Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Efter uttåget i EM - Lindahl öppnar för att sluta i landslaget: "Inte säker - vi får se"

Sverige (dam)

Hedvig Lindahl kan ha gjort sin sista match i den svenska landslagströjan.
Det berättar hon för TV4 Sporten.
- Det är det där jag måste ställa mot varandra, om jag orkar fokusera på det sättet och kanske offra saker med familjen, säger hon.

4:26
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se intervjun med Hedvig Lindahl i spelaren ovan.

Hedvig Lindahl är precis hemkommen från England där hon spelat EM med det svenska landsladslaget. Under måndagen gjorde hon sin första träning med nya klubben Djurgårdens IF och öppnade upp om framtiden.

Då öppnade honom upp för att hon kan ha gjort sin sista match i landslagströjan.

Ser du dig fortfarande som landslagsmålvakt?
- Osäker på den, faktiskt. Peter (Gerhardsson, förbundskapten) har inte ringt och sagt att jag är petad, och en av tre platser borde jag kanske fortfarande kunna spela in mig på. Jag har väl inte blivit så mycket sämre på två veckor, säger Lindahl till TV4 Sporten.

- Men jag ska prata med Peter och höra om han tycker att det är ett värde att ha med mig, och sedan får jag i så fall fundera därefter och se om jag tycker det är värt det att lägga ner all den tiden på att ta mig in i trupperna.

ANNONS

Spontant då?
- När man är senior målvakt så kan lediga helger, att inte behöva resa, göra att jag blir en bättre målvakt för Djurgården. Att jag har en energi att spela riktigt bra i damallsvenskan. Det är det där jag måste ställa mot varandra, om jag orkar fokusera på det sättet och kanske offra saker med familjen. Jag är inte säker på det, vi får se.

Du tvivlar alltså?
- Jag gör det. Jag kan se att det finns en väldig frihet och energireserv att inte åka med landslaget. Men jag har inte pratat med Peter, det brukar alltid ändra sig när jag pratar med honom.

Lindahl har noterats för 189 landskamper för Sverige.

MAX GRINNDAL

Publicerad 2022-08-08 kl 19:29

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto