POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Hamad: "Det är skitsnack att jag förlängt med MFF"

KAPSTADEN. Jiloan Hamad är ryktenas man.
Utländska klubbar, Azerbajdzjan och Malmö FF är alla på jakt.
- Jag har inte bråttom, säger mittfältaren till fotbollskanalen.se.

Under landslagets andra träning på Cape Town Stadium är det en ung talang som dansar fram med bollen och på lätta ben.
Jiloan Hamad imponerar inför Erik Hamrén.

- Det är stort att vara med här, försöker att inte tänka på det utan bara slappna av och visa vad man går för. Men det är stort att vara med här och det är smickrande, säger Jiloan Hamad.

Formen?
- Den är bra för att vara så här så pass tidigt. När jag var i Örebro över julen så tränade jag extra med gamla klubben Forward och jag hade som mål att vara i hyfsad form här. Jag kan inte säga att jag är i toppform, men jag har tränat fyra pass med Malmö också.

Malmö-spelaren är onekligen het, men ett val har han redan gjort. Azerbajdzjans förbundskapten Berti Vogts fick nobben, den Baku-födde Hamad är inställd på att slå sig in i Sveriges landslag.
Och han utesluter inte att det kan gå snabbt:

- I fotboll vet man aldrig vad som händer, säger han och ler. Klart jag inte tänker att det ska hända direkt utan på sikt, men det är bra att man får visa vad man går för.

Efter elva U21-landskamper vet han en del om att representera blågult, men inser att detta är annat även om det är ett inhemskt landslag:

- Det är ett stort steg. Även om jag känner de flesta här så är det en annan tränare och alla är mer taggade och fokuserade här, eftersom det är A-landslaget.

Passar landslagets spelsystem dig?

- Ja, de vill ha bredd på kanterna, så det passar mig bra. Jag gillar att slicka kanterna och kan spela både på höger och vänsterkanten. Vilka jag konkurrerar med? Det bryr jag mig inte om, även om det är folk jag känner, slår jag ut dem så slår jag ut dem och jag ska gör allt för att göra det.

Nyligen fanns uppgifter om att Malmö FF hade förlängt med Jiloan Hamad, men det dementerar mittfältaren:

- Nej, det har jag inte gjort, det var skitsnack faktiskt, det är inte alls så. De har kommit med ett förslag och vi har kommit med ett motbud. Jag har Innocent Okeke som agent och han är inte ens i Sverige just nu så han har inte kunnat snacka med dem ens.

Hur tänker du?
- Vi är några stycken som Malmö vill förlänga med. Jag är positiv till att stanna i Malmö och har inte bråttom.
- Situationen som är nu är att klubbar inte har den ekonomin längre som gör att man kan förlänga i tre år och sedan räkna med att bli köpt. Kanske måste man tänka mer på sig själv. Hur länge vill jag vara i Sverige? Nä vill jag åka utomlands? Kolla på kontraktet efter det.

Vill du ha ett fast pris?

- Ja, om det är möjligt, men jag vill inte diskutera det nu, det är svårt. Vi får se vad som händer.

Spelar det roll att MFF:s ekonomi inte är den starkaste?

- Om jag ska vara ärlig, bara jag får spela i år. Klart man vill ha en bra lön men det är inte det första jag tänker på, jag vill ha speltid och har mycket kvar att bevisa och vill ha ett eller två år till i allsvenskan.

Jiloan Hamad var med och vann SM-guld i höstas och vill uppnå mer med MFF:

- Säsongen som kommer är stor, speciellt för oss i Malmö, med Champions League-kval och många tuffa matcher. Det gäller att vi är än mer fokuserade.

Publicerad 2011-01-16 kl 19:32
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå