Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
2v

Fischer riktar kritik mot Granqvist: "Det är rent skitsnack"

Foto: Bildbyrån.

Nilla Fischer höll i höstas ett brandtal om jämställdhet på Fotbollsgalan, vilket ledde till en diskussion om orättvisor i landslagen.
Efter det sa Andreas Granqvist att han var "trött" på diskussionen, något som Fischer tycket är "obegripligt".
- Att Granqvist tycker att det är jobbigt att svara på de här frågorna någon gång, det är obegripligt, säger hon till Expressen.

Nilla Fischer höll i samband med att hon blev tilldelad Diamantbollen ett brandtal om jämställdhet. Efteråt berättade herrlandslagets lagkapten Andreas Granqvist att han kände sig träffad, samtidigt som det uppstod en meningsskiljaktighet mellan herrlandslaget och Håkan Sjöstrand om anledningen till varför herrlandslaget sin ersättning, vilket spelarna menade var för att hjälpa damlandslaget. 

- Jag står också för jämställdhet och har en fru och två döttrar och jag vill att mina flickor som växer upp ska ha alla möjligheter att syssla med det de vill. Det blir orättvist när man drar alla över en kam, vi har gjort vårt när vi skrev ett nytt avtal och då sänkt oss rejält för att damerna ska få ett bättre avtal. Det har inte kommit fram, det är förbundets fel, sa Granqvist och fortsatte:

- Vi får ta det med Håkan (Sjöstrand). Jag är trött på den här diskussionen som dyker upp varenda samling och vi får ta skit när det är förbundet som ska stå här och prata om det. Vi kan säkert bli bättre, det säger jag inget om, men att vi hela tiden ska få skit när vi verkligen gjort saker känns tråkigt

Men Nilla Fischer menar att Granqvist har fel i sitt påstående om att herrspelarna alltid får svara på frågor. Enligt henne är det alltid damspelarna får svara på frågorna om jämställdhet.

- Det är vi i damlandslaget som alltid får frågor om orättvisor och jämställdhet. Att Granqvist tycker att det är jobbigt att svara på de här frågorna någon gång, det är obegripligt. Och att han säger att herrarna alltid får prata om de här frågorna, det är rent skitsnack för mig, säger hon till Expressen.

Fischer säger också i intervjun att det är någonting märkligt med landslagersättningen till damspelarna, som hon menar att man är väldigt beroende av.

- På Granqvist lät det ju som att det har varit väldigt tydligt att förbundet hade sagt att de hade sänkt sin ersättning för att vi ska få mer. Jag vet inte vad som är sant, men det är någonting som inte stämmer.

Publicerad 2019-01-01 kl 11:35
Annons
Annons
Annons