POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (DAM)
1v

Blackstenius: "Ser fram emot ledigheten som kommer"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Sveriges seger mot Ungern i spelaren ovan.

GÖTEBORG. Stina Blackstenius har haft en lång säsong och har haft tufft med målskyttet i klubblaget.
Hon ser fram emot den ledighet som väntar efter säsongen.
- De åtta dagarna i vintras och sex dagarna i somras är den enda ledighet jag har haft sedan i juli förra året, säger anfallaren.

Stina Blackstenius gjorde sin sista match för Montpellier i januari och återvände senare samma månad till Linköping. Både Linköping och Blackstenius har haft svårt med målskyttet på sistone.

- Det är aldrig roligt att vara i en sådan situation. Det är frustrerande att inte få matcherna dit man vill. Man vill gärna komma till så många chanser som möjligt och vi har inte lyckats riktigt som vi har velat. Det har varit en ganska tuff period, säger Stina Blackstenius.

Hon har spelat många matcher och känner sig lite sliten, men har lyckats undvika skador.

- Jag ser fram emot ledigheten som kommer. Det är välbehövligt att få lite ledighet. Det var länge sen jag hade det. Åtta dagar i vintras och sex dagar i somras är all ledighet jag har haft sedan i juli förra året. Det har varit en lång säsong och många matcher under en lång period, säger 23-åringen.

Semestern kommer med andra ord att vara nödvändig.

- Jag kommer att göra mitt yttersta för att få en bra period fram till dess, så att man går på semester med en så bra känsla som möjligt, säger hon.

Stina Blackstenius tycker att det är oerhört tuff konkurrens om platserna i landslagets startelva.

- Jag vet om att det är många spelare som är i bra form. Det är bara att göra sitt bästa hela tiden. Lettland hade ett lågt stående försvar. Jag har kanske inte mina styrkor i matcher mot sådana lag. Jag gillar att jobba över stora ytor och gå i djupled. I sådana matcher blir det inte lika stora ytor på det sättet, säger hon.

Hon har inte spelat mot Slovakien på länge.

- Det blir ett lågt stående försvar igen. Vi har pratat lite om Dominika Skorvankova. Jag känner inte till henne jätteväl. Men det blir en spelare som vi får ha lite koll på, säger Stina Blackstenius.

Eric Nilsson

Publicerad 2019-10-06 kl 14:48
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå