Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Chefsjurist får nyckelroll på förbundet: "Mycket bred kunskap"

Sverige (herr)

Det sker stora förändringar på Svenska Fotbollförbundet.
Chefsjuristen Tobias Tibell får nu en stor roll.
- Han är vårt nav, säger Svff:s generalsekreterare Andrea Möllerberg enligt Expressen

26:06
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

I spelaren ser du en presskonferens med nya fotbollschefen Kim Källström.

Det sker en hel del förändringar i svensk fotboll och på Svenska Fotbollförbundet. I onsdags presenterades Kim Källström som ny fotbollschef. Samtidigt lanserades en ny organisation.

Nu fortsätter förändringarna. En ny ledningsgrupp har nu presenterats internt. I den blir chefsjuristen på förbundet, Tobias Tibell, stabschef, rapporterar Expressen.

Svff:s genralsekreterare kommenterar rollen som viktig och beskriver den nye stabschefen som en "stomme" på kansliet.

- Tobias har under lång tid varit insatt och involverad i många av förbundets och fotbollsrörelsens aktiviteter och verksamheter vilket gör att han besitter en mycket bred kunskap och kompetens om helheten som vi har och som vi fortsatt behöver framåt, säger Möllerberg och fortsätter:

Annons

- Hans höjd i sitt ledarskap, kompetens och kunskap gör att han är vårt nav, tillika kompass i många frågor, för att kunna hantera verksamheten på ett klokt sätt. 

Möllerberg har tidigare berättat att hon slår ihop marknad- och kommunikation till en avdelning. Den kommer att ledas av Helena Taube Rehnmark (tidigare endast marknads- och försäljningschef), som även hon ingår i ledningsgruppen.

Det gör även Anna Lögdberg, som behåller sin roll som tävlingschef, och nye Henrik Landén, senast på Smålands Fotbollförbund, som tar över den nya avdelningen "Distrikt och Föreningar". Även Kjell Sahlström, som förblir ekonomichef, finns med.

Publicerad 2023-12-08 kl 13:08

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto