Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Blågult om Frankrikes rivstart: "Motståndarna kom inte upp i nivå"

Sverige (dam)

CHESTER. Frankrike gick på knock mot Italien.
En imponerande insats, menar de svenska landslagsspelarna.
- Det ska bli kul att se om de kan fortsätta prestera på den nivån, säger Fridolina Rolfö.

Foto: Bildbyrån.

Frankrike har inte varit borträknat från att vinna EM, men landslaget har heller inte ansetts vara en av de stora favoriterna. Sedan gick landslaget på knock mot Italien och gjorde fem mål under den första halvleken och sedan lyckades Corinne Diacres gäng hålla undan och vinna med 5-1.

De svenska spelarna hyllar insatsen, men menar samtidigt att Italien inte nådde upp till den nivån som landslaget brukar vara på. 

- Det var en otroligt bra match. Där ser man vilka skickliga spelare de har och att de kan få ihop det riktigt bra under ett mästerskap. Nu tycker jag att motståndarna inte riktigt kom upp i den nivån man har sett. Det blir kul att se i fortsättningen om de fortsätter prestera på den nivån, säger Fridolina Rolfö.

ANNONS

Filippa Angeldahl:

- Det var såklart starkt att göra fem mål. Jag tycker att deras första halvlek var riktigt bra, så jag tycker att de såg bra ut.

Pratade ni något om att det skulle vara tufft med Frankrike när ni följde matchen?
 - Nej, inte så. Jag tittade på matchen på rummet och var inte med de andra, men det är svårt att undgå. De gjorde en superhalvlek och vann med 5-1, så det är klart att de gjorde en bra prestation.

I en eventuell kvartsfinal kan Sverige ställas mot antingen Frankrike, Italien, Belgien eller Island. Då hoppas Hanna Glas på det som är mest gynnsamt.

- Kan vi få ett bättre utgångsläge hade det varit mer gynnsamt och bättre för oss. Så länge vi försöker vinna våra matcher får vi ta det därifrån. Om det nu blir Frankrike eller Italien får det bli så, säger hon.

Angeldahl håller med och menar att spelare kan hoppas på vissa lag. 

ANNONS

- Det är klart att man vill hoppas på vissa lag, men samtidigt måste vi nu fokusera på att ta de här i gruppspelet först för att kunna gå till slutspel, och sedan får man väl tänka på det. Det är väl såklart bra om vi gör lite extra mål.

Publicerad 2022-07-12 kl 10:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto