vinter.

RUMÄNIEN

Valmir Berisha, Chindia Targoviste - 8/1

Valmir Berisha spelade 31 minuter när Chindia Targoviste spelade 2-2 mot FC Arges.

Admir Bajrovic, Sepsi - 6/1
Admir Bajrovic saknades i matchtruppen när Sepsi spelade 1-1 mot FCSB.

RYSSLAND

Kristoffer Olsson, FC Krasnodar – 16/1
Ryska ligan har uppehåll fram till slutet av februari.

Carlos Strandberg, Abha Club – 8/6
Efter en helt strålande start med fem mål på tre matcher är Carlos Strandberg nu mållös i tre raka ligamatcher. Helgens match mot Al Wehda slutade med en 1-0-förlust.

SCHWEIZ

Alexander Gerndt, FC Lugano – 10/2
Alexander Gerndt spelade 67 minuter när Lugano spelade 0-0 mot Lausanne.

Mattias Andersson, Sion – 3/0
Mattias Andersson saknades i matchtruppen när Sion spelade 0-0 mot Sion.

SKOTTLAND

Filip Helander, Rangers – 15/1
Helander kom i förra veckan till spel i en match. Mittbacken gjorde 90 minuter på planen i 3-0-segern mot St. Johnstone i ligan och satt sedan på bänken hela matchen när det blev seger med 1-0 mot Hibernian i ligaspelet. Rangers toppar den skotska högstaligan.

Melker Hallberg, Hibernian – 21/1
Mittfältaren spelade i förra veckan i 90 minuter i två matcher. Först blev det seger med 1-0 mot St. Mirren och därefter förlust med 1-0 mot Rangers i ligan. Efter förlusten mot Rangers var svensken, i en intervju med skotska tidningen Edinburgh News, besviken: ”Vi känner frustration. I och med att vi spelade som vi gjorde, så förtjänade vi mer. Men vi måste komma ihåg att vi mötte ett väldigt bra lag. Vi presterade bra och vi känner att det fanns straff-situationer, som vi inte fick med oss”.  Hibernian är placerat på fjärde plats i den skotska högstaligan.

SLOVAKIEN

Ardian Berisha, Senica – 4/0
Senica spelade inte någon match i förra veckan. Laget är nästjumbo i högstaligan.

SPANIEN

Alexander Isak, Real Sociedad – 19/3

Isak hoppade i förra veckan in och fick 24 minuter på planen i 2-0-förlusten mot Atlético Madrid i La Liga. ”La Real” är trea i ligan.

John Guidetti, Deportivo Alavés – 5/2
Guidetti gjorde nyligen två mål mot Rincon i Copa del Rey, men blev i förra veckan kvar på bänken i 90 minuter i 2-1-segern mot Eibar i La Liga. Alavés är på 13:e-plats i den spanska högstaligan. I förra veckan skrev även tyska tidningen Bild att Hannover, som lånade Guidetti under förra vårsäsongen, kan vara intresserat av att plocka in anfallaren igen. Guidetti har dock avtal med Alavés till sommaren 2022.

THAILAND

Niran Hansson, Chonburi FC – 13/0
Hansson gjorde i förra veckan 90 minuter på planen i 2-0-förlusten mot Buriram United på hemmaplan i den thailändska högstaligan. Chonburi är åtta i ligatabellen. Nu väntar uppehåll till den 9 januari.

TJECKIEN

David Moberg Karlsson, Sparta Prag – 16/2
Moberg Karlsson gjorde i förra veckan ett 23 minuter långt inhopp mot Slovan Liberec (1-1) i den tjeckiska högstaligan. Sparta Prag är på tredje plats i ligan.

TURKIET

Jimmy Durmaz, Fatih Karagümrük (utlånad från Galatasaray) – 12/1
Durmaz spelade i förra veckan i 87 minuter när Fatih Karagümrük kryssade mot Göztepe (1-1) i Süper Lig. Durmaz lag är sexa i den turkiska högstaligan.

Kristoffer Nordfeldt, Genclerbirligi – 14/3 nollor
Nordfeldt gjorde i förra veckan 90 minuter i 3-1-förlusten mot Sivasspor och under måndagen 90 minuter i 3-2-segern mot Kayserispor i Süper Lig. Genclerbirligi är placerat på 17:e-plats av 21 lag i högstaligan.

Mattias Johansson, Genclerbirligi – 9/0

Johansson är skadad och missade lagets senaste matcher mot Sivasspor (3-1-förlust) och mot Kayserispor (3-2-seger) i Süper Lig. Genclerbirligi är placerat på 17:e-plats av 21 lag i högstaligan.

TYSKLAND

Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach – 15/2
Wendt gjorde i förra veckan 90 minuter i 5-0-segern mot Elversberg i den andra omgången i den tyska cupen. Gladbach är samtidigt åtta i Bundesliga.

Ludwig Augustinsson, Werder Bremen – 12/0
Augustinsson kom i förra veckan till spel i 45 minuter i 3-0-segern mot Hannover i den andra omgången i den tyska cupen. Augustinsson stod för sin femte assist den här säsongen och blev utbytt i halvtid. Svensken stod i fjol för ett mål och en assist under hela säsongen och säsongen 2018/2019 gjorde han ett mål och sju assist. Säsongen 2017/2018 stod han i sin tur för ett mål och en assist. Därmed är han nu på väg mot sin bästa poängnotering i Tyskland i karriären. Bremen är samtidigt placerat på 13:e-plats i Bundesliga.

Robin Quaison, Mainz – 15/3

Quaison spelade i förra veckan från start och gjorde 82 minuter på planen mot Bochum i den andra omgången i den tyska cupen. Quaison stod för en assist i andra halvlek, men sedan föll Mainz efter straffar. Mainz är nästjumbo i Bundesliga.

Emil Forsberg, RB Leipzig – 21/4
Forsberg gjorde i förra veckan 63 minuter i 3-0-segern mot Augsburg i den andra omgången i den tyska cupen. RB Leipzig är vidare på tredje plats i Bundesliga.

Sebastian Andersson, Köln – 10/2
Andersson har knäproblem och missade i förra veckan mötet med Osnabrück (1-0-seger) i den andra omgången i den tyska cupen. Nyligen meddelade Köln att svensken inte kommer att träna med övriga i laget till följd av knäproblemen. Han har dragits med problemen sedan i början av säsongen och behöver därmed nu vila. Kölns sportchef Horst Heldt sa i förra veckan så här om det på klubbens hemsida: ”Sebastian kom hit för att spela. Därför har han bitit ihop, han har verkligen velat ställa upp för laget när det har varit tufft. Han har dock fortfarande problem med smärta och kan inte stödja sig på knät till 100 procent. Därför har vi tillsammans med den medicinska personalen beslutat att "Seb" tills vidare inte ska träna med laget för att knät ska få vila. Till att börja med ska han vila, sedan träna individuellt”. Köln spelar nästa gång, den 2 januari, mot Augsburg i den tyska högstaligan.

Sebastian Ohlsson, St. Pauli – 13/0
Ohlsson kom i förra veckan inte till spel i någon match. St. Pauli är nästjumbo i den tyska andraligan.

Svante Ingelsson, Paderborn (utlånad från Udinese) – 12/0
Ingelsson gjorde i förra veckan 90 minuter i 3-2-segern mot Union Berlin i den andra omgången i den tyska cupen. Paderborn är samtidigt på elfte plats i andraligan.

Niklas Hult, Hannover 96 – 12/1
Hult var i förra veckan utanför Hannovers trupp i 3-0-förlusten mot Werder Bremen i den andra omgången i den tyska cupen. Hult missade matchen på grund av skada. Hannover är på tolfte plats i den tyska andraligan.

Kristoffer Peterson, Fortuna Düsseldorf – 11/1
Peterson fick i förra veckan ett 17 minuter långt inhopp i 3-2-förlusten mot RW Essen i den andra omgången i den tyska cupen. Fortuna Düsseldorf är samtidigt på femte plats i den tyska andraligan.

Branimir Hrgota, Greuther Fürth – 12/5
Hrgota var i förra veckan tillbaka efter skadeproblem och gjorde ett 34 minuter långt inhopp mot Hoffenheim i den andra omgången i den tyska cupen. Efter full tid stod det 2-2 och sedan skrällde Greuther Fürth genom att vinna efter straffar. Hrgota satte sin straff i straffavgörandet. Hrgotas lag är även trea i den tyska andraligan.

Joakim Nilsson, Arminia Bielefeld – 6/0
Nilssons Arminia Bielefeld spelade inte någon match i förra veckan. Bielefeld är placerat på 16:e-plats i Bundesliga.

Oscar Linnér, Arminia Bielefeld – 0/0 nollor
Linnér, som förra säsongen inte kom till spel i någon tävlingsmatch på A-lagsnivå, spelade inte någon match i förra veckan. Bielefeld är på 16:e-plats i ligan.

USA

Tom Pettersson, Cincinnati – 12/0
Petterssons Cincinnati blev jumbo i den östra divisionen och missade därmed MLS-slutspelet.

Robin Jansson, Orlando City – 21/0
Janssons Orlando åkte ut i kvartsfinalen mot New England Revolution i MLS-slutspelet och därmed är mittbackens säsong över.

Gustav Svensson, Seattle – 11/0
Svenssons Seattle Sounders föll nyligen mot Columbus med 3-0 i MLS-finalen och därmed är mittfältarens säsong över. Nyligen sa Svensson, vars kontrakt med Seattle är på väg att löpa ut, att han vill avsluta sin karriär i IFK Göteborg, men i förra veckan kom även uppgifter om att Svensson är aktuell för att gå till kinesiska laget Guangzhou City FC (tidigare Guangzhou R&F). Svensson tillhörde just den kinesiska klubben mellan vintern 2016 och sommaren 2017.