SVENSKKOLLEN: Tung smäll för Eredivisie-svensk: "Frustrerande - gör mig arg"

Svenskkollen (Herr)

Willem II åkte på stryk med 5-0 och ligger pyrt till i bottenstriden.
Efteråt var landslagsbacken Sebastian Holmén vansinnig.
- Det får inte hända, speciellt inte i den situationen vi befinner oss i, säger han till Omroep Brabant.

OBS! Siffrorna efter spelarnas namn och klubblag anger tävlingsmatcher(cup/liga) och antalet gjorda mål. För målvakter är det antalet hållna nollor istället för mål. För att vara med i Svenskkollen ska man spela i en högstaliga, eller i en andraliga i England, Italien, Frankrike, Spanien eller Tyskland. Spelare som är låsta till ett annat landslag är inte med på listan.

BELGIEN

Gustav Engvall, KV Mechelen – 11/0
24-åringen har haft återkommande knäbekymmer och kommer bli borta en längre period efter ha opererat sig igen nyligen.

Kerim Mrabti, KV Mechelen – 24/5

Mechelen mötte topplaget Beerschot två gånger om förra veckan och lyckades vinna på bortaplan båda gångerna; 0-1 i cupen och 1-2 i ligan. Mrabti spelade 69 respektive 90 minuter på offensivt mittfält och tränaren Wouter Vrancken kände sig manad att lyfta fram en enskild spelares prestation.

- Jag gillar inte att göra det, men idag väljer jag ut MrabtiHan började till vänster men flyttade in centralt efter Storms inträde och till slut spelade han till höger också. Han utförde sina uppgifter perfekt och visade engagemang.

Jag vet inte om han känner trötthet för till slut kom han hem för att försvara och blockerade skott. Det är otroligt vad han gjorde idag. Det var en bra kollektiv prestation, men jag vill betona honom, säger Vrancken enligt Voetbalkrant.

Victor Wernersson, KV Mechelen  – 8/0
25-åringen satt på bänken i båda mötena med Beerschot

Erdin DemirZulte-Waregem – 0/0
Demir
 har inte varit med i truppen på hela säsongen.

BOSNIEN-HERCEGOVINA

Mirza HalvadzicSloboda Tuzla – 2/0
24-åringen har saknats i FK
Slobodas träningsmatcher. Premijer Liga återupptas den 27 februari efter vinteruppehållet.

BULGARIEN

Pa KonateBotev Plovdiv – 1/0
Debuterade i tävlingssammanhang för Botev och spelade vänsterytter när ligatolvan förlorade med 0-2 mot topplaget Arda Kardzhali. Konate fick 68 minuter på planen.

Kevin Höög JanssonBotev Plovdiv – 1/0
Botevs andra svenskförvärv spelade 90 minuter som vänster mittback i Azrudin Valentics 3-4-3-formation

DANMARK

Patrik Carlgren, Randers FC – 17/7 nollor
Randers spelade mot Aalborg i
Superligaen och mötte Velje i den första cupkvartsfinalen. Båda matcherna slutade mållöst, men målvakten räddade sitt lag flera gånger i cupen och fick betyget 3/6 i tidningen Ekstra Bladet efter Aalborg-matchen.

Karl-Johan Johnsson, FC Köpenhamn – 20/5 nollor
FCK besegrade
SønderjyskE med 3-2 och målvakten fick en fyra i betyg för sin insats

Joel Andersson, FC Midtjylland – 13/0

24-åringen är fortsatt skadad och fick se sin högerbackskonkurrent Dion Cools göra matchens enda mål mot Horsens.

Jens Cajuste, FC Midtjylland – 22/0
Mittfältaren började för ovanlighetens skull på bänken och hoppade in till den sista halvtimmen mot HorsensBetyget i
Ekstra Bladet blev en trea.

Simon HedlundBrøndby – 17/6
Anfallaren gjorde
Brøndbys tredje mål efter en knapp timme i 0-4-segern mot Lyngby. Hedlund var inbladad i en hel del och gavs betyget 3/6 när hans lag befäste serieledningen.

Oskar Fallenius, Brøndby  0/0
Nyförvärvet fick mot Lyngby en plats på bänken för första gången.

Jacob Rinne, Aalborg BK – 16/4 nollor
Stod i den mållösa matchen mot Randers och gavs betyget tre.

Tim Prica, Aalborg  BK – 13/0
Spelade på offensivt mittfält och byttes ut efter 87 minuter mot Randers. Han fick dock det lägsta betyget i
Ekstra Bladet, en etta18-åringen har tagit en ordinarie plats under den nya tränaren Marti Cifuetes men väntar fortfarande på sitt första mål.

- Jag tycker att jag gör det bra. Jag tänker positivt. Jag har många i klubben som hjälper mig, samtidigt som jag snackar mycket med min familj, så det har inte varit så svårt, säger Prica i en intervju med Fotbollskanalen.

William EskelinenAarhus GF  – 5/0 nollor
24-åringen bänkades mot Odense (0-0) och i 3-1-segern mot B.93 i cupen.

Pierre BengtssonVelje BK (utlånad från FC Köpenhamn) – 15/0
Vänsterbacken spelade hela matchen mot Nordsjælland (2-2) och fick en halvtimme mot Randers i cupen.

Diego MontielVelje BK  – 12/2
Montiel
 hoppade in under slutminuterna mot Nordsjælland och fick spela en timme mot Randers .

Daniel Svensson, FC Nordsjälland – 7/0
Vänsterbacken utgick med en skada i den 37:e minuten mot Velje.

ENGLAND

Robin Olsen, Everton (utlånad från Roma) – 9/2 nollor

Blandad komplott för Olsen den senaste veckan. Han släppte in fyra mål men gjorde ett par viktiga räddningar när Everton tog sig vidare i FA-cupen efter förlängning mot Tottenham (5-4). I ligaspelet förlorade Everton med 0-2 mot Fulham. Olsens betyg i tidningen Liverpool Echo blev en sjua respektive en femma på den tiogradiga skalan.

Victor Nilsson Lindelöf, Manchester United – 25/1
Mittbacken spelade hela matchen när United bara fick 1-1 mot West Bromwich Albion. VNL kritiserades efteråt och fick låga 4/10 i betyg av Manchester
Evening News

Emil Krafth, Newcastle United  – 11/0
Spelade hela matchen mot Chelsea som Newcastle förlorade med 2-0. Högerbacken gavs betyget 5/10 i tidningen Chronicle.

Joel Mumbongo, Burnley – 5/0
22-åringen hoppade in under slutkvarten när hans lag åkte ur FA-cupens femte omgång mot Bournemouth (0-2). När Burnley bortaslog Crystal Palace med 0-3 blev anfallaren kvar på bänken.

Viktor GyökeresCoventry City (utlånad från Brighton) – 21/3
Fick starta på bänken för andra matchen i rad. Hans lag reducerade kort efter att han kom in i den 79:e minuten, men då hade Cardiff redan en 3-0-ledning. Coventry ligger på 20:e plats i The Championship och har tre poäng ner till nedflyttningszonen.

Pontus Jansson, Brentford – 14/0
Mittbacken har opererat fotleden och beräknas vara tillbaka till säsongsavslutningen.

Ken Sema, Watford – 26/3
Gjorde succé mot Bristol City med två mål, där det inledande kom i den andra spelminuten. De var hans första mål i ligaspelet och betygei Watford Observer blev 8,5/10.

Viktor Johansson, Rotherham United – 7/2 nollor
Vaktade målet igen men hans lag föll med 1-2 mot CardiffRotherham parkerar på 21:a plats i tabellen.

FINLAND

Calle Svensson, IFK Mariehamn  2/0
Mittbacken fick 90 minuter i cupmatchen mot FC Inter (0-2).

Jakob Tånnander, HJK Helsingfors  0/0
Satt på bänken i cupderbyt mot Helsingfors IFK, som HJK vann med 2-1 .

Gustaf Backaliden, SJK  2/0
Spelade på mittfältet när hans lag föll i den andra gruppspelsmatchen i cupen mot
KuPS (5-2).

FRANKRIKE

Niclas Eliasson, Nimes - 17/4
Yttern gjorde sitt fjärde mål på en månad mot Dijon i söndags. Eliasson tryckte in 2-0 i viktiga bottenmötet i den 87:e minuten, efter att ha hoppat in i 74:e minuten. Segern gör att Nimes har fyra poäng upp till kvalplatsen. Tidigare i veckan spelade Eliasson också 85 minuter när Nimes föll med 3-1 mot Nice i franska cupen.

Jack Lahne, Amiens - 4/0
Får ingen speltid alls. Sägs vara på väg bort från Ligue 2-klubben.

Zeidane Inoussa, Caen - 4/0
Den unge talangen har inte fått speltid i Ligue 2 på länge men i onsdags hoppade han in i den 80:e minuten i cupen mot giganten PSG. Då föll Caen med 1-0. Inoussa var nära att göra en assist och efter matchen har han sagt till Fotbollskanalen att upplevelsen, att få speltid mot PSG, kändes "lite overklig".

Isak Pettersson, Toulouse - 1/1
Målvakten har fått göra debut i sin nya klubb. I onsdags spelade han när Toulouse slog Bordeaux med 2-0 i franska cupen. Han höll alltså nollan direkt. Därefter satt han dock på bänken i ligamatchen mot Ajaccio under måndagen. Toulouse vann med 3-0 och ligger tvåa i Ligue 2.

FÖRENADE ARABEMIRATEN

Samuel Armenteros, Fujairah FC - 20/8

Forwarden hade en bra helg. Hemma mot Al Dhafra vann Fujairah med 4-2 och Armenteros gjorde två mål (ett på straff). Segern innebär att laget kliver upp på säker mark igen. Man har en poäng ner till nedflyttningsplats.

Nahir Besara, Hatta FC - 3/0
Den offensive stjärnan gjorde sitt andra assist på tre matcher i helgen, när Hatta slog bottenkonkurrenten Ajman med hela 3-0. Hatta är fortsatt jumbo och har fem poäng upp till säker mark.

GREKLAND

Daniel Sundgren, Aris – 19/0
Högerbacken spelade 90 minuter både mot Olympiakos (cupkvartsfinal, förlust 2-1) och Panetolikos (ligan, 0-0). Retur mot Olympiakos väntar framöver. Aris ligger fortsatt tvåa i ligan.

Muamer Tankovic, AEK Aten - 27/6
Tankovic fick till det rejält i cupkvartsfinalen mot Volos i onsdags, då han gjorde två mål inom loppet av tre minuter i den första halvleken. AEK vann med 4-2 och framöver väntar returen på bortaplan. Tankovic startade cupmatchen och blev utbytt i 70:e minuten. I ligamatchen mot jumbon Larissa (seger med 4-2) under måndagen startade Tankovic igen, och blev utbytt mållös med en kvart kvar att spela.

ISLAND

Sebastian Starke Hedlund, Valur – 6/0
Efter att ha bärgat första titeln i Reykjavik cup har Valur nu klivit in i isländska ligacupen. Mot KA blev det seger med 1-0 i helgen. Starke Hedlund spelade hela matchen.

ITALIEN

Zlatan Ibrahimovic, Milan - 17/16
Forwarden spelade 90 minuter när Milan föll mot Spezia med 2-0 i lördags. Därmed tappade man serieledningen i Serie A, eftersom Inter vann sin match i helgen.

Dejan Kulusevski, Juventus – 28/5
Startade (utbytt i 87:e minuten) när Juventus spelade 0-0 mot Inter förra tisdagen och tog sig vidare till den italienska cupfinalen efter seger med sammanlagt 2-1. Mot Napoli i ligan i helgen fick Kulusevski dock nöja sig med ett inhopp i den 72:a minuten. Juve föll med 1-0 och är fyra i Serie A.

Riccardo Gagliolo, Parma – 20/1
Parma fortsätter att förlora. Gagliolo spelade 90 minuter i nya förlusten, mot Hellas Verona, under måndagen. Laget ligger näst sist i Serie A.

Albin Ekdal, Sampdoria – 22/2
Mittfältaren hoppade in i den 75:e minuten när Sampdoria slog Fiorentina med 2-1 i söndags. Laget ligger tia i Serie A.

Mattias Svanberg, Bologna – 20/2
Mittfältaren var avstängd när Bologna spelade 1-1 mot Benevento i fredags.

Samuel Gustafson, Cremonese – 21/0
Mittfältaren satt på bänken mot Venezia (förlust med 3-1) men startade sedan mot Lecce (förlust med 2-1) i lördags. Då blev han utbytt i den 77:e minuten. Cremonese är på negativ kvalplats i Serie B och har två poäng ner till nedflyttningsplats.

Marcus Rohdén, Frosinone – 18/2
Mittfältaren fick 77 minuters speltid i 1-1-mötet med Ascoli förra tisdagen och därefter 61 minuters speltid mot Virtus Entella (seger med 3-2) i söndags. Frosinone ligger tia i Serie B.

Joseph Colley, Chievo - 0/0

Utanför truppen till båda den gångna veckans matcher.

John Björkengren, Lecce - 10/1
Mittfältaren startade båda den gångna veckans matcher - och gjorde sitt första mål i Italien. Det kom i 2-2-mötet med Brescia förra tisdagen. Därefter vann Lecce med 2-1 mot Cremonese. Laget ligger åtta i Serie B.

Nikola Vasic, Reggina - 8/0
Forwarden var inte med i truppen till veckans två matcher. Ryktas vara på väg bort.

Bahrudin Atajic, Gzira United FC - 5/2

Målformen håller i sig för den offensive mittfältaren. Den gångna veckan gjorde han mål i den maltesiska cupen när hans Gzira vann med hela 8-0. Utöver det startade han i ligamatchen mot Lija Athletic som Gzira vann med 1-0.

NEDERLÄNDERNA

Simon Gustafson, Utrecht – 14/1
En skada har satt stopp för spel den senaste tiden. Var inte med i truppen mot VVV i helgen.

Emil Bergström, Utrecht – 3/0
Mittbacken har missat stora delar av säsongen på grund av en skada.

Sebastian Holmén, Willem II – 21/0
Mittbacken och hans Willem II hade en tung dag på jobbet i söndags. Laget föll med 5-0 borta mot Feyenoord och är kvar på kvalplatsen. Ado Den Haag (på nedflyttningsplats) kryssade i helgen och står nu på samma poäng som Willem II. Efter matchen mot Feyenoord var Holmén, kapten för dagen, rejält kritisk. I en intervju med Omroep Brabant sa han: "Det (de fem insläppta målen) gör mig arg. Det är frustrerande. Vi gjorde en bra första halvlek men sen kastade vi bara bort matchen under de första fem-tio minuterna i andra halvlek. Det kändes som att vi var kvar i omklädningsrummet när pausvilan var över. Vi släppte in för enkla mål. Det får inte hända, speciellt inte i den situationen vi befinner oss i".

Ramon Pascal Lundqvist, Groningen – 16/2
Mittfältaren spelade hela matchen mot Zwolle (seger med 1-0) i lördags. Groningen ligger sexa i Eredivisie.

Gabriel Gudmundsson, Groningen – 17/0
Har skolats om till vänsterback och gjorde sin femte assist för säsongen när Groningen slog Zwolle med 1-0 i lördags. Gudmundsson spelade hela matchen.

Paulos Abraham, Groningen - 1/0
Tidigare AIK-spelaren gjorde debut för Groningen mot Zwolle. Ytterrforwarden hoppade in i den 78:e minuten.

Benjamin Nygren, Heerenveen (på lån från Genk) - 20/5
Forwarden startade i 3-1-förlusten mot AZ i helgen. Blev utbytt i 65:e minuten.

Rami Kaib, Heerenveen, 6/0
Vänsterbacken spelade hela matchen mot AZ.

Rami Hajal, Heerenveen - 17/0
Mittfältaren hoppade in i den 72:a minuten mot AZ.

Tesfaldet Tekie, Fortuna Sittard - 22/0

Mittfältaren spelade hela matchen när Fortuna slog Sparta Rotterdam med 2-1 i lördags. Laget ligger på plats tio i Eredivisie.

Emil Hansson, Fortuna Sittard - 23/2
Satt på bänken under hela matchen mot Sparta.

Simon Tibbling, Emmen 17/0
Emmen bara förlorar och förlorar. I 1-0-nederlaget mot RKC Waalwijk i fredags satt Tibbling på bänken under hela matchen. Emmen är klar jumbo i Eredivisie. När 22 av 34 matcher nu spelats av serien har Tibblings lag ännu inte vunnit.

Jesper Karlsson, AZ 27/7
Ytterforwarden spelade 80 minuter när AZ slog Heerenveen med 3-1 i helgen. Laget ligger trea i Eredivisie.

Kristopher Da Graca, VVV-Venlo, 8/0
Mittbacken startade i 3-1-förlusten mot Utrecht i helgen men blev utbytt i den 56:e minuten. På grund av en ljumskskada, enligt VVV:s officiella hemsida.

NORGE

Liridon Kalludra, Kristiansund – 26/4
Eliteserien är avslutad och säsongen 2021 är tänkt att börja 5 april.

Andreas Linde, Molde – 27/7 nollor

Marcus Sandberg, Stabæk – 30/7 nollor

William Kurtovic, Sandefjord - 19/0

Guillermo Molins, Sarpsborg - 5/0
Eliteserien är avslutad och säsongen 2021 är tänkt att börja 5 april. Molins avtal med Sarpsborg har löpt ut, där klubbens sportchef Thomas Berntsen dock varit tydlig med att man vill behålla den förre MFF-forwarden.

David Fällman, Aalesund - 0/0
Blev i dagarna klar för den norska klubben efter tre år i Hammarby. Eliteserien är avslutad och säsongen 2021 är tänkt att börja 5 april.

NORDMAKEDONIEN

Filip Trajanovski, Borec Veles ­– 6/0

Ligaspelet har just nu uppehåll och nästa match för Trajanovskis Borec Veles är den 21 februari.

POLEN

Jesper Karlström, Lech Poznan - 4/0
Två nya matcher från start för mittfältaren. Dels i cupen, där Lech Poznan tog sig vidare till kvartsfinal efter straffdrama (vinst med 4-3), dels i ligaspelet där det blev förlust mot Wisla Plock med 1-0.

Mikael Ishak, Lech Poznan - 14/7
Varken i truppen i ligamatchen mot Wisla Plock eller i cupmatchen mot Radomiak Radom. Oklart varför.

Pawel Cibicki, Pogoń Szczecin – 4/0
Spelade varken i ligan eller cupen den gångna veckan.

RUMÄNIEN

Valmir Berisha, Chindia Targoviste - 20/3
Målskytt i den rumänska cupen när Chindia Targoviste avancerade efter seger med 3-0 mot Farul. Berisha gav sitt lag ledningen då han från nära håll stötte in ett inlägg. Den gångna veckan fick Berisha också hoppa in i ligamatchen mot UTA Arad som slutade 1-1.

Admir Bajrovic, Sepsi - 11/2
Fanns inte med i truppen i ligamötet med Dinamo Bukarest som slutade oavgjort, 0-0.

Jonathan Morsay, Dinamo Bukarest (utlånad från Chievo) - 6/0
Morsay gjorde i förra veckan debut med 45 minuter på planen i 1-0-segern mot rivalen FCSB i åttondelsfinalen i rumänska cupen. Därefter gjorde han i helgen även ett 13 minuter långt inhopp mot Sepsi (0-0) i ligaspelet.

Carlos Strandberg, Abha Club – 16/10
Spelade hela matchen mot Ettifaq och utmräkte sig med en assist i en match som Abha Club förlorade med 4-1.

SCHWEIZ

Alexander Gerndt, FC Lugano – 17/4
Har spelat två matcher för sitt Lugano den gångna veckan där han inledde på bänken i båda. I den andra matchen, mot Young Boys, fick Gerndt hoppa in och blev då målskytt efter att ha skjutit en ett skott med högerfoten efter en målvaktsutboxning. Gerndt har nu gjort två mål på de tre senaste ligamatcherna.

Mattias Andersson, Sion – 0/0
Skadad, enligt Transfermarkt.

SKOTTLAND

Filip Helander, Rangers – 20/2
Helander satt i helgen på bänken i 1-0-segern mot Kilmarnock i den skotska högstaligan. Rangers toppar ligan med 18 poäng ner till Celtic på andra plats.

Melker Hallberg, Hibernian – 26/1
Hallbergs Hibernian spelade inte någon match under förra veckan. Laget är placerat på tredje plats i den skotska högstaligan.

SLOVAKIEN

Ardian Berisha, Senica – 5/0
Berisha hoppade i förra veckan in i den 86:e minuten i 1-0-förlusten mot Spartak Trnava på bortaplan i den slovakiska högstaligan. Senica är jumbo i ligan.

SPANIEN

Alexander Isak, Real Sociedad – 27/9
Isaks fina målform håller i sig. I helgen blev svensken målskytt, för femte ligamatchen i följd, med matchens enda mål i 1-0-segern mot Getafe borta i La Liga. Isak är därmed nu yngst att göra mål i fem spanska ligamatcher i följd sedan Ronaldo under 1997. Brassen var då 20 år och 206 dagar gammal när han gjorde mål i fem raka matcher för Barcelona, medan Isak i helgen var 21 år och 146 dagar gammal. Real Sociedad är placerat på femte plats i La Liga.

John Guidetti, Deportivo Alavés – 7/2
Guidetti var i helgen, för andra ligamatchen i följd, utanför Alavés matchtrupp när det blev förlust med 5-1 mot Barcelona på bortaplan i La Liga. Guidetti kom senast till den 16 januari i den spanska cupen. I ligan spelade han senast den 20 december i fjol. Alavés är placerat på 16:e-plats i den spanska högstaligan.

THAILAND

Niran Hansson,
 Chonburi FC – 15/0
Hansson satt i förra veckan på bänken i 90 minuter i 2-1-förlusten mot Muang Thong United, men fick sedan hoppa in i den 95:e minuten mot Trat (0-0) i ligaspelet. Chonburi är elfte plats i den thailändska högstaligan.

TJECKIEN

David Moberg Karlsson, Sparta Prag – 21/8
Efter två mål senast, så slog Moberg Karlsson i helgen till med ett hattrick i 4-3-segern mot Karvina i den tjeckiska högstaligan. Därmed är svensken nu noterad för fem mål på två matcher och sa efteråt så här till Fotbollskanalen: ”Det första målet var en frispark som jag sköt under muren. På det andra kom jag fri och chippade bollen över målvakten och det tredje var också ett friläge. Det var inga skitmål jag gjorde men inga Puskas-mål heller”. Sparta Prag är på andra plats i ligaspelet.

TURKIET

Jimmy Durmaz, Fatih Karagümrük (utlånad från Galatasaray) – 21/2
Durmaz gjorde i helgen 58 minuter på planen i 2-1-förlusten mot Fenerbahce i den turkiska högstaligan. Fatih Karagümrük är på åttonde plats i Süper Lig.

Kristoffer Nordfeldt, Genclerbirligi – 21/4 nollor
Nordfeldt gjorde under måndagen 90 minuter på planen i 3-0-förlusten mot Besiktas i den turkiska högstaligan. Genclerbirligi är på 19:e-plats i Süper Lig.

Mattias Johansson, Genclerbirligi – 13/0
Johansson var under måndagen tillbaka efter skadeproblem och gjorde 90 minuter på planen i 3-0-förlusten mot Besiktas i Süper Lig. Genclerbirligi har nu sju raka ligamatcher utan seger och är på 19:e-plats i ligan.

Isaac Kiese Thelin, Kasimpasa (utlånad från Anderlecht) – 9/4
Kiese Thelin gjorde i helgen, för tredje ligamatchen i följd, mål i Süper Lig. Trots det blev det förlust igen och den här gången med 2-1 mot Galatasaray i ligan. Kasimpasa är nu 15:e-plats i den turkiska högstaligan.

TYSKLAND

Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach – 20/2
Wendt var i helgen bänkad i 90 minuter mot Wolfsburg (0-0) i Bundesliga. Borussia Mönchengladbach är placerat på sjunde plats i ligaspelet. Gladbach bekräftade även under måndagen att chefstränaren Marco Rose lämnar klubben efter säsongen för att i stället ta över konkurrenten Borussia Dortmund.

Ludwig Augustinsson, Werder Bremen – 17/0
Augustinsson stod i helgen för 86 minuter på planen mot Freiburg (0-0) i Bundesliga. Werder Bremen är placerat på elfte plats i ligaspelet.

Robin Quaison, Mainz – 21/3
Quaison är knäskadad och missade därmed helgens ligamöte med Bayer Leverkusen (2-2). Mainz är nästjumbo i Bundesliga.

Emil Forsberg, RB Leipzig – 26/5
Forsberg är knäskadad och missade därmed helgens 2-1-seger mot Augsburg i Bundesliga. Leipzig är placerat på andra plats i den tyska högstaligan. Under måndagen kom det besked om att svensken även missar tisdagens första åttondelsfinalmöte med Liverpool i Champions League.

Sebastian Andersson, Köln – 10/2
Andersson har knäproblem och missade därmed förra veckans 2-0-förlust mot Eintracht Frankfurt i Bundesliga. Köln är placerat på 14:e-plats i ligaspelet.

Joakim Nilsson, Arminia Bielefeld – 12/0
Nilsson gjorde under måndagen 90 minuter på planen när Bielefeld tog en skrällpoäng mot Bayern München (3-3) på bortaplan i Bundesliga. Bielefeld är placerat på 16:e-plats i den tyska högstaligan.

Oscar Linnér, Arminia Bielefeld – 0/0 nollor
Linnér kom inte till spel i någon match i förra veckan. Han satt på bänken när Bielefeld kryssade mot Bayern München (3-3) på bortaplan i den tyska högstaligan. Bielefeld är placerat på 16:e-plats i Bundesliga.

Sebastian Ohlsson, St. Pauli – 19/0
Ohlsson stod i helgen för 90 minuter på planen i 2-1-segern mot Nürnberg i den tyska andraligan. Det var lagets tredje raka seger. St. Pauli är nu på 13:e-plats i ligan.

Eric Smith, St. Pauli (utlånad från Gent) – 2/0
Smith gjorde i förra veckan 50 minuter på planen i 2-1-segern mot Nürnberg i den tyska andraligan. St. Pauli är nu på 13:e-plats i andraligan.

Svante Ingelsson, Paderborn (utlånad från Udinese) – 21/0
Ingelsson fick i förra veckan ett 25 minuter långt inhopp mot Hannover 96 (0-0) i den tyska andraligan. Paderborn är placerat på tionde plats i ligan.

Niklas Hult, Hannover 96 – 20/1
Hult gjorde i helgen 90 minuter på planen mot Paderborn (0-0) i den tyska andraligan. Hannover är placerat på sjätte plats i ligaspelet.

Kristoffer Peterson, Fortuna Düsseldorf – 17/3
Efter två raka matcher utan speltid fick Peterson i helgen ett åtta minuter långt inhopp mot Jahn Regensburg (1-1) i den tyska andraligan. Fortuna Düssledorf är placerat på sjunde plats i ligaspelet.

Branimir Hrgota, Greuther Fürth – 21/9
Hrgota gjorde i helgen 78 minuter på planen mot serieledaren Hamburg (0-0) i den tyska andraligan. Greuther Fürth är på fjärdeplats i andraligan.

Thomas Poppler Isherwood, Darmstadt – 0/0
Isherwood lämnade nyligen Östersunds FK för spel i Darmstadt, men har ännu inte kommit till spel i någon match på grund av skadebekymmer. I förra veckan var han utanför truppen i 1-0-segern mot Osnabrück i den tyska andraligan. Darmstadt är placerat på tolfte plats i ligaspelet.

USA

Tom Pettersson, Cincinnati – 0/0
Petterssons Cincinnati blev i fjol jumbo i den östra divisionen och missade därmed MLS-slutspelet. Den nya säsongen är ännu inte igång.

Robin Jansson, Orlando City – 00
Janssons Orlando åkte i fjol ut i kvartsfinal mot New England Revolution i MLS-slutspelet. Den nya säsongen är ännu inte igång.

Anton Tinnerholm, New York City – 0/0
Tinnerholms New York City åkte i fjol ut mot Orlando City i åttondelsfinal i MLS. Den nya säsongen är ännu inte igång.

Adam Lundqvist, Houston – 0/0
Lundqvists Houston Dynamo blev i fjol jumbo i den västra divisionen och missade därmed MLS-slutspelet. Den nya säsongen är ännu inte igång.

ÖSTERRIKE

Gustav Henriksson, Wolfsberger – 1/1
Henriksson gjorde i helgen debut med 90 minuter på planen och stod dessutom för ett mål i 2-1-segern mot Admira Wacker i den österrikiska högstaligan. Wolfsberger är placerat på sjätte plats i ligaspelet.

Publicerad 2021-02-16 kl 16:27