Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Fischer förlänger med unikt upplägg - öppnar för EM

Sverige (dam)

Nilla Fischer, 37, har skrivit på ett nytt kontrakt med Linköping - där hon blir föräldraledig på deltid.
Samtidigt öppnar landslagsveteranen för EM nästa sommar.
- Det är klart att den tanken alltid finns där, säger Fischer till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Landslagsförsvararen Nilla Fischer, 37, är en av de mest meriterade svenska fotbollsspelarna på 2000-talet med två VM-brons, ett OS-silver och 188 A-landskamper på meritlistan. Sommaren 2019 vände hon hem till Linköpings FC efter flera år i den tyska storklubben Vfl Wolfsburg.

Fischers förra kontrakt med Linköping sträckte sig bara fram till årsskiftet och 37-åringen har tvekat över framtiden. Nu har Fischer dock kommit överens med LFC om ett nytt ettårskontrakt där hon kommer att vara föräldraledig 20 procent av tiden. Det bekräftar den damallsvenska klubben under torsdagen.

- Det känns väldigt bra att ha hittat den här lösningen med klubben. Jag älskar att spela fotboll, men det är också viktigt för mig att kunna kombinera det så mycket som möjligt med att hinna träffa barnen, tänkte jag säga, berättar Fischer för Fotbollskanalen, och går in på hur initiativet togs:

ANNONS

- Jag och LFC hade ett möte för någon månad sedan där jag tog upp det här som en idé och tanke. Det var väldigt viktigt mig att kombinera föräldraskapet med en elitsatsning och det känns jättekul att LFC på något sätt går i bräschen för det. Jag hoppas att detta kommer öppna möjligheter för andra spelare som vill göra på det här sättet och att klubbarna tänker på ett nytt sätt.

Nilla Fischer tackade nej till sommarens OS i Japan då frun Mika väntade parets andra barn. Under höstens VM-kvalmatcher har mittbacken dock varit med i Peter Gerhardssons trupper - och nu öppnar 37-åringen för spel i EM i England nästa sommar.

- Ett mästerskap är det största du kan spela, så det är klart att den tanken alltid finns där. Men först och främst är det LFC som gäller. Jag vet att jag måste prestera väldigt bra. Nu är det först och främst semester efter säsongen och VM-kvalet, så vi får ta upp den frågan nästa år igen, säger Fischer.

ANNONS

Sverige ställs mot Nederländerna, Schweiz och Ryssland i EM nästa sommar. Turneringen spelas i England mellan 6 och 31 juli 2022.

Publicerad 2021-11-05 kl 01:56

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto