Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Asllani petas i Sundhages trupp: "Inte spelat så mycket"

Foto: SCANPIX

Pia Sundhage petar Kosovare Asllani - igen.
26-åringen finns inte med i den trupp som OS-genrepar mot Skottland.

- Kosovare är en bra fotbollsspelare. Men det gäller att hon visar det också, säger den svenska förbundskaptenen.

Den 26 januari tar Sverige emot Skottland i Göteborg och nybyggda Prioritet Serneke Arena. Till matchen, som blir den sista innan OS-kvalmötet med Norge i mars, har förbundskapten Pia Sundhage tagit ut en 23 spelare stor trupp. Och den innehåller inte speciellt många överraskningar.

Petra Andersson, Eskilstuna United, är den enda debutanten. Annars är truppen i stort sett är identisk med den som lirade EM-kval mot Danmark (1-0) i oktober. Noterbart är dock att Kosovare Asllani fortsätter att lämnas utanför. 26-åringen, som för några dagar sedan bröt sitt kontrakt med PSG, fanns med på träningslägret på Bosön i november, men tar inte plats nu.

- Kosovare är en bra fotbollsspelare. Men det gäller att hon visar det också. Hon har inte spelat så mycket fotboll den senaste tiden. Inte så mycket bra fotboll heller, säger Pia Sundhage.

- Jag hade ett långt samtal med henne under novemberlägret. Då hade hon otur, blev skadad och kunde inte genomföra hela lägret.

Vad krävs för att hon ska vara aktuell för OS?
- När man tar ut ett lag tar man ut spelare som presterar för stunden. Kosovare Asllani har inte spelat speciellt många matcher där det har stått att "Kosse" är bäst. Eller "Kosse" har gjort mål. Då hade det här varit enkelt. Hon får helt enkelt bevisa för sig själv att hon tillhör den yttersta fotbollseliten. Och det tror jag hon har chans att göra. Det gäller att hon hamnar i en bra klubb, och får en bra start.

När det gäller Skottland, som leds av svenska Anna Signeul, har resultaten var imponerande under det pågående EM-kvalet. Fyra matcher har gett fyra segrar och en målskillnad på 24-1.

- De har gjort en fantastisk resa! Och börjat väldigt bra med fyra segrar. Jag tror att det blir ett bra motstånd för oss. Det kommer smälla i närkamperna, vilket det kommer göra mot Norge också, säger Pia Sundhage.

Vad kommer fokus ligga på under samlingen?
- Det blir en väldigt viktig samling eftersom den ligger så nära Norge-matchen. Vi kommer vara väldigt noggranna, jobba med detaljer och befästa vår spelidé 4-3-3. Jag ser verkligen fram emot att komma till Göteborg, säger Pia Sundhage som ser 2016 som en nystart. En chans till revansch efter VM-misslyckandet.

- Nu ska vi ta ett avstamp. Det gick ju så dåligt på VM. Skittråkigt! Det pratades så negativt om damfotboll vilket gjorde ont i hjärtat. Men hösten blev bra och nu har vi fått en andra chans. Det är roligt som tusan!

OS-kvalet inleds med match mot Norge den 2 mars. Övriga lag i kvalgruppen är Schweiz och Holland.

Hela Sveriges trupp

Målvakter:
Hilda Carlén, Piteå
Hedvig Lindahl, Chelsea
Emelie Lundberg, Eskilstuna

Backar:
Emma Berglund, Rosengård
Magdalena Eriksson, Linköping
Nilla Fischer, Wolfsburg
Amanda Ilestedt, Rosengård
Lina Nilsson, Rosengård
Elin Rubensson, Göteborg
Jessica Samuelsson, Linköping
Linda Sembrandt, Montpellier
Freja Hellenberg, Djurgården

Mittfältare/anfallare:
Petra Andersson, Eskilstuna
Emilia Appelqvist, Djurgården
Stina Blackstenius, Linköping
Lisa Dahlqvist, Paris SG
Pauline Hammarlund, Piteå
Jenny Hjolman, Umeå
Sofia Jakobsson, Montpellier
Josefin Johansson, Piteå
Fridolina Rolfö, Linköping
Lotta Schelin, Lyon
Olivia Schough, Eskilstuna
Caroline Seger, Paris SG
Jonna Andersson, Linköping

Publicerad 2016-01-08 kl 12:35

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER