Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Backe: ”4-4 svider fortfarande för tyskarna”

Sverige-Tyskland i den sista gruppspelsmatchen i VM-kvalet.

Den senaste matchen länderna emellan slutade 4-4.

- Den matchen svider fortfarande för tyskarna, säger TV4:s expert Hans Backe till fotbollskanalen.se.

Sverige mot Tyskland i den sista matchen i grupp C. Tyskland har inget att spela för - medan Sverige spelar för att få så höga seedningspoäng som möjligt inför playoff.

- Det har blivit helt andra förutsättningar inför matchen eftersom Tyskland är VM-klara och Sverige är klara för playoff. Det är väldigt svårt att spekulera kring matchbild eftersom det finns en del skadade och avstängda i båda lagen.

Tyskland är klara för VM – vad har det för betydelse för matchen?

- Det är tävlingsmatch och då är det fullt tryck. Det är väldigt få matcher nuförtiden där det inte är fullt fokus. Jag tror att Tyskland vill väldigt mycket i denna matchen trots att avancemanget är klart. Min uppfattning är att 4-4 matchen mot Sverige senast fortfarande svider. Spelarna kommer att bli påminda om det tappet resten av sina karriärer.

Sverige saknar Zlatan. Vad tror du på för matchbild?

- Tyskland saknar flera spelare – bland annat Marco Reus som enligt mig är Tysklands bästa spelare. Men de saknade Podolski, Reus, Gomez, Klose och flera även mot Irland och vann ändå enkelt. Tyskland kommer att styra matchen och ha stort bollinnehav medan Sverige kommer att backa hem. Så klart kommer Sverige att sakna Zlatan – men Sverige kommer få satsa på kontringar oavsett.

- Tyskland hade kunnat ställa upp med två eller tre världslag. Nu får de in en spelare som Mario Götze som håller yppersta världsklass.

Sverige är klara för playoff. Finns där något önskemotstånd?

- Många skulle gå på namn och säga Island, men jag tror att Island skulle kunna bli en mardröm för Sverige eftersom trycket på Sverige att vinna den matchen blir så stort. Vi brukar vara bättre mot på pappret namnkunnigare lag medan vi har svårt när vi är favoriter.

- Portugal är laget jag helst skulle undvika. De har så tekniskt skickliga spelare och kommer att ha stort bolleinnehav. Dessutom kryllar det av matchvinnare i deras lag.

Publicerad 2013-10-15 kl 05:57
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons