Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Brolins skattesmäll: Ska betala tillbaka sex miljoner

Sverige

Thomas Brolin har efter karriären gjort reklam för munstycken till dammsugare.
Men nu bedömer domstolen att den tidigare storspelaren har ägnat sig åt skatteflykt och nu tvingas han betala tillbaka sex miljoner kronor, uppger Aftonbladet.

Foto: Niclas Jönsson/Bildbyrån

Thomas Brolin var en av hjältarna under VM i USA 1994 och var även en stor profil under åren i Norrköping och Parma. Men efter karriären har 53-åringen gjort sig känd för att sälja munstycken till dammsugare.

Brolin har varit med och marknadsfört produkter för ett företag, som han själv suttit med som styrelseledamot för. Men i teorin har Brolin inte varit delägare av företaget, utan haft ekonomiska intressen i företaget och har samtidigt kunnat omvandla tjänsteinkomster till skattefria uttag.

Men det är en bild som inte delas av Skatteverket, som menar att Brolins arbete varit betydande för företagets framgångar och anser att hans intäkter för åren 2014-18 ska höjas.

Annons

- Vi tyckte att det stred mot lagstiftningens syfte och gick in med en framställan om tillämpning av skatteflyktslagen. Förvaltningsrätten delar vår uppfattning och fastställer att Brolins inkomst av tjänst ska höjas med 11 933 683 kronor och inkomst av kapital med 373 542 kronor för åren 2014 till 2018, säger Skatteverkets processförare Markus Pettersson till Aftonbladet.

En bild som delades av Förvaltningsrätten, som slår fast att Brolin ägnat sig åt skatteflykt och tvingas betala tillbaka ungefär sex miljoner kronor i extra skatt. 

Brolin själv sa följande om beskedet:

- Jag kan inte säga så mycket, men vi kommer att överklaga det här. Jag trodde inte riktigt på det här utfallet, säger han till Aftonbladet.

Brolin representerade under den aktiva karriären det svenska landslaget vid 47 tillfällen, där han noterades för 27 mål.

Annons
Publicerad 2023-05-24 kl 15:18

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto