Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Uefa bekräftar: Har tagit emot svensk ansökan om att arrangera EM 2025

3v

Uefa har tagit emot Sverige, Danmark, Norge och Finlands gemensamma ansöka om att arrangera damernas europamästerskap 2025.
Samtidigt får de konkurrens av Frankrike, Polen, Schweiz och Ukraina.

I mitten av oktober bekräftade Svenska Fotbollförbundet att de tillsammans med Danmark, Finland och Norge planerade att ansöka om att få arrangera damernas europamästerskap 2025. Dessutom har de fått stöd av Färöarna och Island.

- Vi känner oss säkra på att ett EM i de nordiska länderna kommer fortsätta stärka damfotbollen och bli en oförglömlig upplevelse för både spelare och supportrar, sa SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson då i en kommentar på förbundets hemsida och fortsatte:

- Vi har arbetat intensivt i nästan fyra år för att undersöka möjligheterna att arrangera ett stort internationellt mästerskap gemensamt. Vi är alla överens om att det är viktigt att arrangera mästerskap, och tillsammans har vi stora visioner för den fortsatta utvecklingen av damfotbollen. Det känns därför väldigt bra att vi nu beslutat oss för att vi vill ansöka om EM 2025. 

ANNONS

Nu bekräftar Uefa att de mottagit Sverige, Danmark, Norge och Finlands ansökan - och fyra till. De andra länderna som ansökt om att arrangera mästerskapet är Frankrike, Polen, Schweiz och Ukraina.

Beslutet om vem som kommer att få arrangera mästerskapet tas i december 2022.

Publicerad 2021-11-05 kl 10:27
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från VM-kvalet - bara på C More.

Och massor av annan fotboll som LaLiga, Serie A och UEFA Champions League. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto