Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Dahlkvist om petningen: "Tycker jag ska vara med"

Sverige (dam)

Stor straffhjälte under OS Rio.
Petad i Peter Gerhardssons första trupp.
Lisa Dahlkvist tog beskedet hårt.
- Jag tycker att jag ska vara med, säger hon till Fotbollskanalen.

19:22
Nästa

Avbryt
Försök igen

Peter Gerhardsson presenterade på måndagen sin första landslagstrupp. Spelarna som togs ut ska representera Blågult i VM-kvalmatchen mot Kroatien den 19 september.

Gerhardsson bjöd på flera överraskningar, den största förmodligen det faktum att Lisa Dahlkvist lämnades helt utanför.

- Vi har tagit ut fyra centrala mittfältare och i nuläget bedömer vi dem som bättre alternativ. Lisa finns där och förhoppningsvis visar hon att hon vill vara med. Det är en ny landskampsuttagning mot Danmark, sa Gerhardsson på presskonferensen.

När Fotbollskanalen når Dahlkvist efter uttagningen är hon nedstämd.

- Det känns så där, så klart, säger hon.

ANNONS

Vad sa Peter till dig?
- Han sa bara att jag inte var uttagen till det här lägret och han tycker inte att jag har presterat tillräckligt bra helt enkelt.

Hur känner du kring den motiveringen?
- Det är bara att köpa. Det är som med alla tränare man haft genom tiderna. Det finns inte så mycket att säga, de har en känsla och en uppfattning kring vilken form man har. Det är bara att bevisa motsatsen helt enkelt.

Blev du förvånad?
- Ja, det blev jag. Jag ser mig själv som en landslagsspelare och ville väldigt gärna vara med på det här lägret, nystarten med Peter och så. Jag blev lite förvånad.

Hur tycker du att din form var och har varit under och efter EM?
- EM tycker jag var helt okej för min del, sedan är det klart att det varit tungt i mitt lag, Örebro, men jag tycker att jag har presterat utifrån de förutsättningarna jag har haft där. Jag tycker att jag ska vara med i truppen. Sedan är det någon annan som tar ut det och ser med andra ögon, men min egen känsla är att jag har en helt okej form.

ANNONS

- Jag kommer att göra allt för att få chansen att visa Peter att han tog fel beslut att inte ta med på den här landslagssamlingen.

Lisa Dahlkvist har gjort över 130 landskamper för Sverige och blev stor hjälte i straffläggningarna mot både USA och Brasilien under OS i Rio i fjol.

Publicerad 2017-08-28 kl 15:08

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto