Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Duo saknas för Lettland - måste stanna hemma och arbeta: "Cheferna tvingade spelarna att jobba"

Sverige (dam)

GÖTEBORG. Landets bästa spelare har lämnat återbud på grund av familjeskäl - dessutom tvingas två andra spelare stanna hemma och arbeta.
Lettland skakas av kaos inför mötet med Sverige.
- Det kommer att bli väldigt svårt för oss, säger presschefen Ilja Polakovs till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Lettland är på plats 93 på Fifas världsranking och inom Uefa så är det bara elva lag som är sämre. I EM-kvalet har laget spelat sex matcher och ligger sist i gruppen utan någon poäng och med 2-30 i målskillnad.

Det är ett svagt lag även om man har med sina bästa spelare.

Men det har man inte nu.

Inför torsdagens möte med Sverige har Lettland drabbats av flera tunga bakslag.

När lagen möttes i Lettland så vann Sverige med 4-1, och då gjorde Olga Sevcova deras mål, vilket alltså är ett av deras två mål i gruppen.

Men nu saknas Sevcova. Det gör också Kristīne Giržda och Renāte Fedotova.

- Giržda och Fedotova är inte professionella så båda var tvungna att stanna hemma och arbeta. Deras chefer tvingade spelarna att jobba, säger presschefen Ilja Polakovs till Fotbollskanalen.

Annons

- När det gäller Sevcova så är hon kvar i Lettland på grund av familjeskäl.

Hur viktiga är de här tre spelarna för Lettland?
- Sevcova utsågs till landets bästa spelare. Hon är vår viktiga anfallare som gjorde målet senast mot Sverige och hon spelar på Island. Det är en stor miss för oss att hon inte kan spela nu.

- Giržda är en viktig defensiv mittfältare. Hon kommer också att saknas. Fedotova är inte lika viktig, det hade nog varit 50/50 om hon hade spelat.

Som om inte det var tillräckligt för Lettland.

När Sverige spelade mot Lettland på bortaplan så hette lagets målvakt och kapten Marija Ibragimova. Nu har hon slutat spela fotboll.

Så i 0-5-förlusten mot Ungern stod 26-åriga Enija-Anna Vaivode, och i 0-9-förlusten mot Island stod 17-åriga Laura Siņutkina.

- Målvakten som var kapten och som nu har slutat var viktig. Det är vårt största problem. Nu vet vi inte riktigt vem som ska stå. Senaste samlingen var det två olika. Hon som stod senast står i ett lag i den näst högsta ligan i Lettland. Det var en stor anledning att vi förlorade så stort mot Island. Det är en svag punkt för oss. Nu kan det bli så att det blir en tredje målvakt som får stå mot Sverige. Nesterova, hon är kanske bäst nu. Hon saknades senast på grund av skada, säger Polakovs och avslutar:

Annons

- Vi måste försöka se positivt på det. Nu kommer det in två nya spelare som är unga. Men det kommer att bli väldigt svårt för oss.

Publicerad 2020-10-21 kl 11:10

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto