Svenskens blytunga facit - förlorade alla matcher i Indien

Svenskkollen (Herr)

Maic Sema gjorde sju matcher i Indien - och förlorade alla när laget slutade sist i ligan.
Bättre gick det den här veckan i Norge där Martin Broberg gjorde mål med en cykelspark.
Här är veckans Svenskkollen.

Förutom Maic Sema och Martin Brobergs insatser den här veckan blev det ett svenskmål på Malta och en svensk i Grekland som gjorde comeback - men kanske måste operera sig framöver. I Italien fortsätter det att gå tungt för Marcus Rohdén som efter sex raka matcher på Crotones bänk nu var utanför truppen.

OBS! Siffrorna efter spelarnas namn och klubblag anger tävlingsmatcher(cup/liga) och antalet gjorda mål. För målvakter är det antalet hållna nollor istället för mål. För att vara med i Svenskkollen ska man spela i en högstaliga eller i en andraliga i England, Italien, Spanien eller Tyskland. Spelare som är låsta till ett annat landslag är inte med i listan.

BELGIEN

Isaac Kiese Thelin, Waasland-Beveren (utlånad från Anderlecht) – 28/16
Inget mål i sista omgången av Kiese Thelin, men däremot av Teddy Chevalier. Bägge är på 16 mål, vilket gav dem delad skytteligavinst i grundserien. Waasland-Beveren går in i ett slutspel för att försöka nå Europa League.

Erdin Demir, Waasland-Beveren – 33/0
Precis som Kiese Thelin fick Demir 90 minuter i 0-2-förlusten mot Mechelen. Demir spelade samtliga minuter i grundserien, vilket endast fyra andra spelare i ligan klarade av.

Robin Söder, Lokeren – 26/6
Då Lokeren inte hade mycket att spela för mot Zulte Waregem (0-2) så vilades några startspelare. Söder var en av dem och blev kvar på bänken. Lokeren går, precis som Demir och Kiese Thelins Waasland-Beveren, nu in i ett slutspel för att nå Europa League.

CYPERN

John AlvbågeAC Omonia – 1/1 nollor
Skadade sig efter drygt en halvtimme i debuten. Axelskadan ska vara så pass allvarlig att han missar resten av säsongen. Det ser ut som att AC Omonia missar Europacupspel för nästa säsong.

DANMARK

Joel Allansson, Randers FC – 16/0
Ett rakt igenom uselt Randers förlorade mot Ålborg med fyra mål. Allansson började för ovanlighetens skull på bänken, men kom in till vänster på mittfältet i halvtid. 02/12 i betyg hos BT. Randers är redan klara för nedflyttningsslutspelet ihop med sju andra lag.

Mikael Boman, Randers FC – 4/0
Ingen bra inledning i Randers. Startade mot Ålborg (0-4), byttes ut efter knappt 80 minuter, och fick näst lägsta betyget i BT (ihop med tre lagkamrater). Randers har bara gjort två mål på de sju senaste matcherna, varav ett frisparksmål. De är redan klara för nedflyttningsslutspelet.

Simon Kroon, Sönderjyske (utlånad från Midtjylland) – 6/0
Dimma försvårade matchen mot Lyngby (1-0), men Kroon slog inlägget som gav självmålet och fick 4/6 i betyg hos Ekstrabladet. Sönderjyske har med en omgång kvar svårt att undvika nedflyttningsslutspelet.

Robin Olsen, FC Köpenhamn – 36/11 nollor
Återhämtar sig efter sin operation. Ersättaren i mål, nyförvärvet Laszlo Köteles, fick en usel debut mot Helsingör (4-3) och kritiserades hårt i dansk media.

Pierre Bengtsson, FC Köpenhamn – 33/2
Fortsatt utanför startelvan, men kom in med knappt 20 minuter kvar på Helsingör. FCK hade ledningen med 3-1, tappade till 3-3, Bengtsson byttes in, och till slut vann de med 4-3.

Erik Johansson, FC Köpenhamn – 9/0
Är inte tillbaka efter sin knäskada. Kan eventuellt spela reservlagsmatch under landslagsuppehållet, enligt FCK.

Johan Larsson, Bröndby – 29/2
Som vanligt stabil kamp av Larsson, även om det bara räckte till 1-1 mot Horsens.

Simon Tibbling, Bröndby – 23/3
Sjukdom gjorde att han missade matchen mot Horsens (1-1).

Gustaf Nilsson, Silkeborg (utlånad från Bröndby) – 25/6
Var pigg på det på en långboll då han fångade upp ett dålig mottag av motståndarbacken, drev bollen framåt, och efter lite stök blev det en passning till ex-Malmöiten Vladimir Rodic och 1-0 mot Hobro. Förutom assisten gjorde Nilsson en godkänd startmatch enligt BT (4/12 i betyg).

Rasmus Jönsson, Odense – 19/0
Efter en period på bänken blev det andra raka starten, som ytter mot Århus (0-1). Byttes dock ut efter en timme, fick 2/6 i betyg hos Ekstrabladet och 02/12 hos BT. Med en omgång kvar ser det svårt ut att bli topp-6, så Odense lär komma i nedflyttningsslutspelet.

Jacob Rinne, Ålborg BK – 21/7 nollor
Ny nolla för Rinne mot Randers (4-0) och 7/12 i betyg hos BT. Bara ett lag och en målvakt (Bröndby och Fredrik Rönnow) i ligan släpper in färre mål än Ålborg och Rinne. Ålborg lär sluta topp-6.

Niklas Backman, Århus – 12/0
Fortsatt utanför spel efter att ha fått en käkfraktur. Århus är redan klara för nedflyttningsslutspelet.

Tobias Sana, Århus – 25/4
Inte samma starka form som han hade i början av vårsäsongen, men slog hörnan till matchens enda mål mot Odense. 2/6 i betyg hos Ekstrabladet, och 7/12 hos BT för sin insats som anfallare. Århus är redan klara för nedflyttningsslutspelet.

Marko Mitrovic, Sönderjyske – 4/0
Inget nytt om ny klubbadress.

Melvin Frithzell, Helsingör – 1/0
Kvar på bänken mot FCK (3-4).

Mohammed Saeid, Lyngby – 3/0

Var inte ens i truppen mot Sönderjyske, oklart varför.

ENGLAND

Zlatan Ibrahimovic, Manchester United – 7/1
Fortsatt oklar situation. Omgärdas av både comeback- och flyttrykten, men ännu inget officiellt kring när han kan tänkas spela matcher igen.

Victor Nilsson Lindelöf, Manchester United – 24/0
Med Eric Bailly fullt frisk igen blev Nilsson Lindelöf en bänkspelare mot Liverpool (2-1). Laget spelar idag Champions League-returen mot Sevilla.

Martin Olsson, Swansea – 34/0
En utvisning på Jordan Ayew efter tio minuter gjorde att Swansea mest fick göra en försvarsinsats mot Huddersfield (0-0). Olsson klart godkänd, 6/10 i betyg hos Wales Online.

Kristoffer Nordfeldt, Swansea – 9/4 nollor
På bänken mot Huddersfield. Nordfeldt har tidigare varit lagets FA-cupmålvakt, men får han stå i lördagens kvartsfinal mot Tottenham?

Erdal Rakip, Crystal Palace (utlånad från Benfica) – 0/0
Med spelare tillbaka efter skadefrånvaro fick Rakip ingen bänkplats mot Chelsea (1-2). Laget har bara tagit två poäng på sju matcher, dock med ett svårt spelschema, och är på nedflyttningsplats.

Sebastian Larsson, Hull – 33/2
En av laget rakt igenom svag insats mot Millwall (1-2), men de spelade upp sig mot Norwich (4-3). Larsson fick 90 minuter i bägge matcherna, med 5/10-insats mot Millwall enligt Hull Daily Mail. Laget har nu chans att rycka bort från nedflyttningsplatserna.

Pontus Jansson, Leeds – 35/3
För ungefär tio omgångar sedan var Leeds fortfarande på play off-plats, men deras form (en seger på de 13 senaste) gör att de nästan saknar all sannolikhet att spela Premier League nästa år. 0-3 mot Wolves och 2-2 mot Reading i veckan. Jansson målskytt mot Reading och ingen syndabock för den dåliga formen. 5/10 i betyg mot Wolves, 7/10 mot Reading, enligt Yorkshire Evening Post.

Pawel Cibicki, Leeds – 10/0
Verkar inte ha den nya tränarens förtroende. Inte på bänken i någon av veckans två matcher.

Marcus Antonsson, Blackburn (utlånad från Leeds) – 29/8
Har svårt att kicka igång under 2018. Först en skada så han var borta i en och en halv månad. Efter det fyra inhopp, men kvar på bänken mot Blackpool (3-0). Blackburn är serieledare i League One, men med flera matcher fler spelade än några andra topplag.

Joel Asoro, Sunderland – 23/2
Sunderland har tappat allt. Sist i Championship, bara en ligavinst under 2018, och 0-3 mot Aston Villa samt 0-1 mot QPR i veckan. Asoro hoppade in i första matchen, startade i den andra men utbytt när Sunderland fick målvakten utvisad. Asoro var annars enligt brittiska medier, bland annat Northern Echo och Chronicle Live, en av ytterst få positiva delar med Sunderlands vecka. Livlig och snabb i bägge matcherna.

Gustav Engvall, Bristol City – 3/0
Inte med i någon av förra veckans matchtrupper. Enligt agenten Per Jonsson förs det diskussioner med svenska klubbar kring en potentiell övergång.

Niclas Eliasson, Bristol City – 15/1
En normal svenskvecka i Bristol. Engvall var inte på bänken, Eliasson var på bänken men hoppade in varken mot Preston (1-2) eller Ipswich (0-0).

Marcus Olsson, Derby – 13/0
Derby har tappat allt momentum för att slåss om direktplatserna till Premier League, och får kämpa för att ens vara med i play off. Sju raka utan seger efter 0-0 mot Nottingham Forest. Olsson var utanför truppen.

FINLAND

Gabriel Petrovic, IFK Mariehamn - 5/0
Mariehamn har varit i Turkiet på träningsläger, där man mött ukrainska FC Desna i en träningsmatch. Petrovic startade matchen, som slutade 3-2 till Desna.

Philip Sparrdal-Mantilla, IFK Mariehamn - 1/0
Inte med i truppen mot FC Desna.

Nicklas Maripuu, IFK Mariehamn - 5/2
Startade på mittfältet i träningsmatchen mot FC Desna och stod för assisten till Mariehamns 1-1-mål.

Pontus Åsbrink, IFK Mariehamn - 5/0
Startade mot FC Desna, men blev utbytt efter en timmes spel.

Simon Silverholt, IFK Mariehamn - 1/1

Tatu Varmanen, Inter Åbo - 4/0
Inte med i truppen när Inter slog Honkas akademi med 7-0 i finska cupen. Inter är nu vidare i cupen.

Kyle Konwea, SJK - 0/0
SJK har varit på träningsläger i Marbella där man spelat två träningsmatcher, men Konwea har inte spelat något.

Anders Bååth, SJK - 5/0
Spelade inte i den första träningsmatchen på lägret - mot Levanger (seger med 3-2). Men spelade däremot hela matchen mot Mjöndalen (förlust med 1-0).

FRANKRIKE

Karl-Johan Johnsson, Guingamp - 31/11 nollor
Guingamp har inte vunnit på fem matcher och i helgen åkte man på storstryk (5-2) mot Nice på hemmaplan. Johnsson lär inte ha njutit mellan stolparna.

Ola Toivonen, Toulouse - 21/2
Satt på bänken under hela matchen mot Marseille i söndags (förlust med 2-1).

Jimmy Durmaz, Toulouse - 19/3
Fick nöja sig med ett inhopp i den 89:e minuten mot Marseille.

Alexander Kacaniklic, Nantes - 10/0
Yttermittfältaren var tillbaka i truppen när Nantes slog Troyes med 1-0 i ligan i lördags, men fick ingen speltid.

FÖRENADE ARABEMIRATEN

Marcus Berg, Al Ain - 27/18
Landslagsanfallaren startade i veckans båda matcher, som var Champions League-matcher och spelades mot Esteghlal. I hemmamötet (2-2) satte Berg ett mål, men missade en straff. I bortamötet (1-1) förblev han mållös. Al Ain ligger trea i sin grupp i turneringen, efter fyra raka kryss. Två omgångar återstår av gruppspelsfasen.

GREKLAND

Mattias Johansson, Panathinaikos - 18/1
Högerbacken spelade hela matchen mot Asteras Tripolis (1-1) i lördags.

Guillermo Molins, Panathinaikos - 22/7
Mittfältaren/anfallaren gjorde en efterlängtad comeback i matchen mot Asteras Tripolis, efter att ha varit borta i tre månader på grund av en skada. Molins hoppade in i den 72:a minuten i 1-1-matchen. Pao kvitterade i den 87:e minuten. Grekiska sajten SDNA  uppger dock att den förre Malmö FF-spelaren fortsatt kommer få behandling för sin ljumskskada under resten av säsongen och att det kan bli aktuellt med en operation i sommar.

Philip Hellquist, PAS Giannina - 2/0
Giannina skulle ha spelat under måndagen, men eftersom den grekiska ligan ställts in på obestämd tid efter skandalscenerna i samband med Paok-AEK sköts matchen mot Apollon Smirnis upp.

Niklas Hult, AEK Aten - 20/0
Spelade i den omtalade matchen mellan Paok och AEK i söndags. Drabbningen avbröts (vid ställningen 0-0) efter att tumult utbrutit i slutminuterna, då Paoks ägare klev in på plan, ville få av sina spelare från planen och försökte ta sig fram till domaren. Nu är den grekiska ligan inställd på obestämd tid.

Jakob Johansson, AEK Aten - 17/1
Just nu korsbandsskadad, sedan play off-mötet med Italien i VM-kvalet.

Astrit Ajdarevic, AEK Aten - 25/1
Inte med i truppen till matchen mot Paok.

HOLLAND

Sam Larsson, Feyenoord - 27/7
Yttermittfältaren ådrog sig en lårskada i en ligamatch för ett tag sedan som han ännu inte återhämtat sig från.

Emil Hansson, Feyenoord - 1/0
Norsksvensken fanns inte med i truppen till veckans ligamatch mot AZ.

Simon Gustafson, Roda (utlånad från Feyenoord) - 30/8

Mittfältaren spelade hela matchen när Roda föll med 2-0 hemma mot bottenkollegan Sparta Rotterdam. Läget börjar se allt mörkare ut för Roda, som ligger sist i ligan och har nio poäng upp till säker mark.

Kristoffer Peterson, Heracles - 30/8
Målade för tredje matchen i rad i fredags. Yttermittfältaren gjorde 1-1-målet i Heracles 2-1-seger över Twente, och spelade hela matchen. Läs en intervju med Peterson om sin form HÄR.

Erik Israelsson, Zwolle - 11/0
Var med i A-lagets trupp till matchen mot Groningen (förlust med 2-0) men fick inte hoppa in. Gjorde dock två mål när han spelade 90 minuter för Zwolles reservlag mot Willem II:s reservlag under måndagen. Först nickade han in 1-0 och därefter sköt han in 4-0 i 5-0-segern.

Ramon Pascal Lundqvist, PSV Eindhoven - 0/0
Fanns inte med i A-lagets trupp mot Willem II i lördags, men det har sina förklaringar. 20-åringen spelade nämligen två reservlagsmatcher under veckan. Först spelade han 90 minuter och stod för en assist i 3-2-förlusten borta mot RKC Waalwijk och därefter spelade han 81 minuter i 1-1-matchen mot Cambuur. PSV:s reservlag ligger just nu sjua i den holländska andraligan.

INDIEN

Maic Sema, NorthEast United - 7/0
Sema har inte fått vara med om någon succétid i Indien än så länge. Laget avslutade säsongen med sex raka förluster och slutade sist i serien. Sema hann göra fem starter och två inhopp. Facit: sju förluster.

IRLAND

Armin Aganovic, Derry City - 2/1
Det svänger om Derry City, och det utan lagets svenske mittback. Aganovic är skadad och missade veckans två ligamatcher mot Shamrock Rovers (förlust med 6-1) och Limerick (seger med 5-0).

ISRAEL

Rasmus Sjöstedt, Hapoel Haifa - 24/0
Inte heller den här veckan var den defensive mittfältaren, som tidigare haft ryggproblem, med i Hapoel Haifas trupp. Laget vann mot Ashdod med 1-0.

ITALIEN

Filip Helander, Bologna – 23/0
Mittbacken gjorde i söndags fjärde raka starten i ligan, när laget föll med 0-1 för andra matchen i rad mot Atalanta på bortaplan i Serie A. Han fick ihop med två lagkamrater bäst betyg i laget med en sexa av italienska lokaltidningen Corriere Di Bologna. Bologna är placerat på tolfte plats i Serie A.

Emil Krafth, Bologna – 11/0
Högerbacken började i vanlig ordning på bänken i 0-1-förlusten mot Atalanta, men fick hoppa in i den 60:e minuten i stället för konkurrenten Federico Di Francesco, som klev av med en knäskada. Svensken fick 5,5 i betyg av Corriere Di Bologna. Bologna är placerat på tolfteplats i Serie A.

Marcus Rohdén, Crotone – 20/2
Svenske mittfältaren var efter sex raka matcher på bänken utanför lagets trupp i helgen, när Crotone hemmaslog Sampdoria med 4-1 i Serie A. Crotone är placerat på 18:e-plats i Serie A, vilket i dagsläget innebär nedflyttning.

Pa Konaté, SPAL – 2/0
Konaté var efter två raka matcher på bänken tillbaka på läktaren, när Spal spelade 1-1 mot Sassuolo på bortaplan i Serie A. Spal är placerat på 17:e-plats i ligan, men med samma poäng som Crotone på nedflyttningsplats.

Oscar Hiljemark, Genoa – 6/0
Hiljemark spelade under söndagen åter 90 minuter i ligan, när Genoa förlorade med 1-0 mot Milan på hemmaplan efter ett avgörande mål på övertid. Svensken fick en sexa i betyg av italienska sajten PianetaGenoa. Laget är placerat på 13:e-plats i Serie A.

Samuel Gustafson, Perugia(utlånad från Torino) 11/0
Mittfältaren gjorde i helgen sin fjärde raka start för Perugia i Serie B, när laget besegrade Foggia med 2-0 på hemmaplan. Han spelade hela matchen och fick efteråt en sexa i betyg av italienska sajten Perugia Today, där sajten motiverade betyget med att han förlorade en hel del dueller, men att han även bidrog med en hel del kvalitet.

Svante Ingelsson, Udinese – 4/0
Mittfältaren fick senast hoppa in mot Sampdoria, men fick åter sitta av 90 minuter på bänken i helgen, när laget föll med 0-2 mot Juventus på bortaplan i Serie A.

MALTA

Alexander Nilsson, Hamrun Spartans - 11/3
Anfallaren slog, efter en match utan mål, till igen och sköt 3-1 till Hamrun Spartans i den 89:e minuten i lagets 4-1-seger mot Naxxar Lions på bortaplan. Det var hans tredje mål för klubben i år, som han nyligen skrev på för. Hamrun Spartans är placerat på åttondeplats i den maltesiska högstaligan.

NORGE

Amor Layouni, Bodö/Glimt - 1/0
Den svenske yttern spelade från start i helgens premiärmatch mot Lilleström, men blev utbytt efter 68 minuter. Han skapade en hel del målchanser, men fick lämna planen mållös, när laget vann med 3-1.

Liridon Kalludra, Kristiansund – 1/0
Mittfältaren spelade från start i måndagens 0-1-förlust i premiären mot Vålerenga i Tippeligan. Han byttes dock ut efter 65 minuter.

Conny Månsson, Kristiansund – 0/0

Målvakten var under måndagen utanför Kristiansunds matchtrupp, till premiären mot Vålerenga, på grund av skada. Han fick därmed se sitt Kristiansund, från läktaren, förlora med 0-1 på hemmaplan.

Andreas Linde, Molde – 1/0
Målvakten spelade hela matchen och höll nollan, när Molde fick en smakstart på säsongen och vann med 5-0 i premiären mot Sandefjord på hemmaplan.

Mattias Moström, Molde – 0/0
35-åringen har haft lite problem under försäsongen och fick sitta på bänken i 90 minuter, när laget inledde säsongen med en 5-0-vinst mot Sandefjord på hemmaplan.

Isak Ssewankambo, Molde - 0/0
Svensken fick under försäsongen spela en hel del från start, men fick däremot sitta på bänken i 90 minuter i premiären mot Sandefjord på hemmaplan. Molde vann seriepremiären med 5-0.

Christopher Telo, Molde – 0/0

Ytterbacken var utanför matchtruppen, när Molde premiärvann med hela 5-0 mot Sandefjord på hemmaplan i Tippeligan.

Martin Broberg, Odd – 1/1
Svenske yttermittfältaren började på bänken, men hoppade in i den 66:e minuten och sköt nio minuter senare 1-2 mot Haugesund. Det var dessutom inte vilket mål som helst, en cykelspark efter hörna. Han fick däremot, trots det fina målet, kliva av planen utan poäng för laget, då matchen slutade med 1-2-förlust.

Jonathan Levi, Rosenborg 0/0
Tung premiärhelg för yttern. Han fick sitta hela matchen på bänken, när norska mästarlaget föll med 0-1 mot Sarpsborg på bortaplan i Tippeligan.

Pontus Engblom, Sandefjord – 1/0
Anfallaren började på bänken och fick hoppa in i den 61:e minuten, när Sandefjord blev överkört av Molde med 0-5 i ligapremiären.

William Kurtovic, Sandefjord – 1/0
Kurtovic fick, i likhet med Engblom hoppa in i andra halvlek, i den 68:e minuten, men kunde inte påverka slutresultatet, då Sandefjord föll med 0-5 mot Molde i Tippeligan.

Kevin Kabran, Start – 1/1
Premiärsuccé! Svenske yttern tog med sig formen från försäsongen in i premiären mot Tromsö. Han slog till med ett mål och en assist i 4-1-segern och hyllades efteråt av tränaren Mark Dempsey i norsk media. Kabran spelade hela matchen.

Elliot Käck, Start – 1/1
Vänsterbacken spelade från start i 4-1-vinsten mot Tromsö i premiären och gjorde dessutom ett mål, framspelad av landsmannen Kevin Kabran. Käck och Kabran fick med andra ord en flygande start på säsongen i Norge.

Isac Lidberg, Jerv (utlånad från Start) – 0/0
Anfallaren blev nyligen utlånad från Start till Jerv, i norska andraligan, för att få mer speltid under den kommande säsongen. Lånet sträcker sig fram till den 1 augusti. I helgen gjorde han debut i lagets träningsmatch mot Strömmen på Marbella. Premiärspelar den 2 april mot Tromsdalen i OBOS-ligan.

Christian Rubio Sivodedov, Strömsgodset – 0/0
Är på väg bort från Strömsgodset och var inte med i matchtruppen till klubbens premiärmatch mot Stabaek, som slutade 2-2.

Marcus Sandberg, Vålerenga – 0/0
Målvakten satt på bänken i hela matchen, när Vålerenga under måndagen besegrade Kristiansund med 1-0 i premiären efter mål av Djurgården-bekantingen Sam Johnsson strax efter halvtid.

POLEN

Nicklas Bärkroth, Lech Poznan – 21/0
Bärkroth utan speltid för femte matchen i rad. Han fick sitta på bänken i 90 minuter, när hans Lech Poznan besegrade Jagiellonia Bialystok med 5-1. Nyligen berättade han för Fotbollskanalen om sin situation i klubben och att han tycker sig närma sig mer speltid, men att det är hårda bud, då tränaren inte är rädd för att peta spelare, om de inte levererar i match efter match.

PORTUGAL

Robert Åhman-Persson, Belenenses- 9/0
Äntligen speltid! Svensken fick för första gången sedan den 14 januari speltid i ligan och spelade från start mot Tondela i ligan. Han spelade hela matchen och drog dessutom på sig ett gult kort. Åhman-Perssons agent Per Jonsson har berättat för Fotbollskanalen att mittfältaren mest troligt lämnar klubben efter säsongen.

RYSSLAND

Pontus Wernbloom, CSKA Moskva – 31/6
Wernbloom spelade i veckan två matcher, en i Europa League och en i ryska ligan. Han spelade 90 minuter i båda matcherna, där CSKA föll med 0-1 på hemmaplan mot Lyon i Europa League och vann med 3-0 på bortaplan mot Akhmat Grozny i ligan. Han stod dessutom för en assist till Aleksandr Golovins 1-0-mål i ligan och fick därefter en sexa i betyg av ryska sajten Sport Express. CSKA Moskva är placerat på tredjeplats i ryska ligan.

Sebastian Holmén, Dynamo Moskva - 20/0
Mittbacken satt i helgen åter på bänken i hela matchen, när Dynamo Moskva spelade 0-0 i svenskmötet mot Andreas Granqvists och Viktor Claessons Krasnodar. Dynamo Moskva lämnade därmed kvalplatsen i botten av tabellen och klev upp på säker mark.

Viktor Claesson, FC Krasnodar – 26/8
Claesson spelade hela matchen mot Dynamo Moskva, men fick åter lämna planen utan varken mål eller assist. Han fick efteråt 5,5 i betyg av ryska sajten Sport Express. Krasnodar är placerat på fjärdeplats i ryska ligan.

Andreas Granqvist, FC Krasnodar – 27/4
Svenske landslagskaptenen spelade i helgen hela matchen, när Krasnodar spelade 0-0 mot Dynamo Moskva på bortaplan. Han fick i likhet med Viktor Claesson 5,5 i betyg av ryska sajten Sport Express. Krasnodar är placerat på fjärdeplats i ryska ligan.

SCHWEIZ

Emil Bergström, Grasshoppers – 28/2
Bara en seger på de sex senaste matcherna, och tre raka utan seger. Grasshoppers är inne i en svag period och i helgen blev det 1-3-förlust mot serieledaren Young Boys. Bergström spelade som vanligt hela matchen. Grasshoppers sexa i ligan som har tio lag.

Nabil Bahoui, Grasshoppers - 14/2
Har lånats ut till AIK. Bahoui gjorde sju starter (senaste 30 september) och fem inhopp (senaste 3 december) i ligan för Grasshoppers.

Alexander Fransson, Lausanne (utlånad från FC Basel) – 21/0
Man kan se Alexander Franssons utlåning på två olika sätt: På pluskontot är att han nu får spela mer, men på minuskontot att han har hamnat i ett svagt lag och efter fem matcher i sitt nya lag har han ännu inte vunnit (fyra förluster och en oavgjord). I helgen blev det 1-4 mot ligatrean St. Gallen. Fransson startade och spelade i 55 minuter. Lausanne ligger trea från slutet, bara två poäng före jumbon Thun.

Alexander Gerndt, FC Lugano – 27/7
Gerndt startade och blev utbytt efter första halvlek när det blev 0-3-förlust mot Zürich. Lugano är fyra från slutet.

SERBIEN

Andrej Simeunovic, FK Vozdovac - 0/0
Har precis skrivit på och lämnat Lunds BK. Inte med i truppen i veckan som gick.

SKOTTLAND

Mikael Lustig, Celtic - 40/4
Inte med i truppen när Celtic besegrade Rangers med 3-2. Celtic toppar nu ligan med nio poäng före Rangers som dock har en match mer spelad.

SPANIEN

John Guidetti, Alaves (utlånad från Celta Vigo) - 8/1
Ryggproblem och missade måndagens 1-3-förlust mot Betis. Alaves är på 16:e plats i ligan.

Markus Holgersson, Lorca - 13/0
På bänken när det blev 1-3-förlust mot Zaragoza. Lorca har 14 raka matcher utan seger med målskillnad 8-30 och har hela 17 poäng upp över strecket.

TURKIET

Johannes Hopf, Genclerbirligi - 28/7
Ännu en 0-1-förlust och denna gången mot ligatvåan Besiktas. Genclerbirligi är på 14:e plats och har bara två poäng ner till Osmanlispor som är på nedflyttningsplats.

Abbe Khalili, Genclerbirligi - 25/2
Började på bänken och hoppade in efter 59 minuter vid underläge 0-1. Det blev också slutresultatet. Har startat i 20 ligamatcher. Genclerbirligi ligger femma från slutet.

Daniel Larsson, Akhisar - 19/2
Startade och spelade i 70 minuter när det blev 1-3 mot Trabzonspor. Akhisar ligger tia i ligan. Larsson har startat i 18 ligamatcher.

Patrik Carlgren, Konyaspor - 4/2
Tillbaka i truppen men fick inte spela i 1-2-förlusten mot Galatasaray. Återigen utanför truppen. Konyaspor är näst sist.

Mattias Bjärsmyr, Sivasspor - 24/0
Spelade som hela matchen och den här gången blev det 2-2 mot Kasimpasa. Sivasspor ligger åtta i ligan.

Loret Sadiku, Kasimpasa - 23/0
Spelade hela matchen i 2-2-mötet med Bjärsmyrs Sivasspor. Kasimpasa är elva i ligan. Sadiku har startat i 23 av 24 ligamatcher.

Adam Ståhl, Karabükspor - 5/0
Många blev kanske förvånade när Ståhl assisterade fram Leandrinho och Karabükspor satte 1-0 mot ligafemman Kayserispor. Men matchen slutade ändå med en 2-3-förlust för Ståhl och hans lag som nu har fem raka förluster och är sist i ligan med 13 poäng upp över strecket.

TYSKLAND

Branimir Hrgota, Frankfurt – 7/0
Utanför truppen för sjätte matchen i rad. Fotbollskanalen pratade för två veckor sedan med Hrgotas agent som menade att anfallaren kommer att stanna i Frankfurt, men strax efteråt uppgav Frankfurter Rundschau att IFK Göteborg försöker att värva svensken. Den 13 januari var senast det blev speltid och det har blivit en start och fyra inhopp i ligan den här säsongen.

Oscar Wendt, Mönchengladbach - 27/1
Fortfarande skadad och inte med i truppen den här veckan heller. Senaste matchen var den 26 januari och då gick han av i halvtid.

Ludwig Augustinsson, Werder Bremen - 29/2
Efter en usel start i ligan har Werder Bremen höjt sig. I helgen blev det 3-1-seger mot jumbon Köln och Augustinsson spelade hela matchen. Laget ligger på 13:e plats med fem poäng före Mainz som är på kval.

Albin Ekdal, Hamburg - 13/0
Utanför truppen på grund av skada. Det är kaos i Hamburg som i helgen åkte på en 0-6-smäll mot Bayern München och efter det sparkades ännu en tränare. Laget har nu 13 raka matcher utan seger och ligger näst sist.

Robin Quaison, Mainz - 18/4
Spelade hela matchen när det blev 0-1-förlust mot ligatvåan Schalke 04. Mainz är på kvalplats. Tolv starter och sex inhopp har det blivit för Quaison i ligan.

Emil Forsberg, RB Leipzig – 22/4
Började på bänken och hoppade in efter 64 minuter när det blev 0-0 mot Stuttgart. Leipzig har fyra raka ligamatcher utan seger och ligger sexa. Elva starter och fem inhopp har det blivit för Forsberg i ligan.

Alexander Isak, Dortmund - 9/1
Utanför truppen igen. Senast Isak fick speltid i ligan var den 27 januari.

Joseph Baffo, Eintracht Braunschweig - 12/3
Skadad. Braunschweig kämpar och ligger på 13:e plats i 2. Bundesliga. Baffos senaste ligamatch var den 21 oktober.

Christoffer Nyman, Eintracht Braunschweig - 18/5
Startade och spelade i 80 minuter när det blev 0-0 mot St. Pauli. Braunschweig ligger på 13:e plats och har bara har tre poäng ner till kvalplats.

Simon Hedlund, Union Berlin - 27/5
Inte med i truppen den här veckan och då var Hedlund i stället med som gäst som kommentator för synskadade.

Mikael Ishak, Nürnberg - 25/13
Skadad och väntas bli borta i ungefär fem veckor. Har gjort tolv mål på 22 ligamatcher.

Sebastian Andersson, Kaiserslautern - 22/7
Startade och spelade i 60 minuter när det blev en tung 1-2-förlust mot Greuther Fürth. Kaiserslautern är sist och har sex poäng upp till kval.

Richard Magyar, Greuther Fürth - 15/2
Hoppade in med en minut kvar när det blev 2-1 mot Kaiserslautern. På kvalplats nu.

Emir Kujovic, Fortuna Düsseldorf - 20/2
Fast på bänken. Düsseldorf leder ligan. Kujovic senaste start var i början av november.

USA

Axel Sjöberg, Colorado – 0/0
Utanför truppen när det blev 1-2-förlust mot New England i premiären.

Johan Blomberg, Colorado – 1/0
Startade på det centrala mittfältet och spelade fram till 1-1-målet. Men Colorado förlorade ändå premiären med 1-2 mot New England. Blomberg spelade hela matchen.

Gustav Svensson, Seattle – 3/0
Spelade hela matchen när Seattle besegrade Guadalajara med 1-0 i CONCACAF Champions League.

Gabriel Somi, New England Revolution - 2/0
Startade som ytterback men tvingades byta efter bara 16 minuter då han skallade ihop med en motståndare. Tränaren Brad Friedel sa efter matchen att Som kände sig lite groggy men att dom inte visste när spelaren är tillbaka. New England besegrade Colorado med 2-1.

Anton Tinnerholm, New York City - 2/1
Målskytt. Satte ett snyggt mål mot LA Galaxy. New York vann med 2-1 efter mål av Tinnerholm och David Villa. Svensken spelade hela matchen.

Joel Qwiberg, San José Earthquakes - 0/0
Har inte spelat den här veckan.

Magnus Eriksson, San José Earthquakes - 1/0

Samuel Armenteros, Portland - 2/0

Startade och blev utbytt efter 59 minuterar det blev 0-4 mot New York Red Bulls.

Publicerad 2018-03-13 kl 12:30