Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Chef på SvFF får sluta: ”Känner att det är bästa vägen"

Sverige 2015-08-27 kl 17:07

I somras aviserade SvFF att man ska skära ner antalet anställda. Marknads- och kommuniktationschefen Camilla Hagman får sluta och personalchefen Britt-Marie Kihlman går i pension.

- Vi behöver göra förändringar, säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare vid SvFF, till Fotbollskanalen.

Foto: SCANPIX

Bygget och driften av Friends Arena samt missade VM-slutspel 2010 och 2014 pressar Svenska Fotbollsförbundets ekonomi. Redan i somras aviserade nye generalsekreteraren Håkan Sjöstrand att förbundet behöver skära minst tio tjänster och spara 15 miljoner kronor.

- Det är några uppenbara skäl, dels det ekonomiska läget och vi måste få till en bättre lönsamhet, dels handlar också om att jobba med kulturförändring och att kompetensväxla så vi har rätt kompetens för att ta fotbollen till nästa nivå, sa Håkan Sjöstrand då.

Nu kan Fotbollskanalen avslöja att kommunikations- och marknadschefen Camilla Hagman får sluta på förbundet, samt att personalchefen Britt-Marie Kihlman går i pension.

ANNONS

- Det är två personer i ledningen som kommer att lämna förbundet. De är kvar till årsskiftet men sedan är det en del av den process som vi aviserade i somras och vi behöver att göra förändringar, säger generalsekreteraren Håkan Sjöstrand som leder omstöpningen av SvFF.

När Camilla Hagman kom till förbundet ditlockad av förre generalsekreteraren Michael Santoft så slog man ihop marknads- och kommunikationsavdelningarna, men det bryter man upp nu. Däremot är det inte klart kring vem som tar över positionerna efter Hagman och Kihlman.

- Det är en process som ska förhandlas och det får jag återkomma till, säger Sjöstrand som tillträdde sitt jobb i november och under våren lät genomlysa delar av verksamheten.

Är Niklas Bodell, landslagets presschef, som även är kommunikationschef aktuell för jobbet?

ANNONS
- Hur det ser ut framöver är för tidigt att säga men Niklas gör ett bra jobb för förbundet.

Vad betyder det för Camilla Hagman att SvFF varit inblandat i en rad mediala fadäser?
- Det hela är mer en tajmingfråga och där vi kom fram till att detta är den bästa vägen. 

Hur har reaktionerna varit?
- Jag tycker att jag fått bra feedback av organisationen inför det jobb som alla inser att vi måste göra.

Brukar vara jobbigt att skära ner, hur upplever du det?
- Det är naturligtvis så att det kan vara jobbigt men vi måste ta tag i de här sakerna för att göra svensk fotboll starkare och bättre.

Ännu är det oklart när det blir ytterligare nedskärningar på SvFF. Under våren 2016 kommer Håkan Sjöstrand även inleda en översyn av SvFF:s sportsliga organisation och det är inget som går fredat när generalsekreteraren letar efter besparingar som innebär att svensk fotboll kan bli starkare.

ANNONS

- Vi behöver göra förändringar och det här är en del av arbetet. Just nu är vi en fas av genomförande och sedan får vi återkomma till hur vi går vidare.

I nästa vecka jagar landslaget en plats i EM 2016 som betyder mycket intäkter – hur mycket ångest känner du inför de matcherna?
- Över tid är det rent sportsligt och ekonomiskt viktigt att gå till slutspel men inför nästa vecka är det bara det sportsliga som väger in.

Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från VM-kvalet - bara på C More.

Och massor av annan fotboll som LaLiga, Serie A och UEFA Champions League. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto