Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Göteborg FC vill permittera spelare: "De ska inte förlora på det här"

Damallsvenskan

Elitklubbarna går miste om stora intäkter till följd av coronaviruset.
Nu vill Kopparbergs/Göteborg genomföra korttidspermitteringar.
- Det gäller både spelare och ledare, säger GFC:s ordförande Peter Bronsman till GP.

Foto: Bildbyrån

Till slut fattades det formella beslutet. Svenska Fotbollförbundet, SvFF, meddelade under torsdagen på sin hemsida att premiärerna i de två högsta serierna på herr- och damsidan är uppskjutna fram till juni till följd av coronaviruset. Något som nu resulterar i att elitföreningar runt om i landet blöder ekonomiskt.

Vi producerar när vi tränar, vi säljer när vi spelar match. Det är där våra intäkter kommer, säger Göteborg FC:s ordförande Peter Bronsman till GP.

Regeringen gick tidigare ut med ett förslag om korttidspermitteringar där arbetsgivarens lönekostnader minskar med 50 procent samtidigt som arbetstagarens fortfarande får ut över 90 procent. Under mötet för damallsvenskans klubbar på ondagskvällen meddelade Göteborgs FC att de därav vill permittera spelare och personal. Permittering är ett grepp som en arbetsgivare kan ta till och som innebär att arbetstagaren under en period inte har några arbetsuppgifter, men att ersättning betalas ut ändå.

ANNONS

Därför kommer vi anta och söka regeringens erbjudande om att korttidspermittera personal. Det gäller både spelare och ledare, säger Peter Bronsman och fortsätter:

När staten säger att evenemang på över 500 personer inte får genomföras tappar vi intäkter, men vi betalar lika mycket avgifter som vilket företag som helst. Hur många vet om att damallsvenskan betalar in 40 miljoner i avgifter till statskassan på ett år? Det är 3-4 miljoner per klubb, konstaterar Peter Bronsman.

Publicerad 2020-03-20 kl 14:57

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto