Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Asllani vill spela fler matcher på Friends: "Börjar bli för stora för den här arenan"

Sverige (dam)

GÖTEBORG. Länge har damlandslagets hemmaborg varit Gamla Ullevi.
Det vill Kosovare Asllani ändra på.
- Vi börjar bli för stora för den här arenan, säger hon på en presskonferens.

4:38
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Se en intervju med Kosovare Asllani i spelaren ovan.

Sverige kan bli klart för VM redan under torsdagen. Allt som krävs är ett oavgjort resultat mot Irland - och inför matchen har intresset varit rekordstort. Enligt Svenska Fotbollförbundet ska 60 journalister ha ackrediterat sig för matchen, samtidigt som 20 av dessa kommer från irländsk media.

Det var något som fick förbundskapten Peter Gerhardsson att reagera. Och menade att det var något som man hjälpts åt för att uppnå och att man kan komma att se detta även under EM i England.  

- Är det en konsert? Det är så mycket folk här, sade han på presskonferensen dagen innan match.  

Annons

Det är ingen hemlighet att det slås rekord runt om i damfotbollen - finalen till EM har sålt slut, Camp Nou har sålt slut två gånger om. Dessutom har 12 000 personer köpt biljetter till VM-kvalet mellan Sverige och Irland. Då uppmanade Kosovare Asllani till förändring.  

- Nu spelar vi på Gamla Ullevi men jag ser fram emot att vi ska kunna öppna Friends arena för oss ännu oftare. Jag tycker att vi börjar bli för stora för den här arenan. Även om vi älskar att spela här vi vill vi spela ännu fler matcher på Friends, säger Asllani.

Lagkapten Caroline Seger håller med om att intresset börjar bli stort, men att man till att börja med måste sälja slut på biljetterna till Gamla Ullevi innan man kan blicka framåt.  

- Nu börjar intresset bli så stort att vi börjar sälja slut denna arena om trycket är tillräckligt bra och tillräckligt stort. Och om vi klarar av att sälja slut på biljetter till matchen i sommar tycker jag definitivt att man behöver se om och tänka om.

Annons

I sommar väntar Brasilien på Friends arena den 28 juni.

Publicerad 2022-04-11 kl 15:05

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto