Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Lasse Granqvist, C More.

C More-profilens hårda kritik mot SvFF och ÖFK: ”Vill se en anmälan”

Stormen kring Östersunds FK fortsätter. I onsdags bekräftade ÖFK:s vd Lennart Ivarsson att klubben backade med 40 miljoner kronor under 2019. Trots det verkar det bli spel i Allsvenskan 2020.
C More-profilen Lasse Granqvist förstår inte hur.
- Jag vill se en anmälan. Detta kan prövas enligt idrottens eget regelverk, säger Granqvist i podden ”Sporthuset”.

Efter att ha blivit nekade elitlicens för att spela i allsvenskan 2020 av Licensnämnden i november, överklagade Östersunds FK till Överklagandenämnden där man lyckades upphäva Licensnämndens beslut. Mycket på grund av en skriftlig bekräftelse från ett utländskt bolag om ett sponsoravtals som skulle garantera ÖFK 15 miljoner kronor.

- ÖFK redogjorde för att det fanns en bundenhet av ett avtal som gällde 15 miljoner kronor och att betalning skulle ske, sade Överklagandenämndens Martin Holmgren till Aftonbladet tidigare i februari.

Men inga pengar har ännu kommit. Istället bekräftade ÖFK:s vd Lennart Ivarsson under onsdagen att klubben backade med 40,7 miljoner kronor 2019, och att man kommer uppvisa ett negativt resultat om 20,5 miljoner kronor vid årskiftet. 

ANNONS
Ändå ser det ut att bli allsvenskt spel 2020 för Östersund.

I podden ”Sporthuset” diskuterade C More-profilen Lasse Granqvist ÖFK:s situation, med mycket fokus på fotbollsförbundets agerande, och var upprörd att förbundet inte gör något åt situationen.

- Det är ynkligt av svensk fotboll att befinna sig i den här situationen, säger han och fortsätter:

- Det kan inte finnas någon i svensk fotboll som kan tycka att det här är ett sätt som vi vill driva den svenska elitfotbollen på. Det finns ju inte en möjlighet att det är det.

Granqvist fortsätter med att han vill se en anmälan mot Östersunds FK.

- Jag skulle vilja höra fotbollens företrädare säga så här: ”Östersunds FK, hela styrelsen som har lämnat dessa uppgifter, vi undrar: stämmer dem verkligen?”. Jag vill se en anmälan enligt (se nedan). Det kan prövas enligt idrottens eget regelverk. Men jag hör ingenting. Från förbundets kansli i Solna hör man bane mig ingenting.

ANNONS

Svenska Fotbollsförbundets ordförande, Karl-Erik Nilsson, pratade ut om ÖFK härvan i Aftonbladet nyligen. Där beskrev han det som en "olycklig situation där förutsättningarna har ändrats".

- Det är en olycklig situation där förutsättningarna har ändrats, men man kan inte göra något annat än att vara så noggrann som möjligt när besluten fattas, säger Nilsson och fortsätter:

- Beslutet som har fattats kring Östersund, det har vunnit laga kraft. Östersund har licens att spela allsvenskan 2020.

Fakta

RF-stadgarna

Riksidrottsförbundets stadgar, 14 kap Bestraffningsärenden, 2 § Förseelser:
9. Den som genom osanna uppgifter eller på annat sätt vilselett eller försökt vilseleda, eller utövat otillbörlig påverkan mot funktionär eller annan enskild person, förening, annat organ inom RF eller IdrottsAB i eller för vederbörandes idrottsliga verksamhet.

Publicerad 2020-02-27 kl 15:45
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från VM-kvalet - bara på C More.

Och massor av annan fotboll som LaLiga, Serie A och UEFA Champions League. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto