POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
U21-EM

Ericson fortsatt utan tränarjobb: "Tänker inte sitta med armarna i kors"

Foto: Bildbyrån.

Håkan Ericson går fortsatt utan tränarjobb.
Nu förbereder sig U21-guldtränaren från 2015 för jobb inom näringslivet.
- Jag tänker inte sitta med armarna i kors, säger han till Fotbollskanalen.

I december i fjol fick Håkan Ericson beskedet att han inte skulle få fortsätta som förbundskapten i U21-landslaget efter EM. Ericson fick sparken – trots att han lett Sverige till ett sensationellt guld bara två år tidigare.

- Det är klart att det finns en besvikelse, det gör det, när man får förtroende att komma med det jag vill och sedan får ett negativt besked. Det är klart att det inte känns så bra, sa Ericson till Fotbollskanalen då.

Men trots att det alltså stått klart under en längre tid att det inte skulle bli någon fortsättning för Ericson så är tränaren fortsatt utan nytt tränaruppdrag. För Fotbollskanalen bekräftar han att flera intressenter hört sig för, men att inget mynnat ut i något konkret erbjudande så här långt.

- Det händer ganska mycket saker, det gör det. Men ingenting som har blivit konkret än så länge som jag sitter och förhandlar om eller kan prata om. Det är det inte, säger han.

Ericson förklarar att han inte kan göra mycket annat än att avvakta för att se hur framtiden utspelar sig.

- Det är väldigt svårt att ha mål i sådana här fall. Jag gillar att jobba målinriktat annars men i det här fallet påverkar du inte så mycket själv utan det är andra som ställer frågan om uppdrag.

Redan innan EM-slutspelet talade Ericson om den eventuella möjligheten att ta klivet in i näringslivet. Han driver redan i dag ett aktiebolag och jobbar nu för att komma igång med verksamheten parallellt med att han väntar på rätt erbjudande.

- Ja, jag måste ju naturligtvis hitta saker att göra om det inte trillar ner något fotbollsjobb. Jag tänker inte bara sitta med armarna i kors och vänta på det utan jag jobbar parallellt med näringslivsspåret och så får vi se vilket som blir intressantast i slutändan.

- Jag har haft en del kontakter och det finns en del folk jag ska träffa under den närmsta månaden när det gäller de delarna.

Vad är viktigt för dig när intresserade klubbar hör av sig?
- Det första är att man har en idé med någonting och inte bara är ute efter en tränare vem som helst. Man ska ha en idé varför man vill ha mig och sedan finns det naturligtvis en känsla att antingen ska man ha en bra möjlighet att kunna vinna något på kort sikt eller också ska man starta upp ett projekt med någonting där man har ett antal år på sig. ”Snabbfixet” där man säger att ”nu var du ledig, vi tar dig”, det är jag inte så intresserad av.

- Eller naturligtvis, ett utlandskontrakt med en spännande utmaning och kanske mycket pengar. Det är klart att jag skulle vara intresserad av det också.

Det är ändå ganska lång tid sedan det stod klart att du inte skulle fortsätta på förbundet. Stressad?
- Nej, jag känner mig inte stressad, jag vet att sådana här saker tar tid och jag har haft fullt fokus på EM. Och för första gången på jäkligt länge har jag haft en månads ledighet.

Publicerad 2017-08-08 kl 18:30
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto