Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Efter Axéns vittnesmål - SvFF:s utredning avslutad

Foto: Bildbyrån

SvFF har avslutat sin utredning om sexuella trakasserier mot den tidigare medarbetaren Gunilla Axén. Förbundet konstaterar att man brustit i sitt agerande.
- Ingen ska behöva vara med om det Gunilla varit med om, säger generalsekreteraren Håkan Sjöstrand till SvFF:s hemsida.

Det var i mitten av oktober som förbundets tidigare utvecklingschef, Gunilla Axén, i en intervju med Sportbladet berättade om olika former av sexuella trakasserier under sin tid på SvFF. Bland annat avslöjade hon att flera tidigare landslagsspelare vid ett flertal tillfällen skickat bilder på sitt eget kön.

- Det var tre spelare, mycket kända, jätteduktiga och respektabla män som har familjer. Det kunde komma en hälsning typ ”godmorgon” och så en penisbild, sa Axén till Aftonbladet då.

SvFF inledde en intern utredning kring anklagelserna, en utredning som förbundet nu meddelar är avslutad. I utredningen konstaterar SvFF att man som arbetsgivare brustit i hanteringen av händelserna när det inträffade.

Det är naturligtvis svårt för mig att ansvara för det som hände då, men det är i allra högsta grad mitt ansvar att säkerställa att vår nuvarande och framtida agerande är hållbart och att det kommuniceras till hela fotbollsrörelsen. Det var också styrelsens tydliga direktiv i samband med min rapport i förra veckan, säger generalsekreteraren Håkan Sjöstrand.

- Ingen ska behöva vara med om det Gunilla varit med om.

Gunilla Axén berömmer SvFF för sättet som man har hanterat processen på och hoppas nu att det hela ska leda till något bra.

Det känns som en upprättelse och att min berättelse förhoppningsvis kan hjälpa andra. Det var ingen tanke jag hade, men det blir ju en följd av SvFF:s utredning.

Publicerad 2017-12-18 kl 18:56
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons