Blågult inledde Algarve Cup med seger

Sverige (dam)

Sverige inledde Algarve Cup med seger.
Kanada besegrades med 3-1 i Portugal.
- Jag är jätteglad att vi vinner den här matchen, säger Fridolina Rolfö till förbundets hemsida.

Det svenska landslaget på damsidan inledde under onsdagen Algarve Cup på bästa sätt då man besegrade Kanade med 3-1. Sverige tog ledningen efter att Mimmi Larsson påpassligt hållit sig framme. En kanadensisk fot kom emellan Sofia Jakobssons inspel, men efter brytning sköt Larsson 1-0 från nära håll.

Tidigt i den andra halvleken kvitterade dock Janine Beckie för Kanada, men Sverige återtog kommandot snabbt. Fridolina Rolfö frispelades snyggt bara minuter efter kvitteringen och avslutet med vänsterfoten satt fint vid målvaktens högra stolpe.

Under slutminuterna fastställde sedan Stina Blackstenius slutresultatet till 3-1 efter att Kanada stått för en rejäl försvarsmiss i samband med ett försök till hemspel.

- Jag är jätteglad att vi vinner den här matchen. Den var svårspelad, framför allt i andra närde har ett ganska stort tryck, men jag tycker det känns lugnt och vi håller i stabilt och vinner till slut, säger en av Fridolina Rolfö till förbundets hemsida.

I Sveriges grupp inledde även Sydkorea med en 3-1-seger mot Ryssland. Nästa match för Sveriges del blir mot just Sydkorea nu på fredag.

Sveriges startelva: Lindahl - Ilestedt, Sembrandt, Ericsson - Andersson, Rubensson, Seger, Glas - Rolfö, Larsson, Jakobsson.

Publicerad 2018-02-28 kl 22:03