Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Blackstenius har missat tre senaste - då har Anvegård gjort fem mål: "Det är verkligen en konkurrenssituation"

Sverige (dam)

GÖTEBORG. På grund av skada och sjukdom har Stina Blackstenius missat de tre senaste landskamperna.
Då har Anna Anvegård tagit chansen och gjort fem mål.
- Anna har gjort det jättebra och det är verkligen en konkurrenssituation, säger Blackstenius.

Foto: Bildbyrån.

Stina Blackstenius var anfallaren som gick först när Sverige tog VM-brons. Efter det har det varit en kamp med Anna Avegård om platsen.

Under den senaste samlingen var Blackstenius skadad och då tog Anvegård chansen och gjorde tre mål mot Ungern och ett mot Island.

Och när landslaget samlades i måndags så lämnade Blackstenius återigen återbud, den här gången på grund av förkylning. Därför missade hon mötet med Lettland - och då gjorde Anvegård ett mål.

Men inför gruppfinalen mot Island är båda anfallarna friska och krya.

- Jag känner mig redo. Skönt att göra första riktiga träningen i dag (fredag) och jag tränade även i går (torsdag) när de andra hade match för att känna lite på det. Jag är redo, säger Blackstenius.

ANNONS

Du missade förra landslagssamlingen, mot Ungern och Island, var det frustrerande att sitta bredvid och se att ni hade det kämpigt mot Island?
- Man vill ju alltid vara med. Det var tufft att det inte gick att vara med och att man drogs med den skadan. Sedan kom det här med sjukdomen när vi samlades den här gången. Så nu har jag inte varit med på tre matcher. Man vill ju verkligen vara med.

Hur ser du på konkurrensen i anfallet?
- Anna har gjort det jättebra och det är verkligen en konkurrenssituation. Det är fem forwards med på det här lägret och alla har sina kvaliteter och alla är verkligen bra. Nu har jag inte varit med på ett tag så vi får se hur det blir. Jag ska bara försöka göra det som jag kan på träningarna som är kvar, men jag är fullt medveten om att konkurrensen är tuff och att Anna, som har spelat de senaste matcherna, har gjort det väldigt bra. Och ”Pallo” (Pauline Hammarlund) som spelade i går gjorde det också väldigt bra.

ANNONS

Det är långt ifrån första gången som Stina Blackstenius stöter på konkurrens efter att ha spelat för klubbar som Linköping, Montpellier och nu Kopparbergs/Göteborg.

I Göteborg slåss hon med Rebecka Blomqvist och Pauline Hammarlund om två anfallsplatser. I landslaget är alla tre med i truppen. Så konkurrens är något som inte är främmande, och det tycker hon bara är bra.

- Man kommer till varje träning och känner att man vill vara med och att man vill spela. Det gör att man växer som spelare. Man drivs av det hela tiden. Man vill göra sitt bästa och man behöver göra det för att få spela, säger hon.

- Sedan har det inte varit optimalt för mig i år då jag har dragits med tre bristningar. Så jag har inte alltid känt att jag har varit i den bästa formen.

Var ligger du nu formmässigt?
- Sedan jag kom tillbaka nu senast så tycker jag att det har gått åt rätt håll och jag har börjat få mer ordning på baksidan. Det är något som jag får jobba med hela tiden och hålla den hel och fortsätta stärka den. Men nu börjar det gå åt rätt håll och jag känner mig starkare och starkare.

ANNONS
Publicerad 2020-10-24 kl 08:34

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto