Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Edman: Henke är Sveriges viktigaste spelare

Sverige

LUGANO. Zlatan Ibrahimovic, Johan Elmander, Fredrik Ljungberg och Olof Mellberg.
Den svenska EM-truppen består av stjärnor från stora ligor och lag - men för Erik Edman är det en allsvensk spelare som "utan tvekan är Sveriges viktigaste spelare."
- Henrik Larsson höjer hela laget, säger den skadade backen till fotbollskanalen.se.

Egentligen skulle Erik Edman varit i Lugano nu med den svenska EM-truppen men i stället är han hemma i Helsingborg och han nöjer sig med att följa EM på tv:n.
Som nybliven två-barnspappa har han att göra tillräckligt.

- Klart att jag blir avundsjuk på de som åker i väg och det svider. Det är Askungen och stå där och undra: vad är nu en bal på slottet, säger Erik Edman till fotbllskanalen.sen.
- Men jag insåg direkt att det var allvarligt när det hände.

Vänsterbacken Edman bytte franska Rennes mot Wigan och Premier League i januari och såg fram emot sitt fjärde raka mästersakp för Sverige när olyckan var framme: korsbandet gick.

ANNONS
I stället för EM blir det nu hemmaliv med familjen och rehab-träning.

Erik Edman såg bara en halvlek av EM-genrepet mot Ukraina och även om han håller med om att det inte var kanon tycker han att pressen gick för hårt åt landslaget.
- Att ta fram Husqvarna-sågar så direkt tycker jag är överdrivet, så djävla dåligt var det inte. Det kändes som om alla bara laddar för EM.

Hur ser du på att den vanlige högerbacken Mikael Nilsson ersätter dig till vänster och att det såg lite öppet ut?
- Både Nilsson och Micke Dorsin är bra spelare och jag är övertygad om att de löser det, oavsett vem av dem som får spela.

Du är inte orolig för Sverige då? - Absolut inte, kan vi bara sätta försvarsspelet och få i gång målskyttet ska det gå. Med de anfallarna ska det gå bra.

Erik Edman säger att han framför allt av ett offensivt skäl tror på Sverige i EM: Henrik Larsson.

ANNONS
- Bästa som kunde hända att han gjorde comeback. Jag vet vilken känsla det var när han gjorde comeback inför EM 2004 och att vi spelare kände att det lyfte. Han är utan tvekan Sveriges viktigaste spelare och bidrar med mycket både på och utanför planen, säger Edman.

Ytterbacken har sett Larsson på nära håll på Olympia under våren och han är imponerad av vad den snart 37-årige anfallaren visat upp. Egenskaper som han tror landslaget har nytta av.

- Han ställer krav både på sig själv och på andra Hela sättet som han uppträder på match, på träning och utanför planen är sådant att det drar med sig de andra. Det här betyder oerhört mycket för honom och det innebär att han höjer hela laget, säger Erik Edman.
- Alla har en respekt för honom med tanke på allt han vunnit och vad han varit med om. Sedan har han ett fantastiskt sätt att agera på planen.

ANNONS

Hur går det då i gruppspelet? - Det är en jävligt tuff grupp men Sverige har tidigare visat att man klarar det och det tror jag att man fixar igen.

Hur går det sedan? - Ja, det är inget lätt motstånd som väntar i kvarten. Får vi Frankrike eller Holland tror jag vi har en chans att gå vidare, det blir tuffare mot Rumänien eller Italien. Bara hoppas att vi får rätt motstånd där.

Publicerad 2008-06-04 kl 13:16
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto