Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Häktade domaren är spelberoende: "Jättedålig kombination"

Sverige

En svensk domare är på sannolika skäl misstänkt för tre fall av grovt bedrägeri.
Nu rapporterar GP att domaren är spelberoende och har finansierat spel med brottslig verksamhet. 
- En jättedålig kombination, säger domarchefen Stefan Johannesson till tidningen. 

Foto: Fotbollskanalen.

En svensk domare, som har dömt matcher på högsta nivå i Sverige precis som på toppnivå internationellt, blev i slutet av september ktad på sannolika skäl misstänkt för tre fall av grovt bedrägeri. Polisen hade dessförinnan slagit till mot fem personer i en "koordinerad insats mot misstänkt grovt bedrägeri och penningtvättsbrott". 

Domaren är numera avstängd från att döma matcher i svensk fotboll, och har dessutom blivit omhäktad två gånger.

Nu rapporterar Göteborgs-Posten att det, i en utredning, framgår att domaren är spelberoende och har finansierat spel med brottslig verksamhet. Enligt GP berättar domaren, i kriminalvårdens personutredning, att han började spela mer från 2015 och att han bland annat lagt pengar på sportspel, livespel och casino. Domaren uppger också, enligt GP, att han spelat väldigt mycket de senaste tre åren och att han har spelat för det han har kunnat spela för. Domaren anser också själv att han behöver behandling för det. 

ANNONS

SvFF:s domarchef Stefan Johannesson berättar i sin tur att han inte hade koll på den häktade domarens spelberoende. Han menar också att de, som är anställda av svensk fotboll, inte får spela överhuvudtaget. 

- Jag hade inte en aning om det här. Det är helt främmande uppgifter för mig men det är såklart tragiskt att det är så. Det är en sjukdom och tragiskt för den här människan. Om man sätter det i kontexten att han dömer fotboll så är det så klart en jättedålig kombination. Då kommer alltid misstanken finnas där, säger Johannesson till GP. 

Publicerad 2020-10-23 kl 12:34
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto