Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Eddie G efter nollan: "Pressen tror att man är en gärdsgårdskille"

SWANSEA. Eddie Gustafsson fick oväntat spela hela matchen mot Wales. Lika oväntat var han en av lagets bästa spelare.
- Det känns som pressen tror att man är en gärdsgårdskille, säger han till fotbollskanalen.se.

Eddie Gustafsson har precis storspelat och hållit nollan mot Wales. Men lär ändå vara självklar andremålvakt bakom Andreas Isaksson i framtiden. PSV-målvakten som var sliten inför matchen och fick vila. Det är lite som Ola Toivonen säger skämtsamt till – och om - Gustafsson i korridoren efter matchen. ”Har inte sett honom så mycket. Han spelar i Österrike…Schweiz. Vet inte riktigt hur man får in kanalerna…”

Det är inte bara Toivonen som har svårt att hitta rätt inställning på tv-antennen. Nu fick vi dock äntligen se Gustafsson - och han bjöd på ett par viktiga parader när Sverige vann med 1-0 i Swansea.

- Det gick bra men var väl inte så märkvärdigt. Jag hade bra kommunikation med backlinjen, säger Gustafsson om samarbetet med jämnåriga Mellberg och Majstorovic.

- Jag vill gärna styra backlinjen. När jag gör en bra match så har jag inte haft så mycket att göra.

Den förre IFK Norrköpingspelaren har en kanonsäsong i Red Bull Salzburg bakom sig. Ett lag som var en hårsmån från att nå åttondelen i Europa League. Nu är han redo att sätta riktig press på Isaksson om målvaktsrollen i landslaget.

–Jag har alltid känt att jag varit en bra målvakt men jag aldrig känt mig så bra i kroppen som nu. Jag har fått vara skadefri länge.

Och han känner igen vad Toivonen skämtar om.

- Det känns som svenska pressen tror att man är en gärdsgårdskille som ska vara glad för att man får vara med i landslaget. Klart jag är glad över det, men jag vet också att jag förtjänar det.

Publicerad 2010-03-04 kl 08:17
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons