Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Granqvists Groningen läcker mål: "Klart man inte är nöjd"

14 insläppta på fyra matcher för Groningen. Andreas Granqvist sitter ändå lugn i båten.
- Det har varit konstiga matcher, säger han till fotbollskanalen.se.

Olof Mellberg avstängd, Daniel Majstorovic skadad, Behrang Safari likaså och Anders Svensson ska opereras. Manfallet är stort inför Moldavien-matchen, men Andreas Granqvist menar att mot det 87:e rankade motståndet inte ska kunna stå i vägen för Sverige.

- Det hade varit värre om det hade varit Holland igen. Moldavien på hemmaplan – då ska vi ta tre poäng om vi ska vara med i snacket om EM, det tror jag att alla är eniga om. Det är en match vi ska vinna även om vi har några skador.

Att både Majstorovic och Mellberg saknas öppnar ju för Granqvist, som själv också känner att han borde vara aktuell för att starta igen.

- Jag känner väl att chanserna är stora. Jag har spelat alla landskamper sedan Olof blev avstängd, både träningsmatcher och Hollandsmatchen. Man kan aldrig vara helt säker, men jag har gjort bra ifrån mig och de snack jag har haft med Erik har varit positiva.

Annars har Granqvist och hans klubblag Groningen haft det lite tufft på sistone. Fyra raka ligaförluster - och innan helgens 0-1-förlust hade man 13 insläppta på tre matcher.

- Det har varit många speciella matcher. Vi har fått tre-fyra matcher emot oss, släppt in två på frispark – det har varit konstiga matcher. I Holland är det så att ligger man under med ett-två mål så vill man bara attackera och komma ifatt, och då öppnas det ytor bakåt. Och det har vi gjort lite väl naivt.

Känner man lite tvivel inför sin egen form då, som mittback?
- Tvivel och tvivel, det är klart att man inte är nöjd när vi släpper in så mycket mål, framförallt som back. Det är väl inte bara backlinjens fel, men det är ju vi som ska hålla tätt där bak.

Skönt med ett litet miljöombyte till landslaget då?
- Landslaget är alltid roligt att spela kvar och det är en viktig kvalmatch på hemmaplan, så det ser jag mycket framemot.

Publicerad 2011-03-14 kl 14:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons