Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Bettade på egna matcher - nu skärper Riksidrottsnämnden straffet för spelaren

En spelare stängdes av i ett år för spel på en U21-match han själv spelat på.
Beslutet överklagades – och nu skärper Riksidrottsnämnden beslutet till 18 månaders avstängning.
Det skriver SvFF på sin hemsida.

Det var i början av juli som Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd beslutade sig för att stänga av en 20-årig spelare för att denna satsat pengar på två U21-matcher han själv deltagit i. Avstängningen gällde initialt den 27 juli i år till 26 juli nästa år. Spelaren i fråga satsade 600 kronor på en match och 3300 kronor fördelat på tre olika vad på den andra matchen.

ANNONS

"Avstängningen innebär att spelaren inte får delta i någon form av organiserad idrottsverksamhet inom något specialidrottsförbund inom Riksidrottsförbundet. Avstängningen omfattar träning, tävling, uppvisning och att utöva uppdrag”, gick att läsa i disciplinnämndens beslut.

Tobias Tibell, riksombud och "integrity officer" på SvFF hade dock yrkat på ett hårdare straff, upp till två års avstängning, och han valde därför att överklaga till nästa instans, Riksidrottsnämnden.

På onsdagen presenterades nämndes beslut – och man valde där att gå på Tibells linje och skärper straffet till 18 månaders avstängning för spelaren i fråga.

”RIN:s beslut grundar sig på att spelaren, genom att ingå vadhållning på två U21-matcher där han själv deltagit, har brutit mot matchfixingreglementet. Vadhållningen har varit av sådan karaktär att underprestation av det egna laget kunnat bidra till att vaden gett utdelning, eftersom de avsett att det totala antalet mål i respektive match skulle överstiga ett visst antal”, skriver SvFF på sin hemsida.

ANNONS

Spelaren har tidigare förnekat regelbrott och hävdar att det var någon annan person som bettade på matcherna via hans konto på ett spelbolag. 

Publicerad 2018-09-26 kl 16:05

Streama alla matcher från VM-kvalet

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto