Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Avslöjar: Svensk elitdomare anhållen efter stort polistillslag

Sverige

Fem personer har anhållits efter ett stort polistillslag rörande misstänkt grovt bedrägeri och penningtvätt.
En av personerna i fråga är en allsvensk domare som har dömt på internationell toppnivå, enligt uppgifter till Fotbollskanalen.
- En av de anhållna är fotbollsdomare, bekräftar Magnus Lindegren hos polisen för Fotbollskanalen.

Foto: Fotbollskanalen.

Under onsdagsmorgonen slog polisen till mot fem personer, i en "koordinerad insats mot misstänkt grovt bedrägeri och penningtvättsbrott". Det skriver polisen på sin hemsida. Fem personer hämtades in till förhör och husrannsakningar genomfördes.

Enligt uppgifter till Fotbollskanalen är en av personerna som blev hämtad av polis en svensk elitdomare. Domaren är aktiv och har matcher på högsta nivå i Sverige och på toppnivå internationellt på sin meritlista.

På sin hemsida skriver polisen följande:

"Polisen misstänker att huvudmannen kommit åt miljonbelopp genom att vilseleda företrädare för olika företag. Pengarna har därefter genom tusentals transaktioner tvättats via en rad inblandade personer. Misstankarna rör bedrägeri och penningtvättsbrott, i flera fall grova brott".

ANNONS

Polisen i Väst bekräftar för Fotbollskanalen att de fem personer som hämtades in tidigare under onsdagen anhölls under eftermiddagen.

Magnus Lindegren, chef för bedrägerisektionen vid polisregion Väst, säger följande till GP:

- Den som vi benämner som huvudman är ett namn inom idrotten, bland annat inom fotbollen. Övriga fyra är på olika sätt kopplade till honom.

Det är i dagsläget oklart om elitdomaren är huvudmannen i det här fallet. När Fotbollskanalen når Lindegren vill han inte uttala sig om det.

Det vill jag inte säga, svarar han.

Men han bekräftar att en av de anhållna är fotbollsdomare.

- Jag har svårt att se att hans domaryrke har något med det här att göra. Men jag utesluter det inte. Det är så tidigt i utredningen.

Om polisen misstänker matchfixning? Lindegren svarar:

- Det går inte att utesluta. Vi är så tidigt in i utredningen.

ANNONS
Publicerad 2020-09-23 kl 16:15
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto