Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Gustav Svensson hoppas ta över efter Linderoth

CARSON. Veteranerna Tobias Linderoth och Daniel Andersson varar inte för evigt i landslaget.
Gustav Svensson är sugen på att ta över.
- Jag behöver mer rutin och därför är en sådan här resa viktig för mig, säger IFK-mittfältaren till fotbollskanalen.se.

Under 2007 var Gustav Svensson en av de viktigaste pjäserna när IFK Göteborg säkrade SM-guldet. Men i fjol gick det tyngre för den defensive mittfältaren.

- Det gick mer fram och tillbaka i år. Under 2007 kände mig toppform hela tiden, men det var tyngre 2008 även om jag kom i gång på slutet, säger Svensson med svetten rinnande efter ett pass i gassande sol.

- Varför? Jag vet inte, jag tänkte väl mer under 2008, under 2007 så körde jag bara mitt rejs. Det är ju inte bra att tänka, vi fotbollsspelare är inte kända för att vara de smartaste.

Svensson skrattar gott efter det utspelet. Mittfältaren vet precis vad han säger och driver gärna med bilden av fotbollsspelare.

Var det pressen på dig som blev större?

- Självklart, pressen var mycket högre. Men då tyckte jag inte att det var jobbigt, men det kan ha haft med det att göra. Jag kan inte säga vad det var exkat.

Vad sa tränarna Jonas Olsson och Stefan Rehn?

- De ville ju att jag skulle bli mer offensiv, vilket jag tränar stenhårt på nu och gjorde under hela 2008 och det kan ju vara det som påverkade. Men jag har blivit mycket bättre på det spelet.

Gustav Svensson är oerhört nöjd över att vara med landslaget i USA även om han är noga med att poängtera att han långt i från är färdig:

- Det är stort steg hit, man märker att man behöver ha mer koncentration och man måste vara mer fokuserad.

Vad får du för signaler av Lars Lagerbäck?

- Vi har inte pratat individuellt än, jag tror att de vill ha mig mer som defensiv innermittfältare så som jag är hemma.

Förbundskapten Lagerbäck var imponerad av Svenssons löpkapacitet efter de första dagarnas träning och Svensson kluckar till när han får höra det.

- Haha, det är väl det jag är bäst på, och det är väl en av faktorerna som gjort att jag har kommit så långt som jag kommit.

Vad krävs för att ta över efter Linderoth och Daniel Andersson som ju är på slutet av sina landslagskarriärer?

- Det är duktiga spelare, och det är väl positivt att de inte ska spela för evigt. Jag behöver mer rutin och därför är en sådan här resa viktig för mig. Jag får en chans att visa vad jag kan.

Du är för den här typen av vinterturnéer som emellanåt får kritik, eller?

- Ja, jag ser det som att det är viktigt för oss som inte är riktigt med i landslaget. Vad alla andra tycker om det är ointressant. Vi får visa vad vi kan och förhoppningsvis kommer vi alla närmare landslaget.

Hur nära Gustav Svensson och de andra är får vi se mot USA och Mexiko under den här turnén.

Publicerad 2009-01-21 kl 08:41
Annons
Annons
Annons