Svenska succédebuter i Danmark och Japan.
Dessutom hjältar på Malta och i Turkiet.
Och en grekisk mästare.
Här är veckans Svenskkollen.

Drömstart för Niklas Backman och Robin Simovic. Backman gjorde mål i ligadebuten för Århus och Simovic blev matchhjälte i den japanska premiären. På Malta gjorde Alexander Nilsson sitt första mål i Tarxien Rainbows och i Turkiet blev Daniel Larsson hjälte mot Galatasaray. I Grekland blev Jimmy Durmaz mästare när Olympiakos säkrade titeln.

- HERRAR -

AZERBAIJAN
Samuel Armenteros, Qarabag - 17/6
Spelade hela matchen men lämnade planen mållös när det blev 1-1 mot fyran Inter Baki. Qarabag leder ligan med fyra poäng och Armenteros har gjort sex mål på 17 matcher.

Ricardinho, Qabala FK – 6/0
Hoppade in efter 76 minuter när det blev 0-0 mot Khazar Lankaran som är näst sist. Qabala ligger trea. Fyra starter och två inhopp har det blivit efter 23 omgångar.

BELGIEN

Erdin Demir, Waasland-Beveren – 28/0
Tre nya viktiga poäng när ligatrean Charleroi besegrades med 3-2. Det blev 90 nya minuter för Demir. Ligan är jämn i botten, Beveren klättrar och är nu elva i ligan.

CYPERN

Markus Holgersson, Anorthosis Famagusta – 22/3
Famagusta har det tungt. 0-0 i helgen mot nian Aris betyder att man är trea med hela tio poäng upp till ettan APOEL. Holgersson spelade hela matchen.

DANMARK

Karl-Johan Johnsson, Randers FC – 19/0
Vaktade målet när det blev 1-1 mot fyran Sönderjyske. Randers är sexa.

Joel Allansson, Randers FC –3/0
Utanför truppen mot Sönderjyske. Har bara gjort en match från start och två inhopp. Har haft problem med skador.

Mikael Ishak, Randers FC – 15/4
Spelade hela matchen men lämnade planen mållös när det blev 1-1 mot Sönderjyske. Fyra mål på 15 matcher har det blivit för Ishak. Randers är sexa.

Viktor Lundberg, Randers FC – 17/7
Startade och spelade i 68 minuter mot Sönderjyske. Har gjort sju ligamål på 17 matcher.

Johan Dahlin, FC Midtjylland – 4/0
Skadad.

Petter Andersson, FC Midtjylland – 4/0
Skadad.

Kristoffer Olsson, FC Midtjylland – 14/1
Startade och blev utbytt efter 65 minuter när Midtjylland spelade 1-1 mot tvåan Ålborg. Midtjylland är trea.

Ludwig Augustinsson, FC Köpenhamn – 18/1
Spelade hela matchen mot Esbjerg som slutade 2-1. Har spelat samtliga minuter i ligan som FCK leder.

Per Nilsson, FC Köpenhamn – 4/0
Utanför truppen mot Esbjerg.

Mikael Antonsson, FC Köpenhamn – 9/0
Fast på bänken hela matchen mot Esbjerg. Sju starter och två inhopp i lagets 18 ligamatcher.

Erik Johansson, FC Köpenhamn – 1/0
Gjorde ligadebut och spelade hela matchen som slutade 2-1 mot Esbjerg.

Robin Olsen, FC Köpenhamn– 1/0

Ligadebut och vaktade målet i FCK:s 2-1-seger mot Esbjerg.

Rasmus Jönsson, Ålborg BK – 19/4
Hoppade in efter 66 minuter när det stod 1-1 mot Midtjylland, vilket blev slutresultatet. Ålborg är tvåa. Tolv starter och sju inhopp har Jönsson gjort. Fyra mål.

Johan Elmander, Bröndby IF – 17/5
Hoppade in efter 70 minuter när laget besegrade jumbon Hobro med 1-0. Bröndby är femma.

Johan Larsson, Bröndby IF – 19/1
Spelade hela matchen mot Hobro. Bröndby är femma med tre poäng upp till tvåan Ålborg.

Magnus Eriksson, Bröndby IF – 17/1
Spelade hela matchen mot Hobro. 14 starter och tre inhopp har det blivit i Bröndby.

David Moberg Karlsson, FC Nordsjälland – 11/0
Startade och blev utbytt efter 58 minuter när det blev 1-1 mot tian Viborg. Nordsjälland är åtta. Sju starter och fyra inhopp har det blivit. Inga mål.

Simon Kroon, Sönderjyske - 1/0
Kroon gjorde ligadebut när han startade mot Randers. Lämnade planen efter 63 minuter då det stod 0-0. Matchen slutade 1-1.

Robin Söder, Esbjerg fB – 11/4
Skadad.

Niklas Backman, Århus – 1/1
Bra ligadebut. Gjorde 2-0-målet mot sjuan Odense, men matchen slutade 2-2. Backman spelade 90 minuter. Århus är nia.

ENGLAND
Sebastian Larsson, Sunderland – 11/0

Första matchen i truppen efter att ha varit skadad i elva veckor. Fick dock inte hoppa in mot West Ham. Matchen slutade med en 0-1-förlust. Fem matcher från start och sex inhopp har det blivit. Senaste matchen var den 28 november. Sunderland är näst sist i ligan.

Ola Toivonen, Sunderland - 12/0
Fast på bänken när det blev 0-1 mot West Ham. Senaste starten i ligan var den 19 december.

Jonas Olsson, West Bromwich – 20/1

Spelade hela matchen när det blev 3-2 mot Crystal Palce som är på 14:e plats. WBA är på 13:e plats i ligan. Efter 27 omgångar har Olsson gjort 18 starter och två inhopp.

Martin Olsson, Norwich - 15/0
Fast på bänken när det blev 0-1 mot serieledaren Leicester. Norwich har det jobbigt, är på kval och har sju raka utan seger. Har inte fått starta på en månad och har gjort två matcher från start sedan den 28 december.

Kristoffer Nordfeldt, Swansea - 0/0
Har ännu inte, efter 27 omgångar, fått spela i ligan. Swansea ligger pyrt till och är precis över kvalstrecket.

Joel Ekstrand, Watford FC – 0/0
Har inte spelat 90 minuter sedan den 17 mars förra året på grund av en knäskada. Är tillbaka i träning.

Alexander Kacaniklic, Fulham FC – 22/3
Fast på bänken när det blev 0-2 mot trean Middlesbrough. Fulham är på 20:e plats. Kacaniklic har efter 34 omgångar gjort tio starter och tolv inhopp.

Marcus Olsson, Derby – 5/0
Spelade hela matchen när det blev 1-2 mot Wolverhampton som är på 13:e plats. Derby ligger femma. Olsson har gjort fem starter i sitt nya lag.

Niklas Hult, SC Nice – 11/1
Fast på bänken i hela 0-2-förlusten mot elvan Bastia. Åtta starter och tre inhopp har det blivit i League 1. Nice är femma i ligan.

Isaac Kiese Thelin, Bordeaux – 5/0
Utanför truppen. Har varit skadad och gjorde i veckan 45 minuter med reservlaget. Har inte spelat i League 1 sedan den 4 oktober.

Zlatan Ibrahimovic, PSG – 22/23
Spelade hela matchen när det blev 1-2 mot Lyon. Paris leder med 23 poäng före Monaco.

GREKLAND
Jimmy Durmaz, Olympiakos – 21/6
Var inte med i truppen när Olympiakos besegrade Veria med 3-0 och säkrade ligatiteln. Enligt grekisk media är Durmaz skadad och blir borta i ungefär tre veckor. Durmaz har startat i 20 av 24 ligamatcher och gjort sex mål.

Marcus Berg, Panathinaikos – 19/7
Spelade hela matchen när det blev 0-1 mot tvåan AEK Aten. Berg har gjort sju ligamål och laget är trea.

Jakob Johansson, AEK Athen – 23/3
Startade och spelade i 75 minuter i 1-0-segern mot Panathinaikos. Aten är tvåa i ligan, 18 poäng efter Olympiakos. Johansson har startat i 22 av 24 ligamatcher.

Sonny Karlsson, Kalloni – 6/0
Fast på bänken i 2-1-segern mot Platanias. Kalloni är näst sist.

Alexander Fioretos, Kalloni – 0/0

HOLLAND
Sam Larsson, Heerenveen – 25/4
Spelade hela matchen när det blev 1-0 mot jumbon De Graafschap. Inget mål för Larsson den här gången och senaste fullträffen kom för fem veckor sedan. Heerenveen är elva i ligan, fyra poäng upp till slutspelsplats. Larsson är given i laget och har startat i samtliga 25 matcher. Har gjort fyra mål.

Simon Thern, Heerenveen – 14/3
Fotskadad och har opererats vilket gör att han missar resten av säsongen.

Arber Zeneli, Heerenveen - 8/2
Spelade hela matchen i 1-0-segern mot jumbon De Graafschap. Efter den fina starten med två mål har det nu gått en månad sedan senaste fullträffen. Har gjort åtta starter.

Simon Tibbling, FC Groningen 23/0

Tung period för Groningen som har tre raka förluster. I helgen blev det 0-2 mot tolvan Twente. Tibbling startade och spelade i 84 minuter. Har startat i samtliga 24 ligamatcher. Groningen är tia. Har i veckans utsetts till fansens favorit.

Rasmus Lindgren, FC Groningen - 12/0
Capitano och spelade hela matchen i 0-2-förlusten mot Twente. Tvåa i poängtabellen utifrån fansens röster, man får poäng efter matcher och Lindgren har på grund av skada bara spelat i tolv matcher. Groningen är tia i ligan.

Dino Islamovic, FC Groningen – 0/0

Simon Gustafson, Feyenoord - 12/3
Utanför truppen för andra matchen i rad och fick sitta på läktaren och se sitt Feyenoord besegra Utrecht med 2-1. Gustafson har inte fått spela i de fem sista matcherna.

Pär Hansson, Feyenoord – 0/0
På bänken. Har ännu inte fått någon speltid.

Mikael Dyrestam, NEC Nijmegen – 0/0
Fast på bänken i 0-2-förlusten mot Excelsior och väntar fortfarande på att få speltid. NEC är åtta i ligan.

Sam Lundholm, NEC Nijmegen - 9/0
NEC har det tufft och har inte vunnit på de fem senaste omgångarna. Hoppade in efter 54 minuter i förlusten mot Excelsior, som är på 16:e plats. Lundholm har gjort nio inhopp.

Muamer Tankovic, AZ – 10/2
Utanför truppen. Senaste starten för Tankovic var den 17:e oktober. Senaste inhoppet den 30 januari.

Mattias Johansson, AZ – 22/1
Startade och utgick efter 59 minuter med en skada i 0-2-förlusten mot tvåan Ajax. AZ är fyra i ligan.

Kristoffer Peterson, Roda – 7/1
Spelade hela matchen och gjorde två assist när sexan Heracles besegrades med 5-0. Rodas första seger på fem senaste matcherna. Laget är på 14:e plats. Fem starter och tre inhopp har det blivit för Peterson i sitt nya lag.

Valmir Berisha, Cambuur - 5/0
Utanför truppen. En start och fyra inhopp har det blivit för Berisha i Cambuur som är näst sist.

ISRAEL
Joakim Askling, Beitar Jerusalem - 4/0

Utanför truppen i 2-0-segern mot Rade Pricas Maccabi Petah Tikva. Beitar Jerusalem är trea i ligan.

Rade Prica, Maccabi Petah Tikva - 5/1
Fast på bänken när det blev förlust mot Beitar Jerusalem. Pricas lag är åtta.

ITALIEN
Robin Quaison, Palermo – 21/1
Alla poäng är viktiga för Palermo som är strax över nedflyttningsplats. Quaison hoppade in efter 65 minuter när det blev 0-0 mot nian Bologna. Tio starter och elva inhopp har det blivit för svensken.

Oscar Hiljemark, Palermo - 27/4
Spelade hela matchen mot i 0-0-mötet med Bologna. Hiljemark har gjort 25 starter och två inhopp. Palermo är fyra poäng över nedflyttningsplats.

Alexander Farnerud, Torino – 1/0

Satt på bänken hela matchen när det blev 0-1 mot ligasexan Milan. Ett inhopp har det blivit den här säsongen efter att ha varit borta länge med en knäskada.

Pontus Jansson, Torino – 3/0
Fast på bänken när det blev 0-1 mot Milan. Torino är på 12:e plats i ligan. Två starter och ett inhopp har det blivit i år. Har inte fått spela på en månad.

Filip Helander, Hellas Verona - 17/2
Spelade hela matchen i 0-2-förlusten mot Udinese som är på 14:e plats. Helander har tagit en ordinarie plats och har nu startat i 15 matcher. Men för laget går det tungt och man ligger sist i ligan med nio poäng upp till Palermo som är precis över strecket..

Emil Krafth, Bologna - 1/0
Utanför truppen. En match har det blivit hittills. Har haft problem med skador.

JAPAN

Robin Simovic, Nagoya Grampus – 1/1
Bra start i sin nya klubb när han gjorde matchens enda mål i ligapremiären.

Ludwig Öhman, Nagoya Grampus – 0/0
Spelade hela matchen när hans lag vann premiären med 1-0. Hade en boll inne i mål som dömdes bort för offside.

Alexander Nilsson, Tarxien Rainbows – 5/1
Fick för första gången starta i sin nya klubb. Tackade för förtroendet genom att göra första målet i klubben. Fastställde slutresultatet till 3-0 mot Naxxar Lions som är tia. Tarxien är sexa.

Mattias Moström, Molde FK – 19/2
Spelade hela matchen mot Sevilla som slutade 0-3 och startade i returen och spelade i 80 minuter när det blev 1-0.

Andreas Linde, Molde FK – 2/0
På bänken i båda matcherna mot Sevilla.

PORTUGAL
Victor Nilsson Lindelöf, Benfica - 5/1
Spelade återigen hela matchen, den här gången blev det 2-0 mot Uniao Madeira som är på 14:e plats. Benfica är tvåa i ligan, en poäng efter Sporting. På lördag är det seriefinal.

RYSSLAND
Andreas Granqvist, Krasnodar – 18/1
Spelade hela matchen när Krasnodar åkte ur Europa League med sammanlagt 0-4 mot Sparta Prag. Uppehåll i ligan. Krasnodar är femma. Är given som mittback och spelar hela tiden. Har startat i samtliga 18 ligamatcher.

Pontus Wernbloom, CSKA Moskva – 16/2
Uppehåll. CSKA leder ligan med tre poäng. Är given på Moskvas mittfält. 15 starter och ett inhopp har det blivit efter 18 omgångar.

Carlos Strandberg, CSKA Moskva - 0/0
Uppehåll. Gjorde två matcher i Ural. Är tillbaka i Moskva.
Emil Bergström, Rubin Kazan – 0/0

Sebastian Holmén, Dynamo Moskva – 0/0

SCHWEIZ
Kim Källström, Grasshoppers - 21/1
Spelade hela matchen när det blev 1-1 mot jumbon Vaduz. Är tvåa i ligan, 15 poäng efter Basel. Källström har startat i 21 av 22 matcher.

Behrang Safari, FC Basel – 12/0
Hoppade in efter 84 minuter när det blev 1-1 mot sexan Thun. Har startat i elva matcher och hoppat in i en. Leder ligan, 15 poäng före Grasshoppers.

Alexander Fransson, FC Basel - 3/1
Spelade hela matchen när det blev 1-1 mot Thun. Det vara andra ligamatchen i rad som Fransson startade.

Alexander Gerndt, Young Boys – 16/6
Hoppade in direkt i andra halvlek när det blev 1-0 mot Zürich som är näst sist. Young Boys är trea. Gerndt har startat i 13 matcher, senaste starten för en månad sedan.

SKOTTLAND
Mikael Lustig, Celtic – 20/2
Spelade hela matchen när det blev 1-1 mot tian Hamilton. Celtic fick mittbacken Boyata utvisad efter 42 minuter. Laget leder den skotska ligan, sex poäng före Aberdeen.

SPANIEN
John Guidetti, Celta Vigo - 23/6
Startade och spelade i 58 minuter. Då stod det 0-0 mot Getafe som är på 15:e plats. Vigo vann med 1-0 och är sexa. Fem starter och 18 inhopp har det blivit för Guidetti i ligan.

TURKIET
Andreas Isaksson, Kasimpasa – 10/0
Fast på bänken igen. Senaste matchen för Isaksson var den 30 oktober. Kasimpasa ligger sjua i den turkiska ligan.

Samuel Holmén, Konyaspor – 20/3

Spelade hela matchen och assisterade fram till första målet i 2-0-segern mot Mersin. Konyaspor är trea i ligan. Holmén har startat i 19 matcher och gjort ett inhopp.

Johannes Hopf, Genclerbirligi - 20/0
Vaktade målet när det blev 3-1 mot sexan Akhisar. Laget är på 12:e plats i ligan. Hopf har stått i 20 matcher.

Panos Dimitriadis, Genclerbirligi - 10/1
Utanför truppen. Senaste starten var den 20 december och senaste inhoppet den 28 december.

Abbe Khalili, Mersin - 15/1
Spelade hela matchen när det blev 0-2-förlust mot Konyaspor. Mersin är näst sist, lika många poäng som jumbon Eskiheirspor

Mervan Celik, Akhisar Belediyespor – 5/0
Inte med i truppen. Akhisar är sexa i ligan. Celik har gjort två starter, den senaste den 18 oktober, och senaste inhoppet var den 23 januari.

Erkan Zengin,Trabzonspor – 20/3

Spelade hela matchen när det blev 1-2-förlust mot åttan Osmanlispor. Trabzonspor är på 14:e plats. Zengin har startat i 17 matcher och gjort tre inhopp.

Ferhad Ayaz, Gaziantepspor – 2/0

Daniel Larsson, Gaziantepspor - 21/4
Matchhjälte när han fastställde slutresultatet till 2-0 mot Galatasaray. Larsson startade och spelade i 79 minuter. Gaziantepspor är nia i ligan och Larsson har gjort 21 starter och fyra mål.

TYSKLAND
Branimir Hrgota, Borussia Mönchengladbach – 8/0
Fast på bänken mot Augsburg. Efter 23 omgångar har det blivit åtta inhopp på sammanlagt 58 minuter.

Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach – 23/3
Spelade hela matchen när det blev 2-2 mot Augsburg som är på 13:e plats. Har spelat samtliga minuter i lagets 23 ligamatcher. Tre mål har det blivit i laget som är fyra i ligan.

Albin Ekdal, Hamburg - 8/0
Skadad och utanför truppen. Senaste matchen var den 23 oktober. Hamburg är elva i ligan.

Nabil Bahoui, Hamburg - 0/0
Fast på bänken när det blev 1-1 mot nian Ingolstadt. Väntar fortfarande på debuten.

Alexander Milosevic, Hannover – 3/0
Utanför truppen när Hannover tog sin första seger på sju omgångar. Laget är sist i ligan med fyra poäng upp till kval och sex över strecket.

Pierre Bengtsson, Mainz – 15/0
Utanför truppen när det blev 3-1 mot ligasexan Leverkusen. Bengtssons senaste match var den 20 december. Mainz är femma i Bundesliga.

Jiloan Hamad, Hoffenheim – 6/1
Hoppade in efter 72 minuter när Hoffenheim ledde med 1-0 mot tvåan Dortmund. Men motståndaren vände och vann med 3-1. Hoffenheim är näst sist. Hamada har tre starter och tre inhopp.

Emil Forsberg, RB Leipzig – 21/6

Startade och spelade i 75 minuter när det blev 1-0 mot Paderborn som är näst sist. RB Leipzig leder ligan och är nio poäng före trean.

Joseph Baffo, Eintracht Braunschweig - 21/0
Spelade hela matchen i 0-0-matchen mot Frankfurt som är på 14:e plats i ligan. Baffos lag är sexa.

USA
Axel Sjöberg, Colorado – 14/0
Slutade sist i sin division.

Mohammed Saeid, Columbus – 27/0
Förlorade finalen mot Portland. Saeid kom in i slutet med lyckas inte fixa en kvittering

Erik Friberg, Seattle – 16/1
Seattle åkte ut i kvartsfinal mot Dallas.

ÖSTERRIKE
Philip Hellquist, Wolfsberger – 14/0
Hoppade in i sista minuten när det blev 1-1 mot sexan Mattersburg. Wolfsberger är sist med två poäng upp till kval.

- DAMER-

ENGLAND
Hedvig Lindahl, Chelsea – 14/0
Ligan drar igång i slutet av mars.

Emma Lundh, Liverpool - 0/0

Har precis skrivit på. Ligan drar igång i slutet av mars.

Kosovare Asslani, Manchester City – 0/0
Har nyss skrivit på.

Maja Krantz, Notts County – 0/0

FRANKRIKE

Caroline Seger, PSG – 12/1
Spelade hela matchen när det blev 3-0 mot Metz i cupen.

Lisa Dahlkvist, PSG - 13/1
Inte med i cupmatchen mot Metz. PSG är tvåa i ligan, tre poäng efter Lyon.

Lotta Schelin, Lyon – 15/14
Startade och spelade 55 minuter när det blev 6-0 i cupen mot Dijon. Inga mål den här gången.

Sofia Jakobsson, Montpellier – 12/6
Startade och spelade i 88 minuter när det blev 3-1 i cupen mot VGA Saint-Maur.

Linda Sembrant, Montpellier – 14/3
Spelade hela matchen i cupen där laget vann med 3-1.

Maria Karlsson, Saint-Étienne - 16/0
Spelledigt. Laget är sjua.

ITALIEN
Stephanie Öhrström, AGSM Verona - 9/0

Spelade hela matchen när det blev 4-0 i cupen mor Res Roma.

Lisa Ek, Fiorentina - 13/0
Spelledigt. Fiorentina är fyra i ligan.

TYSKLAND
Nilla Fischer, VfL Wolfsburg – 15/0
Spelade hela matchen när det blev 2-0 mot femman Freiburg. Wolfsburg är trea i ligan.