Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Berg: ”Det kommer vara ett jävla tryck”

Foto: Scanpix

Ett kokande Podgorica City Stadium väntar Sverige på söndag.
De svenska spelarna vill gärna tysta de fanatiska hemmafansen.
- Det är absolut en tändvätska, säger Marcus Berg.

Montenegro har i två raka kvalspel stått för bra resultat. I EM-kvalet 2012 tog man andraplatsen i gruppspelet efter England, före bland andra Schweiz.

I kvalet till VM 2014 utmanade man länge samma England men hamnade till slut trea i gruppen efter engelsmännen och Ukraina. Trots de starka resultaten tror Marcus Berg att laget kan underskattas i Fotbollseuropa, men menar att man själva är förberedda på en tuff match.

- Det är klart att det är ett litet land. Spelarna spelar kanske i mindre klubbar men samtidigt har de gjort resultat och jag tror att de flesta vet att de är starka på hemmaplan och kan spela rätt tufft också och försöka få fördelar av domaren. Så det kommer bli tufft. Men det kan säkert vara att folk överlag kan underskatta dom, det tror jag, säger Berg.

På lördag väntar 17 000 fanatiska hemmafans på Gradski-stadion i Podgorica. Arenan är liten och läktarna är byggda väldigt nära inpå planen.

Det svenska landslaget vill använda den heta stämningen som en motivationskraft i matchen.

- Vi har sett bilder på den bara och kommer ju träna där innan och jag vet hur fansen fungerar i länderna söder över. Det kommer att vara ett jävla tryck tror jag. Och det är kul att spela då, det är motiverande, säger Marcus Berg.

- När de är väldigt fanatiska är det kul att försöka tysta dom. Så det är absolut en tändvätska.

Publicerad 2014-11-15 kl 17:16
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons