POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
21v

Etuhu träder fram - nekar till mutbrott: "Hände aldrig"

Foto: Bildbyrån.

En tidigare AIK-stjärna är åtalad för mutbrott. 
Nu väljer Dickson Etuhu att träda fram för att ge sin version om det omskrivna mutförsöket som Kenny Stamatopoulos utsattes för våren 2017. 
- Det hände aldrig, säger han till DN

Det var under våren 2017 som AIK:s reservmålvakt Kenny Stamatopoulos klev fram och berättade att han utsattes för ett mutförsök inför stormötet med IFK Göteborg den 18 maj, och matchen ställdes in. I slutet av september väcktes åtal mot en tidigare AIK-stjärna för grovt givande av muta alternativt medhjälp till grovt givande av muta.

Nu väljer den tidigare AIK-stjärnan att träda fram i en intervju med DN. Det är Dickson Etuhu som står åtalad och nu vill ge sin version av händelsen. Han berättar i en lång intervju om att anklagelserna mot honom har "förstört hans liv" och att han under en längre tid har lidit av en depression och bland annat träffat en psykolog. 

- Mitt rykte är helt förstört. De har tagit allt ifrån mig som jag byggt upp under 20 år, säger han till Dagens Nyheter.

- De till och med gav honom (Kenny Stamatopoulos) ett pris (Fotbollskanalens pris 2017 som "Årets röst") på grund av det här - och det innan saken avgjorts i domstol. Hur är det möjligt och vad händer om det visar sig att det är han som gjort fel? Kommer de att ta tillbaka priset då? För mig är det helt uppenbart att man vill ha en fällande dom, fortsätter han. 

Etuhu har hela tiden nekat till brott och hävdar även nu sin oskuld. Han anser att han hade ett "vanligt samtal" med Stamatopoulos, när parterna träffades på en restaurang i centrala Stockholm och AIK-målvakten blev erbjuden en summa pengar för att lägga sig i mötet med IFK Göteborg i allsvenskan. 

- Jag respekterar allas åsikt, men fakta kvarstår: det här hände aldrig. Det är skitsnack. Absolut skitsnack. Absolut, absolut skitsnack. Det är otroligt att ett vanligt samtal med en kompis kan leda till något sådant här och det gör mig så arg, säger han till DN. 

I åtalet finns även ytterligare en person, som är en vän till Etuhu, som anklagas för grovt givande av muta. Vännen, 37 år gammal, är en tidigare aktiv elitspelare som spelat i sydsvenska klubbar.

Kammaråklagare Johan Lindmark berättade, i samband med att åtalet blev offentligt, för Fotbollskanalen att Stamatopoulos vittnesmål blir en central del i bevisningen mot de åtalade männen, när rättegången hålls den 29 november i Stockholm.

- Vi har ett vittne som på ett tydligt och redigt sätt berättar om precis vad som har hänt. Som jag ser det så finns det inga skäl till varför han skulle komma med en felaktig berättelse, tvärtom. Han utsätter ju sig själv för en jobbig period genom att berätta detta för sin tränare (Rikard Norling) och andra. Och sedan kommer man till polis och ska förhöras om detta och till en domstol och ska förhöras om detta. Så jag har väldigt svårt att tro att någon skulle komma med oriktiga uppgifter, de här uppgifterna avläggs ju också under ed. De andra bevisen är ju stödbevisning som helt enkelt ger stöd för att hans berättelse är riktig. Det är vittnet som är den primära bevisningen, sa Johan Lindmark till Fotbollskanalen då.

Publicerad 2018-11-24 kl 23:20
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå