Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
10å

Elmander kan fastna på mittfältet

Efter insatsen mot Spanien igår, riskerar Johan Elmander att hamna i samma fälla som Mikael Nilsson och Niklas Alexandersson, att få spela på en plats han egentligen inte vill.
- Vi får se hur det blir. Vill de att jag ska spela på mittfältet gör jag det, säger Elmander till fotbollskanalen.se.

Inför turneringen pratades det flitigt om kampen mellan Chippen Willhelmsson och Sebastian Larsson på högerkanten. När Chippens EM tog slut i matchen mot Grekland trodde därför många att det var slutdiskuterat. Men förbundskapten Lars Lagerbäck ville annat. Mot Spanien satte man åter Larsson på bänken. Istället tog Johan Elmander hand om högerkanten, precis som i slutet av matchen mot grekerna. Och Elmander visade att han blir att räkna med på den positionen även framöver.

- I första halvlek kändes det riktigt bra och jag kom med bra i spelet. I andra orkade jag inte riktigt få upp farten. Jag kände att det var färdigt efter 80 minuter.

Då fick Sebastian Larsson chans att göra sin mästerskapsdebut. Men den knappa kvarten han fick, då Sverige dessutom var rejält tillbakapressade och inte hade mycket till eget spel, kan knappast ha räckt för att övertyga Lagerbäck om en förändring på högerkanten mot ryssarna. Med Sebastian Larsson på plan fick Elmander dessutom se Spanien avgöra matchen – via just högerkanten.

- Det är klart att det var surt att åka dit i 93 minuten, men vi är mentalt starka och professionella. Idag är det historia.

Men redan långt tidigare i matchen kunde Elmander själv mycket väl blivit syndabock. I första halvleks slutskede tryckte han till David Villa i Sveriges straffområde.

- Jag hade inte protesterat om domaren blåst straff i det läget. Samtidigt gör han det smart. Han tvärnitar precis framför mig och då dråsar jag in i honom.

Hur inställd är du på att spela på kanten även mot Ryssland?

- Nu ska jag bara försöka vila så mycket som möjligt, så får vi se vad Lagerbäck har tänkt sig inför Ryssland.

Stefan Wern

Publicerad 2008-06-15 kl 12:06
Annons
Annons
Annons