POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Brages mittback inför ödesmötena med Kalmar: "Det blåser ganska hårt hos dem"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna när Brage blev klara för kval till allsvenskan.

Efter galen dramatik kommer Brage kvala mot Kalmar för allsvenskt spel 2020.
Mittbacken Mattias Liljestrand tror att laget kan dra nytta av sin succé och turbulensen hos KFF. 
- Jag tror det kommer kunna bli en avgörande faktor faktiskt, säger 30-åringen till Fotbollskanalen.

Det var en sanslös dramatik i superettans sista omgång när det skulle avgöras vilket lag som skulle få chansen att kvala upp till allsvenskan. Jönköping Södra låg i pole position och ledde mot Brommapojkarna, vilket då betydde att Brage gick miste om kvalplatsen på sämre målskillnad.

Hemma på Domnarsvallen var därför laget i desperat behov av ett mål, trots ledning mot Västerås. Bortalaget hade också en boll i målramen när Brage satsade allt framåt, men plötsligt förändrades allt.

- Det var ju en känslomässig berg- och dalbana, från att vi behövde göra ett mål framåt och är nära på att misslyckas till att domarna blåser av och jag hör publiken jubla och bänken som hoppar och skriker. Då förstod jag att det var något positivt som hänt men jag förstår inte riktigt vad, säger Brages back Mattias Liljestrand till Fotbollskanalen.

Det som hade skett var att Brommapojkarna kvitterat i 96:e minuten borta mot J-Södra vilket betyder att lagen skiftade plats, Brage var nu på kvalposition upp till allsvenskan.

- Då gick det från stor besvikelse till att man blev väldigt glad, det var svårt att ta in. I 85:e visste vi att vi behövde ett mål till så vi skickade fram allt vi hade, men då hör vi hur bänken börjar skrika: hem, hem hem. Det var totalt kaos där ute, man fattade ingenting.

Varför lyckades då Brage ta den där kvalplatsen.

- Vi tror på det vi gör och har aldrig riktigt fallit igenom vilket betyder att vi är bra som lag. Vi har gjort många mål och släppt in få mål. Vi är överlag samspelta och släpper till få ytor till motståndarna vilket räcker långt i superettan. 

Nu ska Brage in i en ny dramatisk fajt, detta mot Kalmar där turbulensens vindar blåst starkt den senaste tiden. Efter en konflikt mellan dåvarande tränaren Magnus Pehrsson och supportrarna avgick Pehrsson innan den sista omgången.

Om ni ser på motståndet i Kalmar då, era chanser över två möten?
- Kalmar är ett jättebra lag och har otroligt duktiga spelare, det gäller att vi laddar om och är på tårna. Vi har vind i ryggen samtidigt som det blåser ganska hårt hos dem så vi får försöka leva på det.

Väldigt starka offensivt, 54 mål i tabellen vilket är flest av alla lag. Hur viktigt blir det mot Kalmar?
- Vi jobbar väldigt hårt och skapar chanser tillslut. Vi har duktiga avslutare vilket är en trygghet, i ett kval spelar mål väldigt stor roll samtidigt som vi är bekväma i att ligga lågt och kontra. Vi kommer in i kvalet med en bra känsla.

Kan ni också utnyttja att ni fått en boost av att ni lyckades samtidigt som Kalmar inte lyckades undvika kval?
- Jag tror det kommer kunna bli en avgörande faktor faktiskt. Jobbar vi hårt och diciplinerat mot ett sådant lag och ser till att det börjar blåsa hos dem igen kan det falla ihop. Så det ska vi göra allt för och inte vika oss på någonting.

Se höjdpunkterna när Brage blev klara för kval till allsvenskan i spelaren ovan.

Publicerad 2019-11-06 kl 07:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå