Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Fem Peking-spelare i Blågult: "Enormt bra kvitto"

Foto: SCANPIX

Inte mindre än fem spelare från IFK Norrköping fanns med i januaritruppen.
Jens Gustafsson gläds åt framgången
- Ett enormt bra kvitto, säger managern till Fotbollskanalen.

Under onsdagen presenterade förbundskapten Janne Andersson den trupp som den 3 januari åker till Abu Dhabi för att spela landskamper mot Elfenbenskusten och Slovakien. Den 24 namn starka truppen innehöll namn som AIK:s Alexander Isak och succélaget Östersunds Saman Ghoddos och Ken Sema.

Men det var två lag som hade fler representanter än någon annan: IFK Norrköping och Malmö FF. Och just de förstnämnda har efter förbundskaptensbytet haft flera nuvarande eller tidigare spelare representerade i landslaget. Alexander Fransson, Christoffer Nyman och Linus Wahlqvist har alla fått dra på sig den blågula tröjan – och när truppen till januariturnén presenterades fanns fem Norrköping-spelare med i truppen.

Förutom Linus Wahlqvist fanns även David Moberg-Karlsson, Sebastian Andersson, Filip Dagerstål och Nicklas Bärkroth i truppen.

- Det är oerhört glädjande och ett enormt bra kvitto för IFK Norrköping som förening som har gjort det möjligt över längre tid. Dels att utbilda spelare men också att kunna ha en tillräckligt bra verksamhet för att locka till sig spelare som är på den här nivån, säger managern Jens Gustafsson till Fotbollskanalen.

Gustafsson menar att det är svårt att peka på en specifik sak som bäddat för dominansen i landslaget.

- Det finns inte en enskild sak som är orsaken till att det sker utan det är under många års hårt arbete som är nedlagt och många människor har hjälpt till att skapa den kultur som i dag är möjlig och som är gynnsam för människor att utveckla sig i.

Var det något namn du var mer överraskad över?
- Nej, det kan jag inte säga. Däremot är det den här kategorin som vi gärna ser i IFK Norrköping; unga spelare som hela tiden strävar efter att bli bättre och bättre. Det är det som passar bäst in i vår miljö. Den här landslagstruppen är kopplad till spelare i ett framtida landslag, spelare som skulle kunna bli landslagsspelare. Då är det så klart att vi har några stycken i det åldersspannet som bör vara aktuella.

Janne Andersson har själv avfärdat kopplingen till antalet Norrköping-spelare i landslaget och hans bakgrund i klubben – och Jens Gustafsson menar att han och Andersson inte har mer kontakt än andra.

- Jag gissar att jag absolut inte haft mer kontakt med Janne än med någon annan allsvensk fotbollstränare. Vi har bara en kort kontakt innan där vi stämmer av kring spelarna och så som jag känner Janne så är jag övertygad om att han gör likadant med alla.

- Jag är säker på att det finns integritet nog att bortse från tidigare relationer när man tar ut en A-landslagstrupp.

Vem av de här fem spelarna tror du har störst chans att nå det riktiga landslaget?
- Det där vet man aldrig. Det vi vet är att Linus Wahlqvist redan varit med under en samling så han ligger kanske närmst till. Sedan handlar det om hur var och en tar sig fram i sin karriär och hanterar den vägen mot att bli ännu bättre.

FAKTA

Herrlandslagets trupp till januariturnén

Målvakter:

Peter Abrahamsson

Patrik Carlgren

Andreas Linde

Försvarare:

Franz Brorsson

Filip Dagerstål

Pa Konate

Joakim Nilsson

Emil Salomonsson

Anton Tinnerholm

Jacob Une Larsson

Linus Wahlqvist

Mittfältare/Anfallare:

Joel Allansson

Sebastian Andersson

Niklas Bärkroth

Victor Claesson

Per Frick

Sam Ghoddos

Alexander Isak

Alexander Jeremejeff

Oscar Lewicki

David Moberg Karlsson

Mikael Ishak

Kristoffer Olsson

Ken Sema

Publicerad 2016-12-08 kl 09:38
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons