Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Förbundet nobbar U19-tjejerna från firande i Kungsträdgården

Nästa

Avbryt
Försök igen

Efter att U21-killarna vann guld i Tjeckien så väntade ett firande i Kungsträdgården. Något som inte kommer ske för de svenska F19-hjältarna.
- Vi gör skillnad mellan lagen i hur vi tar hem dem, säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare på Svenska fotbollförbundet till Dagens Nyheter.

Det är en magisk svensk sommar för ungdomslandslagen. Först gick U21-herrarna och blev europamästare innan F19 skulle göra detsamma ikväll. Men något firande i Kungsträdgården blir det inte gör tjejerna.

- Vi har tre representationslag; två A-landslag och ett U21-landslag hos killarna. Sedan har vi elva landslag på pojk- och flicksidan och där gör vi en skillnad i hur vi uppvaktar dem.

Varför är det en skillnad i hur ni firar lagen?

- Vi gör alltså då en skillnad mellan lagen hur vi tar hem dem. Det är likadant för pojkar 17 (som vann VM-brons 2013 red. anm), de flög hem till olika ställen, förklarar Håkan Sjöstrand, generalsekreterare på Svenska fotbollförbundet.

Svenska fotbollförbundet planerar istället ett chartrat plan till Sverige och sedan ett gemensamt mottagande på Arlanda för guldhjältarna.

Publicerad 2015-07-27 kl 20:43
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons