Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ericson sparkades: "Känner att det är rätt att byta"

U21-EM

Håkan Ericson får lämna U21-landslaget.
Svenska Fotbollförbundet ville inte ha kvar guldtränaren, erfar Fotbollskanalen.
- Vi känner att det är rätt att byta förbundskapten, säger generalsekreteraren Håkan Sjöstrand. 

Foto: Scanpix

Under torsdagen meddelade Svenska Fotbollförbundet på sin hemsida att Håkan Ericson lämnar U21-landslaget efter sommarens EM-slutspel i Polen. I texten på hemsidan framgår det inte varför samarbetet avbryts.

Enligt uppgifter till Fotbollskanalen ville inte SvFF ha kvar Ericson. Bland annat gillade inte förbundet att Ericson så tydligt jagade jobbet som förbundskapten för A-landslaget när Erik Hamrén slutade och att han nyligen gick ut öppet och berättade om sin besvikelse kring nobben. Dessutom har man ogillat hans kopplingar till en agent. Ericson har även kritiserats för hans användande av icke-evidensbaserade metoder för mental träning.

ANNONS

- Håkan har haft det här uppdraget i sex år när avtalet löper ut och i samband med att avtal löper ut så är det aldrig givet att det förlängs. Vi ser det så här, efter sex år löper avtalet ut och i det är det en relativt lång tid där avtalet förlängts tidigare. När vi tittade på frågan och hade samtal och diskussioner så känner vi inom Svenska Fotbollförbundet att där vi befinner oss nu är det rätt att byta förbundskapten när avtalet löper ut, säger generalsekreteraren Håkan Sjöstrand till Fotbollskanalen.

Så ni kände att det var dags för något nytt?
- Ja, inom ramen som vi befinner oss. I grunden är det ingen dramatik. Vi har andra förbundskaptener och det här är ju ett normalt förfarande när det gäller tränare, att man verkar i en roll under en viss tid. Håkan har gjort ett riktigt bra jobb med U21-landslaget, men nu tittar vi framåt efter EM-slutspelet.

ANNONS

Hur tog Håkan det här?
- Vi har naturligtvis haft samtal men vad vi pratat om, det stannar mellan oss.

Det blir ju extra speciellt när det är en förbundskapten som lett U21 till guld och nu ett nytt mästerskap, kan du förstå det?
- Ja, Håkan har verkligen gjort ett bra jobb. Som sagt, vi har haft ett avtal som varit i sex år och inom den här ramen finns det ju andra förbundskapten som också verkat under ungefär lika lång tid.

Hur har förbundets relation med Håkan varit den senaste tiden?
- Inom ramen för det vi har så har vi samtal, nu måste vi se framåt. Vi har ett viktigt slutspel framför oss.

Att han varit tydlig med att han ville ha jobbet som förbundskapten för A-landslaget och öppet berättat om sin besvikelse över att han inte fick det jobbet, betydde det något för er?
- Det vi har hanterat här är U21-förbundskaptensfrågan, helt enkelt.

ANNONS

Men det har inte rört upp några speciella känslor hos er att han var tydlig med det och pratade öppet om det?
- Nej, det ser jag inte på något sätt, avslutar Sjöstrand.

En besviken Ericson berättade om beskedet för Fotbollskanalen:
- Det är klart att det finns en besvikelse, det gör det, när man får förtroende att komma med det jag vill och sedan får ett negativt besked. Det är klart att det inte känns så bra.

Gjorde förbundet rätt som sparkade Ericson?
  • Ja, det var dags nu
  • Nej, han skulle ha fått fortsätta
RÖSTA SE RESULTAT
Publicerad 2016-12-15 kl 16:07

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto