Ackermanns hyllning efter kvalsuccén: ”Han är prime Cavani”

GÖTEBORG. Det blev proppen ur för Brommapojkarna i det allsvenska kvalet.
I 7-0-segern mot Utsikten gjorde Nikola Vasic hattrick.
- Han var ”prime Cavani”, säger Kevin Ackermann.

I spelaren ovan ser du höjdpunkter från matchen.

Efter en drömstart med en 2-0-ledning redan efter drygt tio minuter rann det bara på för Brommapojkarna i det allsvenska kvalet borta mot Utsiktens BK. I halvtid var ledningen den dubbla och inte heller i den andra halvleken fick hemmalaget stopp på blödningen.

Slutsiffrorna skrevs till hela 0-7 för BP, efter bland annat ett hattrick av anfallaren Nikola Vasic.

- Det är en otroligt bra match som vi genomför. Och - till skillnad från tidigare delar av säsongen - så var vi brutalt effektiva i dag. Herregud, (Nikola) Vasic var ”prime Cavani” i dag. Det var bara att passa honom bollen så var det mål. En otrolig laginsats, summerar Kevin Ackermann.

BP sköt totalt nio skott på mål - och det var en kväll där det mesta gick in.

- Ja … Jag vet inte vad xG (expected goals) var, men vi var som sagt brutalt effektiva. Det känns som att vi gjorde mål på varje chans.

Vad gör ni så bra?
- Jag tycker att vi är cyniska i dag. De har en situation första tio och blir det mål där så kan det bli en helt annan matchbild. Nu blir det vi som gör första målet och vet att de kommer pressa högt. Då hade vi ett längre alternativ i Nicola (Vasic) och spelade därifrån. För vi vet att de är bra när de får jobba framåt och vi ville komma in bakom dem.

Inför returmötet på måndag ser utgångsläget onekligen lovande ut för BP, som stormar mot nytt allsvenskt kontrakt.

Vad säger du om Utsikten i dag?
- Jag har sett Utsikten i år och känner ganska många där. Det är skickliga spelare och vi visste att de skulle gå högt, men de blev brutalt straffade. Vasic var brutalt bra i targetspelet och vi kan spela därifrån. Eloge till tränarna, det blev hur bra som helst.

Är du förvånad över hur Utsikten faller ihop?
- Det är klart att det är tungt när man ligger under med 0-4 i halvtid och måste gå för det. Då kommer det öppnas upp ytor. Vi får in Alexander Johansson och har sjukt bra spelare däruppe i Timossi (Andersson) och Zeidane (Inoussa), som är hemsk att möta en mot en. Det blir jobbigt för dem när det blir så stora ytor för oss, säger Ackermann.

Publicerad 2023-11-25 kl 08:01