Falkenberg vinnare i målglatt Hallandsderby - 19-åringen med hattrick

Falkenbergs FF tog emot Varbergs Bois i säsongens första Hallandsderby.
Då steg hemmalagets Edi Sylisufaj fram och gjorde hattrick i en match som Falkenberg vann enkelt med 4-1.

Falkebergs FF:s mötte under lördagen Varberg Bois i ett Hallandsderby i Vinberg som skulle bjuda på vind, tuffa tacklingar och, då inte helt förvånande, straffsparkar.

Hemmalaget var det laget som tog tag i taktpinnen inledningsvis. Försvararen Tobias Karlsson skulle ge Falkenberg ledningen tidigt på nick innan Edi Sylisufaj stod rätt och kunde slå in 2-0. Och det skulle visa sig vara Sylisufajs dag. I den 38:e minuten gjorde 19-åringen 3-0 på ett inspel från höger. Mycket vackert.

Men Varberg skulle reducera. Alexander Johansson drev in bollen i straffområdet under 64:e minuten innan han revs omkull av Marcus Mathisen och domaren pekade tveklöst på straffpunkten. Fram gick Varbergs Anton Linjenbäck och skickade Johan Brattberg åt fel håll. Redcuerat och 3-1.

Sylisufaj skulle säkra näst säkra eftermiddagens hattrick. På ett inspel från höger serverade Nsima Peter 19-årige Sylisufaj som blev helt fri och kunde slå in 4-1.

Falkenbergs Marcus Mathisen skulle få chans från elva meter att punktera säsongens första Hallandsderby men stod för en riktig svag straff som Albin Svensson i målet enkelt kunde rädda, innan domaren blåste av matchen. Falkenbergs FF vinnare över Varbergs Bois med 4-1.

Näst för Falkenberg väntar ytterligare ett derby när laget ställs mot Halmstad BK. Varberg får ladda om batterierna då Malmö FF väntar på tisdag den 11 februari.

Publicerad 2020-02-08 kl 14:56